Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nakup rabljenega prenosnega računalnika

Nakup rabljenega prenosnega računalnika

Živjo,
vidim, da ste tukaj sami strokovnjaki ali vsaj dobri poznavalci.. No, jaz pa sem bolj laik na računalniškem področju in me zanima kako je kaj z nakupom rabljenih prenosnih računalnikov. Ali je to zelo tvegano, nimam pojma kakšne pomanjkljivosti lahko tak računalnik namreč ima. Si pa zelo želim enega, ker ne zavzema veliko prostora…in bi kupila rabljenega, da bi bil ceneje.
Ali pa bi kupila enega ”navadnega” s plasma zaslonom…
Kakšen nasvet oziroma napotek kam naj grem pogledat?
Vnaprej hvala
Nataša

Rabljen računalnik?
Tako kot vsaka rabljena stvar je običajno brez garancije in lahko dela še leta ali le par dni. Stvar je običajno zastarela takoj ko pride iz trgovine in se z njo ne moreš kaj dosti postavljati pred znanci.
Pa še nekaj dobrih lastnosti, cena je zagotovo ugodna. Dober gospodar, ki je pazil na stvar in je ni po službenidolžnosti veliko prenašal okoli ima četudi rabljeno stvar lepo ohranjeno.
Predvsem je pa pomembno KAJ boš z stvarjo počel-a? Za poganjanje pisarniških programov, brskanje po internetu, posušanje MP-3 jev ob delu bo skoraj vsak dober. Za igranje igric in arhitekturno grafiko, filmsko montažo.. pa bo vsak preslab.( vsaj velika večina) Potem je tu še CENA, ki si jo lahko privoščiš. Torej na kratko prenosnik zasede zelo malo prostora, rad gre s tabo na pot, z nekaj dodatki se spremeni v namizni računalnik, je pa za enako ceno kot namizni običajno malo slabših performans.Poglej si še na mail !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close