Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nakup mikrovalovke!?!

nakup mikrovalovke!?!

Živjo!
Odločila sem se za nakup mikrovalovke, pa me zanima, katere funkcije mi priporočate (nekateri pravijo, da taljenje ni ravno uporabno), katero znamko, da ne bomo skos po servisih, in mogoče na kaj bi mogla biti še pozorna? Koliko je taka znosna cena (cca.20-25.000 sit bi dala)? Ali se te zadeve še splača kupovati v Avstriji in ali lahko prepeljem čez mejo brez carine?

Hvala!

Midva imava od Sharpa ali kako se že reče, cena je bila pred 2 letoma 25.000 SIT ima navaden funkcije, polna moč in še zmanjšana moč za otajanje, nima pa grila, priporčam ti, da se odločiš tako ki ima vsaj del tipk (ne vrtečih gumbov), displej, pa vrteč krožnik. Kar se tiče uvoza iz Avstrije je tako, če imaš srečo ti prtljažnika ne gleda in jo lahko ‘prešvercaš’ je pa težka.

mulinexovo mikrovalovko imam že 4 leta. najbolj navadno, najcenejšo, brez žara, seveda!
mami ima žar, pa ga ne rabi, ker je potem bolj praktično, če daš hrano kar v navadno pečico. meni je najbolj všeč to, da za odpiranje vratic ni treba pritiskati kakšnega gumba, ampak samo povlečeš vratca. druga zelo pozitivna stvar je mehanski gumb za nastavitev časa (ni ti potrebno odtipkati časa), ki ima prvih 5 minut zelo precizno razčljenjenih. (včasih namreč potrebuješ le nekaj sekund za segrevanje ali tajanje).
fajn je tudi to, da je relativno majhna. kupila pa sem jo v intersparu za 19.000 sit.

tale nasvet je bil pa zelo zelo dober. Potem obstajajo tudi take z vrtečimi krožniki? Pa z gumbki za odpiranje vrat?
Imamo kar nekaj Moulinexovih aparatov, pa kar odgovarjajo potrebam (fritezo in mikser). Kje bi se splačalo pogledati za to firmo? Sem iz smeri Kranj – Ljubljana

V kakšnem večjem Merkurju je kar dobra izbira, ali pa v prodajalnah z belo tehniko.
Jaz imam kar dve mikrovalovki. Večjo doma (z brownerjem, ki hrano zapeče – ga pa res skoraj nikoli ne rabim), manjšo na vikendu (tako bolj navadno, ampak z vrtljivim krožnikom), ker brez nje sploh ne morem več. Obvezno mora imeti vrteči krožnik in notranjo višino najmanj 20 cm, sicer ne boš mogla postaviti vanj kakšne višje posode. Jaz v visokem plastičnem vrču (iz trde, boljše plastike) zavrem mleko, kuhanje pudinga je itak idealno, nikoli se ne zažge, edino kar se ti lahko zgodi je, da ti puding prekipi na vrteči krožnik. Riž se krasno skuha in ni “spackan”, pogrevanje hrane je za moja srednješolca najbolj enostavna zadeva in vsak dan imata toplo kosilo, čeprav me ni doma (špagete, makarone, riž – vse skuham že prejšnji večer). Ko sta bila še manjša, se nikoli nisem bala, da se bosta poparila s hrano s štedilnika. Tudi če mož zamuja na kosilo, se ne jezim – samo pogrejem, pa je. Ko sta bila otroka dojenčka, sem za minutko “zavrtela” v mikro dudo in flaško, pa sta bili OK. Nobenega prekuhavanja in nikoli nobenih drisk. Mleko za dojenčka je bilo takoj pogreto. V trgovini kupim že panirani sir – 2 minuti, pa je kot bi bil pravkar pečen. Golaž kuham v večjih količinah (2-3 kg mesa), ga zamrznem v manjših posodicah, in kosilo ali večerja sta v hipu (no v 10-15 minutah). Hot dog je v parih minutah (štručko je treba “zavrteti” le en krog, pa je že vroča, hrenovko pa malo več krogov. Moraš pa sama ugotoviti, koliko krogov, da je ravno prava. Meni je hrenovko na začetku večkrat razneslo, ker sem jo pustila predolgo in brez nadzora. Ko za kosilo pečem dunajske zrezke, jih naredim nekaj več in zvečer ali naslednji dan so pogreti prav dobri. Ko vlagam kompote in marmelade, se kozarce razkuži po 4 naenkrat v nekaj minutah. Še nikoli se mi noben kompot ali marmelada nista pokvarila. Brez mikrovalovke bi bila non stop pred štedilnikom, ali pa bi moja otroka živela bolj ob sendvičih, kar je slabše.
Mislim, da se boš po vsem navedenem odločila za nakup. Mogoče boš na začetku malo razočarana – tako kot sem bila jaz, ker mi nobena hrana ni prav uspela, dokler si nisem nabavila kuharske knjige – Kuhajmo z mikrovalovno pečico in ko sem “naštudirala” razne “čakalne čase”, količine dodane vode, pogrevanje najprej trde hrane (npr. polnjeno papriko), nato šele dodaš omako in še enkrat pogreješ (sicer je omaka vrela, sredina paprike pa še vedno mrzla).

Želim ti dober nakup.

Mi imamo Sharp-ovo počice že 15 let (eno in isto), čeprav naj bi bila življenska doba približno 7 let. Sedaj smo kupili novo, ravno tako Sharp. Ampak ta je novejša in ima še žar (zgornji in spodnji) in malo več funkcij. Je pa mikrovalovna zelo uporabna in varna stvar. zadnjic sem na vikendu skoraj zažgala hišo, ker sem dala na štedilnik gret fižolovo juho, potem sem pa dobila obisk in me pol ure ni bilo nazaj. Vikend je bil čisto črn od dima, ker se je juha zasmodila. Če bi imela mikrovalovno, bi dala juho samo v jensko posodo in postavila v mikrovalovno in nič se ne bi zgodilo.

No, saj je že rdečelaska povedala. Mikrovalovna je zelo uporabna in praktična stvar. V novi smo včeraj sporabali peči pico in je kar uspela. Za dva je ravno dovolj pice, da ni potrebno pečice segrevat. Mi brez mikrovalovne ne bi zdržali.

Kaj pa škodljivost mikrovalovke?V reviji zdravje je bil marca ali aprila članek o škodljivosti mikrovalovk.Pisalo je ., da otrokom do 16 leta sploh ne bi smeli dajati hrano iz mikrovalovk in še kup ostalih stvari.O tem je tekla kak mesec nazaj tema na forumu starši staršem.Poišči in preberi. Jaz imam mikrovalovko od takrat le še za okras.

Mi jo pa imamo že 15 let, se pravi od mojega otroštva in smo z njo zelo zadovoljni. Saj je tudi alkohol škodljiv, pa ga ljudje na veliko pijejo. Pa sončenje je škodljivo, pa se ljudje po cele dneve sončijo, da o solariju sploh ne govorimo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close