Nakup preko neta
Mislim da lahko pri vsakem nakupu prek interneta v katerikoli trgovini naletiš na težave.
Jaz imam večinoma pozitivne izkušnje, ker je cena preprosto nižja tudi do 20% od tiste v trgovini, sploh pa za izdelke v akcijah.
Imel pa sem že primer, ko so mi kot nove zvočnike prodali model, ki sem ga dan pred nakupom prek interneta gledal v navadni trgovini in je bil v uporabi kot demonstracijski. Torej v bistvu rabljen model, čeprav na spletni trgovini niti besedice da gre za rabljen model, kaj šele popust.
V tej trgovini me verjetno ne bodo videli več, ker so natančno vedeli da gre za natego, le da niso vedeli, da sem zadevo videl v živo.
Druga slaba izkušnja pa je bila ko sem kupoval optični čitalnik, sicer povsem nov model, ki je prišel na trg in se je dobava zavlekla skoraj na mesec dni.
Imaš pa neke zakonske finte, da lahko tak izdelek kupljen prek neta v določenem roku vrneš, tako da si do neke mere zaščiten, če imaš smolo in se te lotijo “nateg…”.
Je pa skušnjava spletnih trgovin sploh na teh balkanskih prostorih velika, ker ni osebnega stika in je lažje ogoljufati kupca, kot če ti diha za ovratnik v trgovini.
Forum je zaprt za komentiranje.