Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nakup računalnika-POMOČ!!!

Nakup računalnika-POMOČ!!!

Potrebujem vašo pomoč,ker sem popoln laik kar se računalnikov tiče.Kupujem nov računalnik,ker je stari že bogi in ga dajejo leta.Na potepu v računalniških trgovinah,sem odkrila tole:
RAČUNALNIK PC PLUS
Delete

MATIČNA PLOŠČA:ASROCK K7VT4A+
PROCESOR:AMD Sempron 2600+
POMNILNIK:512MB DDR RAM
DISK:120GB 7200 obr.IBM/Hitachi
GRAF.KARTICA:16 bit intergrirana
POGON DVD-RV+/-:NEC 3500
TV kartica,Čitalec kartic
LAN 10/100
tipkovnica
miška

CENA:129.900,00sit

hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.

ja, malo počakaj, bom vprašala fanta, ki dela v računalniški firmi 🙂

zelo predrago.
točno takega sem jaz kupil v interšparu za 69.000 sit v akciji lani septembra enkrat.
pa še zanič je-no ni zanič prešvoh je.spomina je premalo, pa še grafično moraš potem dodatno kupit ker ta ki je integrirana je res čisto zanič.
NE KUPI je moj nasvet.

pravi, da je cena uredu, samo pa bi lahko za to ceno dobila boljši rač. pri njih (oz. pri njih je tak cenejši, za ene 20 jurjev) – hitrejši procesor in 40 GB več diska, pa te matične plošče so pri njih že iz prodaje. Je pa res, da ni nujno, da ti to potrebuješ. Tako da, če se ti ne da ukvarjati s tem, pa letati po firmah, vzemi tega.

samo ena stvar, 512 mega se mi ne zdi premalo spomina. midva se preseravava pa mava giga, pa se nikjer ne pozna. če bo rač. uporabljala za internet pa tko, je rama čist dost.

Hvala.Motila me je tale grafična.Bolj mi je poznan RADEON.Grem še v Big-Beng.

Lep pozdrav

bejba,

pojdi raje v računalniško firmo, ne v trgovine, ki prodajajo njihove rač. To je moj nasvet. Big Beng prodaja tudi računalnike od firme, kjer dela fant in ti povem, da boš pri njih dobila enak rač. ceneje. če te zanima firma, ti jo povem , samo ne takole, da ne bo kdo mislil da delam reklamo :). (nimam jaz nič od tega, fant pa tudi ne, ker jih ne prodaja).
Taki računalniki so delani za mase, če greš pa v rač. firmo, ti bojo svetovali, kaj kupiti, glede na tvoje potrebe. Primer, ne boš kupila rač. z grafično kartico za 100 jurjev, če nimaš namena igrati najnovejših iger, ki potrebujejo take kartice…
Računalnik boš imela nekaj časa, zato ti predlagam, da res pogledaš ponudbo, da ti ne bo kasneje žal.

res predragooooo, pa ze preslab, za tak dnar že dobiš procesor 3.0, k Comtronu pejdi bo najbolj ziher in poceni!!!, drugač pa na če si iz Celja je najacenejše PROPC ali pa jih poklič, lahk da majo v LJ tudi sedež, novi računalniki so tudi na BOLHI

radeon je grafična kartica-sej ni problem ker je una integrirana gor sej kupiš en radeon ali kaj drugega pa dodaš notri v kišto.
sam je tisoč vrst radeonov izogibaj se oznaki SE !!!

Šele sedaj vidim da sem nekaj narobe napisala:
GRAF.KARTICA:VGA LEADTEK FX 5700 128MB DVI,TV-OUT
ZVOČNA KARTICA:16bit intergrirana

Vse ostalo klapa.

Se opravičujem za napako.

Vseeno je predrag. Ta procesor je že “ven”, stopi še do Comtrona, kot pa je že nekdo napisal – pojdi v rač. firmo kjer jim poveš svoje potrebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close