Nakup parfuma – nasvet
Coco Mademoiselle od Chanela, sama sem se takoj zaljubila v ta vonj. Svoj significant parfum pa najdeš, samo tako, da sprobavaš in vohaš :D. Sama sem si domov iz trgovine nosila tiste testne listke, saj se pravi vonj razvije šele po nekaj urah. Prav tako si lahko nabaviš tiste mini testne parfume, ki stanejo po par evrov.
Za pudraste poglej Narciso Rodriguez Narciso škatlaste stekleničke – roza, rdeči dve (EDP in EDT), bela. Nato recimo Bvlgari Omnia Crystalline, ampak ni najbolj obstojen – imaš EDT in EDP, mislim da je EDP bolj zlata steklenička in meni osebno bolj diši. Poskusi še Armani Lei (nekje piše She), Cacharel Noa, Prada Infusion d’Iris, Guerlain Aqua Allegoria Flora Salvaggia… Saj teh pudrastih je ogromno, to je nek začetek, kam pogledati. Niso vsi super obstojni, mogoče od teh najbolj kar Narciso. Je pa odvisno tudi od tega, koliko si pripravljena za parfum plačati. V cenejši varianti je tudi ogromno pudrastih, začenši s Christina Aguilera (mislim da kar prvi), Naomi Campell, Jovan Musk ipd.
Ne vem, kateri Cavallijevi so ti všeč, če govoriš o Paradiso, ne vem, če je kaj blazno podobnega, če govoriš o tistem prvem, potem morda poglej Elie Saab Le Parfum (kar original) – oba imata cvet pomarančevca kot eno glavnih not, sta pa različna. Pa JPG Classique.
Seveda imamo vsi drugačen okus in želje glede parfumov, zato je najbolje, da greš v trgovino in poskusiš nekaj stvari, daj si na roko in na papirčke, le-te pa ločeno zloži v žepe, predale od torbice, prej si pa gor napiši, kaj si našpricala na papirček.
Notino prodaja tudi vzorčke, ne sicer vseh, ampak se najde marsikaj in morda je tako najbolje, da lahko poskušaš doma v miru. Saj to najbrž veš, da parfum na začetku ne diši enako kot kasneje, ko se razvije, zato se ne zaleti takoj, ampak počakaj, če bo to res to, kar si želiš. Pa potem še nekajkrat poskusi, ker se naša percepcija tudi spreminja skozi mesec in tudi glede na vremenske razmere.
Forum je zaprt za komentiranje.