Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nakup stanovanja preko agencije-nujna pomoč!

Nakup stanovanja preko agencije-nujna pomoč!

Lep pozdrav prosil bi vas za strokovno pomoč!
Kupujem namreč stanovanje preko agencije,katerega bi seveda vzel na kredit,sedaj pa imam vprašanje,rad bi naredil tako,da bi agentka naredila dve pogodbi,eno z dejansko ceno,drugo z precej višjo ceno,da dobim več denarja ven. Sedaj pa je tu en hakeljc,kako naj se potem zasiguram,da mi agencija nakaže preveč nakazan denar nazaj ? Oziroma,kako naj to izpeljem,da bo vse legalno in pošteno ter da za stanovanje plačam,dejansko ceno,kredita pa dobim več. Stan je vreden 25.000 eur,napisali bi pa da je vreden 45.000 eur. zato se mi gre,da bi mi od agencije sigurno vrnili 20.000 eur. Oziroma kaj naj sploh naredim ? Prosim pomoč!

Pozdravljen,

prvo kot prvo; denarja ne boš nakazal agenciji ampak na TRR prodajalca.
Take zadeve ti nobena agencija- (ker je to goljufija) sigurno ne bo naredila. Kako pa boš zavaroval kredit? Če je s hipoteko na to stranovanje, ne moreš banki dati pogodbe za višji znesek, ker pogodba mora biti overjena, šele taka je pravno veljavna.
Tako da, žal – to ne gre.
Lahko pa vzameš na banki kredit za nakup stanovanja in še dodatno za opremo, adaptacijo ali kaj takega.

kredit je zavarovan pri zavarovalnici,denar bo banka po pogodbi nakazala na trr agencije z nepremičninami. če bi bila to fizična oseba in poznana bi to šlo,tko pa je tu agencija in jim ne zaupam,ker vem,da potem ne bom videl svojega denarja. ne mislim nikogar goljufat,in okoli prinašat,samo več denarja bi pač rad v enem kosu,stanovanje je le teba kupiti in potem zamenjati oz.kupiti novo opremo. tako da ne bi rad nekega dvojnega kredita,pa da še meni kaj denarja ostane.

Če ti lahko svetujem: ne sklepaj take pogodbe z agencijo, da se kupnina nakazuje na njen TRR.
Ali je to tako določeno v njihovih pogojih? Kakšno določilo pa je v kupoprodajni pogodbi, glede nakazila kupnine?

ne vem še kako je,jutri grem na ogled stanovanja,pa bom rekel naj naredi osnutek pogodbe,da ga preštudiram ali kaj naj naredim? nimam izkušenj z nakupom nepremičnin tko da me lahko nategnejo. druga stvar je avto,tukaj ni boga da me nategne,ampak,kupujem stan zase,ne vem kako gre to in opa bodo vidl da nimam pojma pa me nategnejo. tko da bom vesel nasveta kako naj jutri vse poteka,kako naj se obnašam,na katere dokumente bit pozoren in to.

lep pozdrav!
odvisno preko katere agencije kopujete???
lahko pa me kontaktirate na miro.krediti@gmail.com,za boljši nasvet pri nakupu!!!!

kako do posojila z minimalno plačo???

Brezvezna mahinacija. Na višjo ceno je tudi višji davek od prometa z nepremičninami (2 odstotka) in višja provizija agenciji. Če vzamemo samo davek – od 25.000 evrov ga bo 500 evrov, na ceno 45.000 pa 900. Stroškov za najem dveh kreditov pa ne boš imel toliko. Potem se zna zgodit še, da je prodajalec zavezanec za kapitalski dobiček in bi zaradi tega seveda ti moral odšteti še par tisoč evrov davka.
S temi stvarmi se ni za hecat in dejansko, tudi če ti agencija vrne razliko, te prodajalec lahko toži, da kupnine niso poravnal v celoti, saj je pogodbena vrednost toliko in toliko.
Glede formalnosti pa poskusi malo pobrskati z iskalnikom, ker je bilo to že parkrat opisano. Agencija ne jamči za nič, čeprav bi morala preveriti pravno stanje nepremičnine.

@krediti – z minimalno plačo skoraj nemogoče, razen če ni nakazilo višje še zaradi malice in prevoza.

ne poznam resne banke, ki bi denar za nepremičnino nakazovala na agencijo! halo???katera banka je to?

To z dvema cenama je pa skrajno preprosto, ampak, ker se mi zdi, da gre pri postu za izzivanje, raje ne bi..

seveda lahko banka nakaže višino kredita agenciji,če je le ta lastnik nepremičnine!!!!!!!!!

ne pametuj, raje preberi kaj piše na začerku: kupuje stanovanje preko agencije, ne od nje.

No, torej, kako si zadevo opravil? Kaj ste se zmenili? Si uredil tako, kot si nameraval?
Malo napiši, da bomo še mi seznanjeni. Mene predvsem zanima kako je s to agencijo, kateri se naj bi nakazoval denar za nakup?

BANČNIK NIMAŠ POJMA KAJ SE VSE DA NAREDIT,ZATO NE PAMETUJ V ENO!!!!
ĆE NISI SEZNANJEN Z TRGOVANJEM,POTEM AJAJ RAJŠI IN NE PAMETUJ!!!!!!!!

No, pa povej en konkreten primer, kaj vse se da naredit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close