Nakup/Najem nepremičnine
Hm danes sem na enem drugem forumu zasledil Gursovo statistiko, ki je zelo zanimiva, je kar dolgo trajalo ocitno.
Spremembe v 4. četrtletju 2011, QoQ
SLOVENIJA -3.8%
LJUBLJANA -4.2%
OSREDNJESLOVENSKO OBMOČJE BREZ LJ. -0.7%
GORENJSKO OBMOČJE +2.5%
ALPE IN IDRIJSKO OBMOČJE -10.9%
NOVA GORICA -11.0%
ZALEDJE OBALE, KRAS, VIPAVSKA DOL. -5.2%
OBALA IN SLOVENSKA ISTRA +0.8%
POSTOJNSKO IN KOČEVSKO OBMOČJE +0.3%
DOLENJSKO OBMOČJE IN POSAVJE -10.2%
ZASAVSKO OBMOČJE -9.0%
CELJE -9.5%
OKOLICA MARIBORA IN CELJA 0.0%
MARIBOR 0.9%
KOROŠKO OBMOČJE S POHORJEM -0.6%
SLOV. GORICE, HALOZE IN KOZJANSKO +10.1%
PREKMURSKO OBMOČJE +1.5%
Midva sva takrat v 2010 najela 2 sobno stanovanje v centru LJ novogradnja, opremljena, velik atrij, 2 parkirna mesta v garazi, za 550EUR.
Kasneje sva se preselila v tujino, tako da aktivno slo nepremicninskih ponudb ze nekaj casa ne spremljam vec. Zdi pa se mi da bi se trenutno za dobrih 2.000EUR/m2 tudi v LJ ze naslo kaj solidnega, kaj menite?
na spletišču http://www.nepremicnina.eu so zbrane nepremičnnine z javnih dražb po Sloveniji. Stečaji gradbenih podjetji so lahko priložnost za ugoden in varen nakup.
Meni se pa niti malo ne zdi da je šaljivec ali naivec!!! JE REALIST! Naivci in šaljivci ste pa vsi tisti, ki mislite, da so takšne cene, kot jih zdaj ponujajo ljudje in agencije oz.banke, normalne. Glede na stanje prebivalstva, na brezposelnost in finančna stanja nižjega, ter srednjega sloja, se mi zdi, da je 150.000 € za 70m2 v Lj, čisto okej. Če pogledaš pa še bolj realno… je pa še ta cena previsoka! Ljudje, žal boste morali začeti mislit s svojo glavo in ne več z glavo agencij/bank, ki hrepenijo po zaslužku, malo pa tudi po tem da si povrnejo dolgove…
Forum je zaprt za komentiranje.