Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup stanovanja

Nakup stanovanja

“Vse je odvisno od place.”

Za to odkritje pa si res zasluzis Nobelovo nagrado! Genij!

Odgovor na objavo uporabnika
Apollo833, 13.08.2021 ob 13:38

Ne jemat kredita ce imas res tako nizke prihodke! Bos v zaporu naslednjih 30 let!!!!

V življenju je dobro da si strateg, ne šprinter na kratke proge. Dobro je da razviješ občutek kje si in kam se pomikaš. Če imaš danes dobro/slabo plačo ni nujno da bo tako tudi celotno življenje.

Marta462, 13.08.2021 ob 14:05

“Vse je odvisno od place.”

Za to odkritje pa si res zasluzis Nobelovo nagrado! Genij!

Znesek plače je odsev nekega trenutka v življenju. Če smo z svojim znanjem in sposobnostjo prepričani, da lahko dobimo več, potem tudi kredit na tak bau-bau.

Govori se, da danes štejejo le veze in poznanstva.

Ni res. V naše podjetje (~1000 zaposlenih) je pol leta nazaj prišel fant. Srednja šola in nekaj let izkušenj. Priden, zagret. Že drugič napredoval. Sem se pošalil z njim, da je že mesto direktorja poslovne enote v nevarnosti :-). A je le dokaz, da se z pravim pristopom in pridnostjo še vedno da marsikaj doseči.

excell159, 13.08.2021 ob 14:57

V življenju je dobro da si strateg, ne šprinter na kratke proge. Dobro je da razviješ občutek kje si in kam se pomikaš. Če imaš danes dobro/slabo plačo ni nujno da bo tako tudi celotno življenje.

Najbolj mozen scenarij v Sloveniji je ta,da v bodocnosti bo placa nizja ali da sploh je ne bo!

Samostojna23, 13.08.2021 ob 14:03

no ja, 12.08.2021 ob 22:57

Brez pologa ne moreš dobiti kredita za stanovanje. Tudi ne vem kako bi ga odplačevala če nisi navajena da ti od tvoje plače del odleti. Če si doma, dajej znesek za kredit+položnice+hrano mesečno na stran, z ostalim pa živi. Če si v najemu si pa v riti. Najdi najcenejšo možnost (mogoče s sostanovalci) in varčuj. Ni druge.

Drugače pa se da na tako plačo dobiti kredit. Vem ker sem pred parimi leti še imela tako plačo. In živim sama v svojem stanovanju. Jasno ne v ljubljani – 20km ven.. Sem pa imela polog 25% in vzela na 25 let z upanjem da ga uspem prej poplačat (zaenkrat dobro kaže).

Ni res. Ravno pred 14 dnevi sem vzela kredit 90000€ na 20 let. Dobila bi ga tudi  134000. Sama, na mojo placo. In nimam nic prihrankov. Vse je odvisno od place.

Pa se to. Stara sem 23, brez otrok in brez partnerja

Nič nisi bolj svobodna, če nimaš otrok in partnerja. Zdaj imaš dolgoročni kredit, vezan na zaposlitev, in lahko šef dela s tabo, kar hoče.

trda buča, 12.08.2021 ob 22:47

garsonjera je že okoli 130K, pa da ti ni treba takoj vse prenavljat. Ampak ne glej oglaševanih cen, tam napišejo astronomske cene, ki se jih potem pri nekaterih konkretno zbije. Pri tistih, ki pa imajo prazna stanovanja ali pa najemnike not, pa težko, ker nočejo spuščat. Najti moraš nekoga, ki dejansko hoče prodat.

Garsonjere pa nikakor ne bi kupila. Pa so drugače dosti ceneješe kot 130k.

Avtorica, jaz sem tudi sama, tudi razmišljam kako nabaviti. Samo moja plača je nižja, nimam dodatnih zaslužkov. Sem pa v najemu. Imam pa že kar nekaj privarčevano.

Nekako razmišljam, da bom kupila tam za 80 jurjev. Samo zdaj so šle cene gor. Prej pa sem že imela nagledana stanovanja za tam okrog 80 jurjev in 40 kvadratov.

Zdaj močno upam, da bodo šle cene kaj dol.

Je pa kriza ja, če si sam.

To pa res ni nizka plača. Od kje vam ideja, da je 1100 neto nizka plača? Plus: 300 -600 dodatka na mesec? Torej 1400-1700 neto in vam je to nizka plača?

Mene bi nekaj drugega skrbelo: ob taki plači nič privarčevanega, kar pomeni, da avtorica ne zna z denarjem.

In, zdaj ni mogla nič privarčevat, kar naenkrat pa bo imela za kredit? Ne, to ne gre.

Ta prvo se je treba naučiti z denarjem. Privarčevat en konkreten znesek in potem v nakup.

Anonimno 10476, 13.08.2021 ob 15:25

Najbolj mozen scenarij v Sloveniji je ta,da v bodocnosti bo placa nizja ali da sploh je ne bo!

To ocenjuheš na podlagi česa? Če greš gledat povprečne in tudi minimalne plače boš opazil da so vsako leto višje. Tudi cene nepremičnin na daljše obdobje rastejo.

Kot mulci smo imeli eno odštevanje: “sladoled po 10…” očitno so bile generacije ko je bil sladoled res 10 in lahko se zgodi da bo to spet aktualno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close