Nakup rabljenega aparata
Če imaš le kakšno možnost, se raje odloči za nakup novega aparata, razen če prodajalca dobro poznaš in mu zaupaš. Malo prihrani pa bo. Navadno človek obžaluje prav tiste ‘hitre’ nakupe. Cene hitro padajo in kmalu si bo skoraj vsak lahko privoščil novega.
Res je tudi, da si z nakupom rabljenega modela lahko privoščiš bolj kakovosten izdelek. Odvisno tudi tega, koliko se ukvarjaš s fotografijo.
Hm.
Nisem stokovnjak, vendar sem nagnjen tudi h kupovanju rabljenih stvari.
Za zadani cilj sem malo pogledal po bolhi in nisem našel nič posebej primernega. Mogoče kakšen Olympusov model.
Zahteve, ki si jih moraš dati, so:
– priznana blagovna znamka (Sony, Canon, OLympus, Nikon, Konica-Minolta, pogojno HP)
– 3.2 mega točk (pixel)
– 3 x Optični zoom
– priložena vsaj 128 MB kartica
Pogojno:
– klasične polnilne baterije, ne vložek (ker ne veš, v kakšnem stanju je vložek)
Potem pa piši tistim, ki objavljajo oglase tja do nekako 35.000 SIT, povej, da pač si pripravljena odšteti 25.000 SIT. Ko boš nekoga našla, aparat sprobaj (na dnevni svetlobi, pa še eno s flešem), mogoče s seboj nesi prazen CD, da te slike potem poskusno razviješ.
Jaz npr. imam Canon Ixus 430 in verjetno ne bi zanj dobil bistveno več kot toliko. Je zelo soliden aparat, ampak pač že star 2 leti. Primeren zate bi lahko bil npr. Canon A70 (uporablja klasične baterije, tudi polnilne).
Z dobro mero potrpljenja in pisanja e-mailov mislim, da bi ti uspelo narediti dober nakup. (med nami je veliko odraslih otrok, ki menjajo igračke, in taki so tvoj cilj).