Najdi forum

Nakup PC-ja !

Matična plošča Asus K8U-X 800 MHz, procesor AMD Sempron 3000+, delovni spomin 512 MB, disketnik, DVD+-RW NEC 3540 Dual Layer, trdi disk 160 GB 7.200, grafična kartica ATI Radeon 9550 256 MB DVI TV-out, zvočna kartica 5.1, mrežna kartica 10/100, ohišje Midi Tower ATX, tipkovnica, miška, zvočniki.

Zanima me mnenje o tem računalniku – mislim ga kupiti – cena 115.000,00
Hvala !

čisto spodobna mašinca za ta denar..
Mislim da boš lepo zadovoljna z njim.

lp

ps. operacijski sistem pa najbrž tudi že ima(š)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hja, to je Merkurjev PC v akciji, kajne, sicer pa PC Plus mašinca. No, kolegica je ravno danes dopoldne kupila točno tale mlinček.
Naj te ne preseneti: v njem boš namesto NEC-ovega DVD pekača dobil DVD pekač LITE ON, procesor pa bo 3100+. Drugače mašinca po prvih vtisih kar v redu diha, tega denarja je vredna. Ampak ne se prehitro veselit: mrežne na plati ni in ni. Kakor da je nima, hehe. V biosu je vključena… pa nič. Adijo ADSL in prenos podatkov z dobre več let stare mašine.
Jutri nazaj v Merkurja po nov čarunalnik v upanju, da bo vsaj mrežna delala. Jasno, prodajalec je nocoj po telefonu nekaj lomastil o tem, naj ga stranka pelje v poned. na servis v LJ. Malo morgen!? V nedeljo bo stranka že delala na novega, sem odvrnil prodajalcu in takoj se je omehčal.
No, vidite s pravim pristopom pridete do zamenjave kar v trgovini. Merkur pa naj škart robo kar sam vozi na servis.
Skratka, Kaya – če ga nameravaš kupiti, te nisem nameraval preplašiti. Če nisi vešča nameščanja OS, utegneš imeti težave, saj zraven ni diskete z RAID gonilniki, so pa na priloženem CD-ju, s katerega si lahko disketo izdelaš.

¸
ah tajfun, malce bolje poglej, pa pleh zadaj na ohišju stran daj, pa se
bo lepo prikazala lan kartica..

pa bo.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Saj zato jih pa prodajajo v Merkurju, kjer se dobijo tudi škarje za pleh…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hehe, Klemenxx, malce nejasno se opisal LAN situacijo. Mrežna sicer je na plati, normalno (si mislil, da sem še v tistih letih, da več luknje za UTP ne najdem več??), ampak – XP-ji ne niso uvrstili med viden hardware, preprosto ni je! Na mami je sicer Realtekova. Bržkone napaka na mami, al pa sem jaz že mal čorav 🙂 V glavnem jutri zjutri bo Merkur častil nov mlinček – brez škarij za pleh, saj vendar nisem noben šlosar. Za 114.900 čukecov ma da dela vse! Mi se ne damo.

Ker nisem ravno doma v računalništvu me zanima čemu služi Lan kartica ? Za internet imam modem ! Še enkrat hvala.

Računalnik, ki ga omenjaš, nima vgrajenega modema. Če imaš doma zunanjega, ga boš lahko uporabila. Drugače pa se boš morala v trgovini dogovoriti, da ti vgradijo še interni modem, ali kupiti zunanji usb modem.
Mrežna kartica služi za ADSL ali kabelski dostop na internet oz. za povezavo med računalniki.

Povej mi še to glede na to, daveš za kateri PC gre ali ima naložene Windovse ! Hvala

Nikakor! V tem primeru bi bil računalnik dražji, pa tudi v opisu konfiguracije bi pisalo, da so zraven tudi Windowsi. Računalnik je sicer kar soliden, tako da ti najbrž ne bo žal, če se odločiš za nakup. Tega denarja je vreden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close