Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nakup računalnika za potrebe bodoče devetošolca.

Nakup računalnika za potrebe bodoče devetošolca.

Pozdravljeni! Na vas se obračam z vprašanjem, oz. potrebo po nasvetu, glede nakupa računalnika za bodočega petnajstletnika. Za konec leta bi mu za odličen uspeh kupila računalnik, najraje prenosnik (ampak vseeno velik, ne ravno 13″). Nekako pogoji so naslednji (upam, da ne preveč zahtevni):

• cena definitivno DO 500 eur
• Windows 7 naložen
• dosti prostora (nagibam se k sredini – 4GB, saj se bojim da je 2GB premalo = ?)
• dober zvok (prosti čas –> predvajanje filmov in glasbe)
za kaj skrbijo procesorji in kako pomembna je njihova velikost?
• znamka (HP, Acer, Asus?)

Pri hiši imamo kot družinski računalnik prenosnik Acer, 4GB, Intel Core i3 procesor. Do sedaj smo bili z njim zadovoljni, brez problemov (nikoli ga sicer nismo prenašali, kljub dejstvu da je prenosnik; tudi ni bil še preizkušen za brezžičen internet). Zato se tudi bolj nagibam k nakupu enega izmed ogledanih računalnikov.

Hvala za pomoč že v naprej.
Želim vam lep sončen dan,
Bojana.

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_28625.htm
od četrtka dalje. Včasih je dobro bit tam že zjutraj.

Zgleda tako, kot da sem na njihovem plačilnem seznamu, ampak dejansko z njihovimi izdelki ni bilo še ene težave. pa tudi zelo primerno razmerje kaj dobiš in koliko plačaš.

Hvala, sem že nekaj dni nazaj videla v nemškem katalogu 😉

http://cdn.markensysteme.de/wp-content/uploads/2012/06/Medion-Akoya-E7222-MD99030-Hofer-Juni-2012.jpg

sej ni kej dost razmišljat. moja ta velka tut fantazira o hpjih in lenovotih ipd, sam sem ji povedal, da bom primaknil zraven sam za tega.

4 GB rama je minumum! Fajn pa je 8 GB, da ne bo po 2 letih romal v kontejner.

No…. pišem iz računalnika, ki ima “samo” 1,5 G RAMA, je star 9 let in opravlja svojo vlogo:
– internet z el. banko
– office
– obdelava filmčkov in fotografij
– gledanje DVD in ostalih filmov
– updejtanje telefonov
– igranje flash igric za otroke

Če to niso komplet potrebe ene družine (pa še majčkeno čez), pol pa ne vem…. Razen seveda če iščemo ultimativni igralni stroj. Potem pa odpadejo praktično vsi notesniki, zlasti pa taki za 500 EUR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close