Nakup testnega vozila – izkušnje
Testnega avtomobila ponavadi nima nihče tako dolgo, da bi ga lahko ne vem kako uničil, se ga praktično ne da, tudi avtohiše jih kar čuvajo in ne dajo vsakemu v roke.
Za sabo imajo nekaj 1000km kar je ponavadi več kot dovolj, da se odkrijejo morebitne napake.
Je pa za razmisliti, če se splača za tistih nekaj € razlike vzeti testni avto in ne novega – spet odvisno za kater avto se gre.
Lahko zaupaš za katero znamko in model se gre pa ti lahko povem več…?
Sama ne bi nikoli zaarala testnega/rabljenega avtomobila, ki ga prej nisem videla. Glede na to, da boste nanj čakali dva meseca, gre morda za uvoz iz tujine? V takšnem primeru pa sploh ne, pa upam tudi, da ne gre za tistega prodajalca, ki preko avto.neta prodaja avtomobile preko komercialne številke 090.
Kaj pa če bosta zaarala mačka v žaklju?
Jaz sem tudi kupila testnega in sem zaenkrat zadovoljna (ga imam komaj en mesec), fant je pred leti kupil testno oktavio in je bil tudi zadovoljen.
Res pa ne vem, zakaj bi ga kupil zdaj, če ga dobiš šele čez 2 meseca? Jaz sem sicer kupila Grande Punta, ne vem, kako je s tvojim, je pa testni Grande kar precej enostavno dobiti, tako da ga jaz nikakor ne bi kupovala toliko vnaprej.
Jaz sem do sedaj kupila dva testna avta. In žal, kar nekaj problemov z njima, le en ni bil testni, pa je bilo vse OK. Morda bi tudi novi bili s problemi, kdo ve, cena je pa le precej nižja. Sedaj sem tudi tik pred nakupom in se bom verjetno odločila za novega, saj testnega ni na razpolago. Kar se tiče ali testni avto prej zaarati-ja, jaz Kio Ceed bi(čudovit avto, za moj žep predrag.) Seveda s predpostavko do nekih kilometrov, da jih ne bi v teh dveh mesecih nabili ogromno, tudi morate vedeti, če prodajalcu zaupati, saj je kilometre tako lahko zbiti dol.(sicer se to da preveriti za dobrih 100 evrov ) in tudi da lepo delajo z avtom. Vem pa da teh testnih avtov ni veliko na izbiro, saj je bolj nov, super in po moje se zelo dobro prodaja. Če bo dobra cena po moje se spalča, garancija je pa tudi 7 let in celo 150 000km. Uspešen nakup želim.
S testnim avtom je lahko tako kot z vsemi ostalimi. Kia ni ravno avto ob katerem takoj ko se vsedeš notri pomisliš na tiščanje, tako da se po možnosti s testnim normalno ravna (ponavadi kakšne ženske voznice).
Kar se tiče drugih avtov (predvsem bolj športnih oz. zmogljivih verzij) pa je včasih tudi tako, da lastnik avtohiše da avto stranki, ki ve, da si bo tak avto lahko privoščila in tista stranka lahko počne na “poligonu” prav vse. Z enakimi ambicijami ravnajo tudi vsi ostali, ki se vsedejo v tak avto. Tester in uslužbenec avto hiše si vedno pri sebi mislita: Saj ni moj.
Je pa moja mati l. 2003 kupila testnega stila 2002 in z njim ni bilo težav. Sedaj je oklevala med testnim bravom (če se ne motim so ravno tega testirali na siolu) in novim bravom. Razlika v ceni je bila zanemarljiva, tako da se je odločila za novega.
Tisti, ki kupujete testna vozila, ni nobeden povedal koliko % je bil avto ceneje, kot bi novega kupil in koliko je bil star oz, koliko km je imel prevoženih, kako je z garancijo. To je le nekaj najbolj osnovnih podatkov, po katerih lahko presodiš ali je res ugodno ali ni.
Če nekdo reče avto je bil velik cenej recimo 2-3.000 Eurov cenej, je pri določenih avtomobilih čisto zanemarljivo…
tko da potrebno je poznati tudi zgodovino avta…eni testni so lahko res ohranjeni, drugi pa po domače rečeno “zgonjeni”…
:)))