Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup rabljenega dizla?

Nakup rabljenega dizla?

Živjo!
Odločam se za nakup rabljenega dizla, tam nekje letnik 2003 in do 75000 km. V mislih imam Elantro 2.0 crdi, Saab 9-3 2.2 dti, Mondeo 2.0 tdci. Mi lahko kaj od tega posebej priporočite. Nekateri me svarijo, češ da mi bo šla turbina in da se rade šobe zamašijo… in da so potem veliki stroški in da naj zato raje bencinarja kupim.
Kaj mislite?

Elantre imajo praviloma starejšo tehnologijo, v Saabu so General Motorsovi motorji (Opel), za Forda pa ne znam nič pametnega povedat. Citiram lahko le decembrski Avto-Foto-Market, ki je še vedno v kioskih: “Tretja generacija Mondea se je izkazala za zelo uspešen Fordov izdelek…. Najboljša izbira so postali dizelski motorji v obliki TDCi… Znane so napake pri krmiljenju motorja, opazili pa so tudi neprijetno rjavenje spodnjega roba vrat.” Glede na to, da Mondea TDCi uporablja policija za mobilni radar, verjetno ni tako slab.

Dizla je treba znat vozit. Pred ugašanjem ga je treba za kakšnih 30 sekund pustit v prostem teku. Turbine se vrtijo do 30.000 obratov in mislim, da imajo pravico do “kroga za ohlajanje” 🙂

Sam vozim dizla, pa ni tako črno, kot eni govorijo. Težave so le pri Renailtih, saj tam crkujejo turbine in šobe, pa še kaj bi se našlo. Dizla ne smeš tako priganjat v iberture kot bencinarja. Dizla se vozi zmerno z užitkom. Katerega od teh treh bi izbrav, ti ne znam povedati. Jaz imam JTD motor, in moram rečt, da je kvaliteten, šobe niso tako občutljive, turbina se ne kvari.

Če delaš veliko km, potem seveda dizel, drugače pa raje bencinarja.

Koliko pa je veliko km?

približno 3000 na mesec… recimo

A mislite da je nova Hyundai Elantra 1.6 gls primeren nakup. Cena je 3 mio-vključena dodatna lita platišča in zimske gume-oprema-klima,abs,elektrika šipe… Novega modela ki je za Ameriko pri nas ne bodo prodajali v letu 2007.

Dosti raznih avtomobilskih testov pravi, da je Hyundai postal čisto spodobna znamka solidne kvalitete. Moraš se sicer sprijazniti z nekaj tipično vzhodnjaškimi elementi (odpiranje pokrova za gorivo z ročko ob voznikovem sedežu, npr.). Drugače pa – srečno vožnjo 🙂

Dobra izbira samo plastike so trde brez mehkobe in ergonomija je čudna vsaj za visoke čez 180cm.Pri kakih 70- 80 tkm gredo zadni ležaji na premi cena kakih 300€.

New Report

Close