Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup stanovanja za oddajo Novo mesto, Maribor, Celje, …?

Nakup stanovanja za oddajo Novo mesto, Maribor, Celje, …?

Imava prihranke, ki nama stojijo na banki. Razmišljava o nakupu stanovanja v vrednosti 80.000€-130.000€. Kot naložbo.

Sva iz Novega mesta, kjer so cene stanovanj zelo visoke, stanovanj za prodajo skoraj da ni, če se pojavi kak oglas zelo hitro zgine. 10 let staro stanovanje, 50m2 stane nekje 130.000€. Tudi parcel za novo gradnjo hiš močno primankuje. Se bo pa v naslednjih 2 letih zgradilo 6 novih blokov.

Po drugi strani gledam cene stanovanj v Mariboru ali drugih mestih. V MB BI dobil verjetno podobno stanovanje za nekje tretjino nižjo ceno, za najemnino pa bi dobil podoben znesek (400€ mesečno).

Sedaj sem malo v dilemi. Po eni strani lahko pomankanja stanovanj ceno potisne še bolj gor v NM (dobro za invenstitorja), pa v lastnem mestu bi imela stanovanje. Ne vem če bo 6 novih stanovanjskih blokov (cca 200-300 stanovanj) imelo kak vpliv na ceno. Tudi v Mariboru berem, da je planiranih 2000 novih stanovanj med 2021-2024. To bi lahko imelo že nek vpliv.

Kaj vi menite, kje se bolj “splača” kupit?

Kupi tam kjer živiš. Ko boš imela najemnike bo 100% kdaj kaj crknilo, kaj puščalo, kaj….saj veš kaj vse vključuje vzdrževanje stanovanja. In če je blizu gre lahko mož popravit ali pa pošlješ majstra ki ga poznaš. V mb bi pa iskala kot bebo koga. Plus če je res tako malo stanovanj ga je tudi lažje oddati. Manjša možnost da ti par mesecev prazen stoji. Plus kot si že omenila rast cene ali pa vsaj stabilni trg.

Jaz bi kupila tam, kjer je več možnosti za oddajo, v tvojih primerih bi se odločila za MB, še bolje LJ, ampak so cene najbrž za nakup previsoke.

Odgovor na objavo uporabnika
kjer živiš, 01.07.2021 ob 20:56

Kupi tam kjer živiš. Ko boš imela najemnike bo 100% kdaj kaj crknilo, kaj puščalo, kaj….saj veš kaj vse vključuje vzdrževanje stanovanja. In če je blizu gre lahko mož popravit ali pa pošlješ majstra ki ga poznaš. V mb bi pa iskala kot bebo koga. Plus če je res tako malo stanovanj ga je tudi lažje oddati. Manjša možnost da ti par mesecev prazen stoji. Plus kot si že omenila rast cene ali pa vsaj stabilni trg.

To da ni v mojem kraju mi ni tak problem. Tudi če kaj fali, najdeš na internetu mojstra in ga napoštiš na naslov. Če je razlike za 30.000€ in dobim enako najemnino nazaj, mi ne bo problem se 1x letno zapeljat v MB. Bolj me zanima z invensticijskega stališča.

Verjetno da bi stanovanje enako lahko oddal za enako ceno v NM in MB. Le da je v MB stanovanje cenejše. Ampak ni nujno da je ravno izbira med NM in MB, zanima me katero koli mesto. Faktor pri izbiri pa mi je cena stanovanja, višina najemnine in kaj bo s cenami čez par let v tem kraju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close