Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup rabljenga avta

Nakup rabljenga avta

Povejte kateri rabljen avto se splača danes kupiti:

1.) do 200.000 SIT
2.) do 300.000 SIT
3.) do 500.000 SIT
4.) do 1.000.000 SIT
5.) do 1.500.000 SIT

Pod vsako točko bi prosil, da navedete svojo priporočeno izbiro.

To ti je isto, kot da bi vprašal, katero prostitutko se splača izbrati:
ali tisto, ki ti da za jurja, za dva ali za deset…..?!?

Drugače povedano, ne moreš spraševat za koliko denarja, če ne poveš za kateri model, velikost, razred te zanima…..

Moje mišljenje:
splača se kupit avto >1,5 MioSit !!!

Definitivno!

Nisi razumel! Sprašujem, kateri avto se splača kupit za določen znesek. Se pravi, kateri avto za 200k, kateri za 300k, kateri za 500k itd.

Za take nizke cene vem, da se ne da kupit ne vem kaj, zato tudi je model brezbitno naštevat. Lahko povem le, da me motijo pogosti servisi in velika poraba goriva ter da si želim avto, ki ne bo crknil po letu ali dveh.

Se pravi, potrebujem 5 predlogov za različne cenovne razrede in ne samo enega, sploh pa ne takega v smislu: “ja kupi si enga za 1.5 mio SIT”. :))))))

Kupil bom že tistega za 1.5 mio SIT, če bom za to imel v času denar. Če ne pa si bom moral privoščit enega za 300k SIT.

Do 1 mio – kakšen Golf dizel, da je še star model dizla, da ga lažje popravljaš
Do 1,5 mio – Honda CIVIC Bingo nima okvar, kvalitetna elektronika, al pa kakšna Mazda.
Izogibaj pa se kakšnega Puntota, ker kar nekaj ljudi poznam, ki so morali pri 60.000 km delati generalno – zvita glava motorja zaradi slabih materialov.

Hvala, Nina. Še kakšni nadaljnji predlogi so dobrošli, tudi za nižje cenovne razrede.

MIHA – mislim, da ti nisi razumel FIRBEC-a! V razredu recimo do pol milijona dobiš HYUNDAI SONATO, ki je limuzina v pravem pomenu besede, manjša GOLF II dizel, MAZDO 323 … ali pa še manjše PUNTO, CLIO …, ali pa recimo SUZUKI SAMURAI. Različna velikost, letnik, uporabnost …
Sicer pa moja izbira;
1) »katrca« – nizka cena (do 100 »tisočakov«) majhen strošek goriva, vzdrževanja, cestne takse, zavarovanja (najnižji razred)
2) NISSAN SUNNY – vzdržljiv, dobro opremljen
3) GOLF II DIZEL – vzdržljiv, trpežen, preprost za vzdrževanje, nizka poraba
4) GOLF III D, TDI podoben kot njegov predhodnik,le vzdrževanje ni več tako preprosto, pa tudi nekaj več okvar je imel glede na predhodnika. Ugodni nakupi in večja izbira v Nemčiji (dobro je poznati koga, ki se s tem ukvarja, da se »zrihtat« dobre avtomobile)
5) TOYOTA YARIS – v vseh pogledih odličen avto, dobiš ga starega približno 2 leti (odvisno od motorja, opreme …), tako ti ostane še leto garancije TOYOTA
Izpustil sem še veliko dobrih avtomobilov, predvsem japonskih in korejskih, ki imajo relativno nizke cene (posebej korejci), na splošno pa so dobri avtomobili, dobiš tudi novejše letnike. Oglej si tudi kakšen spletni naslov z rabljenimi avtomobili. Predvsem pa si vzemi čas in če je le mogoče kupuj avtomobile z znano »zgodovino« (znan lastnik, vzdrževanje, način vožnje …)

LP, Škorpjon

Miha, točno tako, kot pravi firbec. In itak ima vsak svoje preference. No, ampak en zelo konkreten primer: Krulc je imel spomladi na prodaj rabljenega sunnyja limuzino, letnik 91, prevoženih nekaj čez 100.000 km, avto je bil videti zelo lepo ohranjen, nič rjav, notranjost kar lepa, cena je bila pa mislim da okoli 250.000 sitov, ne morem se pa več natančno spomniti. Če bi iskala poceni vozilo, bi takoj pograbila in kupila. Sploh če je bil vedno servisiran pri Krulcu.

MOJO OPEL CORSO ZA MILJON,ker ima nov akumulator,gume,malo kilometrov in je stara le 5 let

New Report

Close