Najdi forum

nakup računalnika

Imam par vprašanjic za bolj izkušene računalničarje…

Odločam se za nakup novega računalnika (za domačo rabo) in sem na tem področju čisti laik. Zanima me, kako zmogljiv mora biti računalnik če želim imeti naložene Windows xp pro?

Pa še nekaj me zanima. Ali sta CD-R in CD-RW na računalniku ločeni enoti ali je ne? Če je možno oboje, kaj priporočate?

Na kaj moram biti pri nakupu previdna? Mi lahko priporočate kakšno računalniško trgovino, s katero imate dobre izkušnje?

Hvala vsem, ki mi boste vsaj malo pojasnili in približali svet računalništva.

za win xp rabš vsaj 128mb rama
če maš cd-rw ne rabš cd-r

za cd-rw se odloč sama,mal poglej po googlu
evo eno stran pa mal poglej
pa dej na cenik

mislm pa da se da v anni dobit kr velik stvari in to pocen

Ti najprej napiši koliko preshernov si pripravljena vreči na mizo, potem se bomo pa malce pogovarjali.

In DA – cdrw in cdr potrebuješ – zato da lahko presnemavaš podatke direktno iz cd-ja na cd, cd enota itaq stane 10 jurjev.

Pa verjetno boš uporabljala programe:

– MS Office (Word, excel in ostala šara).
– Filmi, filmi, filmi
– muzika, muzika in seveda mp3
– internet

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Večina danes dosegljivih računalnikov bo zadovoljilo tvoje potrebe. Če misliš na njem igrati igre, potem seveda bolj zmogljiva grafična kartica ni odveč… In tako dalje…

Za domačo rabo ljudje navadno kupijo računalnik v eni od računalniški trgovin (sestavljene komfiguracije), ki lahko povsem zadovoljijo njihove začetne potrebe.

Za resnejše nakupe se uporabniki obračajo neposredno na računalniška podjetja, ki zanje sestavijo računalnik, ustrezen njihovim željam in potrebam.

Če si z gorenjskega konca, lahko posredujem ponudbo, le cenovni razpon sporoči in e-naslov.

pa daj raje 1x CD-RW in 1x DVD (filmi pa to….) cene ti ne dvigne ne vem koliko….
LP

Če si iz Lj. ali okolice je mogoče dobra možnost nabavit pc pri Anni, solidna firma. Ko sem pri njih kupil prvi pc, sem kot začetnik imel težave z instaliranjem raznih gonilnikov, nastavitvami za internetne povezave in podobno, pa so mi vse zastonj uredili. Če še nisi doma v teh stvareh, ti to lahko prav pride, seveda pa ti to lahko naredi tudi kak bolj izkušen znanec.

Za domačo rabo bo verjetno dovolj tale:

Če nameravaš gledati tudi filme na DVD, naročiš, da namesto CD RW zapisovalca vgradijo kombinacijo CD zapisovalca in DVD bralnika, kar bi stalo še okrog 8000 SIT če pa hočeš kombinacijo z zapisovalcem DVD pa bi pc podražilo za okoli 13 000 SIT. Lahko pa za začetek ostaneš pri tem rač. in se pozneje odločiš še za vgradnjo DVD zapisovalca, kar bi te stalo okrog 20 000 SIT, če kupiš dobrega z dvoslojnim zapisovanjem, ki seveda snema tudi na CD-je. Če imaš 2 enoti je tudi bolj praktično za presnemavanje CD-jev.

To je samo en predlog, nisi še napisala, kaj boš z njim počela, ko boš odgovorila na vprašanja klemenxxa, bo lažje svetovati.

Hvala vsem, ki ste mi odpisali.

Še manjkajoč podatek, za računalnik sem pripravljena dati okoli 100.000 SIT, največ 120.000 SIT.

Nagibam se k ločenim enotam cd-r in cd-rw, glede dvd ne vem – nisem ravno ljubiteljica filmov (hm, mogoče še postanem ?), ne vem pa, ali se dvd uporablja še za kaj drugega?

Ja, domaca uporaba pa obsega to, kar je že napisal klemenxx, razen za filme še ne vem. Igric pa ne bom igrala, tako da kakšna zmogljivejša grafična kartica odpade. Pa USB prikluček mora imeti (digitalni foto.), modem, zvočnike, zvočno kartico in biti mora nadgradljiv.

še moj moj mail: vessna1976@email.si

lep dan vsem,

Vesna

DVD je le nekaj prešernov dražji od navadne enote. Morda ti bo prijatelj kdaj želel pokazati svoje uspele fotografije, ki jih ima na dvd-ju… pa ne bosta mogla pogledat. Tudi vse več multimedijskih predstavitev in programov je že na DVD ploščah, tako da priporočam nakup.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close