Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nakup rabljenega prenosnika

nakup rabljenega prenosnika

Razmišljam o nakupu rabljenega prenosnika pa ne vem kaj paziti pri nakupu, da ne kupim mačka v žaklu.
Imam nov stacionarni računalnik. Tale prenosnik pa rabim le za recimo knjižnico, da mi ne bi bilo treba prepisovat na roke in potem doma še enkrat na računalnik pa za dostop do neta. Se pravi, da ne rabim nekega super računalnika. Samo, da vsaj WinXP ok dela pa Officce 2003. Če pa bi delali Win7 bi bilo pa super.

Kaj pa netbooki? So uporabni za zgoraj omenjen zadeve? Se da nanje na hitro natipkati izpiske iz knjig v knjižnci?

Predvsem moraš biti pozoren na stanje akumulatorja. Po nekaj letih uporabe jim močno pade kapaciteta in lahko se zgodi, da dobiš takega le z 30 – 45 minut avtonomije brez zunanjega napajanja.

Dogovori se s prodajalcem za daljši preizkus delovanja, da vidiš kakšno je stanje akumulatorja. Nekateri akumulatorji imajo tudi testne indikatorje, ki ti povejo koliko je akumulator napolnjen in kolišna je njegova kapaciteta.

Drugače preveri še ohišje, tipkovnico, zaslon. To so deli, ki so na laptopih najbolj občutljivi.

Hvala.

Je tale zadeva ok vredna 100€?

Malce me moti samo 512MB RAMa:

http://www.bolha.com/oglas384011993/prenonik-hp-intel-pentium-mobil-wlan-dvdrw-ugodno

laik0, izbral si si primeren nick. Če te že cena ne moti, te vsaj ram, ha!? Zate bi bilo 64 MB too much. Link, ki si nam ga blagovolil pripeti, se mi ne odpre. Najbrž je prenosnik kupil kak drug laik1 ali 2…

Brez zamere, ampak takšna in podobna vprašanja me tko zlo ziritirajo veš. Lahko pa se dobiva ob pivu, da ti vsaj malo razsvetlim osnovne pojme o prenosnih (in namiznih) gajbicah.

O hvala General Guzman za tako konkreten odgovor. Zdaj točno vse vem kako in kaj.
Žal nismo vsi taki eksperti kot ti general in potem smo veseli razsvetlitve.

cccc…..
ne se razburjat..
nismo vsi za vse..

tisti laptop je načeloma OK, čeprav nič ne piše o hitrosti CPU, pa o OS sistemu tudi NE.
..za 100€ za to kar ti rabiš je po moje OK.

seveda bo malo bolj okoren napram netbooku; če te ne moti majhen ekran netbooka 9-11″ je to še bolje zate, saj je lažji in pokuri manj energije. seveda pa cena NE bo 100€ ampak vsaj 2x toliko!!

nekakšnega univerzalnega recepta NI, in je vedno tako, da tebe nekdo okrog prinese za to kar pač ne poznaš, ti pa dalje ostale nazaj za to kar drugi nimajo pojma..

..sicer to ni OK, ampak tak gre danes svet naprej..

Netbook:
se mi zdi zadeva zelo simpatična. Pa se da tako normalno tipkat? Na monitorju: se vidi cel list teksta naenkrat (brez kake lupe 🙂 ). V mislih imnm delo v knjižnici: izpisovanje iz knjig.

Tudi jaz kupujem netbook:

Mnenje o tejle zadevi? Prava cena, predrago?

Samsung NC10

Cena: 200,00 EUR

Prodam eno leto star netbook Samsung nc10 crne barve. Je lepo ohranjen in vedno nosen v torbici. Prodajam ga, ker sem dobil mocnejsi in vecji prenosni rac.

karakteristike so tukaj:

1.6 atom procesor
2gb rama
10.2 ekran
wi fi
bluetooth
1.3 mp kamera
160gb disk
3 usb vklopi
VGA vklop
LAN
5 v1 card reader
6 celicna baterija ( 6 ur delovanja). Malo rabljena.

Zraven imam se malo torbo za samsung nc10.

Laik, list papirja na 10 colskem zaslonu??? Stopi to kakšne rač. trgovine, da boš imel predstavo, kako majhen je dejansko 10 colski monitorčič. Se boš pač malo pomikal z drsnikom gor pa dol, a ne, a ne???

Sem mislil tako po širini, če se vidi cel list. PO višini vem, da se ne. V trgovini sem si ogledal, samo žal neprižgane.

Po širini lahko dokument v wordu prilagodiš velikosti vsakega zaslona. Vprašanje je le, ali boš zadovoljen s kakovostjo in velikostjo zaslonske pisave. Tudi ti mali modeli se namreč lahko kar precej razlikujejo med seboj (kakovost in zmogljivost grafične kartice, zaslona…) To, da navadno nimajo DVD enote, te pa najbrž ne bo motilo. Na voljo je več podobnih malih prenosnikov, nekateri imajo tudi wide zaslon, ki bi utegnil zadovoljiti tvoje potrebe. Vsekakor pa pred nakupom poskusi tak računalnik kje malce preizkusiti, saj navsezadnje ni ravno poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close