nakup novega računalnika
Zdravo!
Zanima se za nakup novega računalnika, kateri bo namenjen popolnoma osebni rabi. Po spletu iščem razne info, ampak teh je tolko, da se niti ne morem poglobiti, zato sem se odločila obrniti se na forum, kaj mi priporočate, da ne kupim prevelikega mačka v žaklju. Uporabljala ga bom za igranje igric, snemanje in presnemavanje dvd-jev, cd-jev, internetni dostop, razno oblikovanje fotografij (laično), skratka za bolj take potrebe. Ker se mi o bajtih niti ne sanja, me zanima, kako zmogljivost bi morala imeti, raje dam malo več, kot da sem nezadovoljna, itak mislim iti v rač. trgovino, samo nekaj osnov bi pa že mroela vedeti, kaj kupujem.. skratka, na kaj moram biti pozorna pri nakupu?
Lp
Niti pod razno ti ne svetujem nakupa v kaki računalniški trgovini, saj so tile pcx računalniki, ki jih tržijo Merkur, Big bang in ostali, en sam velik klump.
Raje poišči solidno računalniško podjetje v svojem kraju, kjer ti bodo prijazno svetovali in sestavili tebi ustrezno konfiguracijo. Če boš za pc odštela nekaj več, bodo tudi komponente boljše, s tem pa tudi njegove karakteristike in odzivnost.
Odločno zagovarjam kupovanje sestavljenih konfiguracij, sem jih za znance kupil že nekaj po štacunah, pa so vsi delali dobro, z ročno sestavljenimi konfiguracijami pa so ble zmeri ene scene.
Za zgoraj opisane potrebe – v prvo malo večjo štacuno, ki si običajno ne more privoščit, da jim od 10 prodanih račuunalnikov pride 8 nazaj v servis.
Tkole jest mislim…
Jaz pa mislim drugače. Poznam Merkurjev primer, ko je šele tretji prodani comp normalno deloval. Res pa je, ni kriv Merkur, saj jih ne sestavlja.
Monopol PCX računalnikov po slovenskih trgovinah se seveda odraža tudi na servisih, saj Acord92 premore le tri za kupce iz celotne Slovenije. Zato si niti v sanjah ne predstavljaj, da ti bodo na servisu takoj zamenjali okvarjen pekač v garanciji (2 minuti dela), kar pa v skoraj vsakem drugem resnem rač. podjetju rade volje napravijo: za njih je stranka zakon. To pa za Acord92 zagotovo ni mogoče trditi.
In zakaj bi npr. Gorenjc moral cijaziti za vsako okvaro comp na servis v Ljubljano in čakati na popravili vsaj teden dni? Ni logike! Vsako mesto premore računalniška podjetja, ki so kupcem bolj prijazna, računalnik pa sestavijo v sladu z njihovimi potrebami in pričakovanji. V trgovini pa folk izbere kar izbere, eni imajo celo sreče, saj ne trdim, da so kar vsi po vrsti slabi.
Forum je zaprt za komentiranje.