Nakup računalnika-POMOČ!!!
Potrebujem vašo pomoč,ker sem popoln laik kar se računalnikov tiče.Kupujem nov računalnik,ker je stari že bogi in ga dajejo leta.Na potepu v računalniških trgovinah,sem odkrila tole:
RAČUNALNIK PC PLUS
Delete
MATIČNA PLOŠČA:ASROCK K7VT4A+
PROCESOR:AMD Sempron 2600+
POMNILNIK:512MB DDR RAM
DISK:120GB 7200 obr.IBM/Hitachi
GRAF.KARTICA:16 bit intergrirana
POGON DVD-RV+/-:NEC 3500
TV kartica,Čitalec kartic
LAN 10/100
tipkovnica
miška
CENA:129.900,00sit
hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.
pravi, da je cena uredu, samo pa bi lahko za to ceno dobila boljši rač. pri njih (oz. pri njih je tak cenejši, za ene 20 jurjev) – hitrejši procesor in 40 GB več diska, pa te matične plošče so pri njih že iz prodaje. Je pa res, da ni nujno, da ti to potrebuješ. Tako da, če se ti ne da ukvarjati s tem, pa letati po firmah, vzemi tega.
bejba,
pojdi raje v računalniško firmo, ne v trgovine, ki prodajajo njihove rač. To je moj nasvet. Big Beng prodaja tudi računalnike od firme, kjer dela fant in ti povem, da boš pri njih dobila enak rač. ceneje. če te zanima firma, ti jo povem , samo ne takole, da ne bo kdo mislil da delam reklamo :). (nimam jaz nič od tega, fant pa tudi ne, ker jih ne prodaja).
Taki računalniki so delani za mase, če greš pa v rač. firmo, ti bojo svetovali, kaj kupiti, glede na tvoje potrebe. Primer, ne boš kupila rač. z grafično kartico za 100 jurjev, če nimaš namena igrati najnovejših iger, ki potrebujejo take kartice…
Računalnik boš imela nekaj časa, zato ti predlagam, da res pogledaš ponudbo, da ti ne bo kasneje žal.
Forum je zaprt za komentiranje.