Nakup male družinske jadrnice
Misliš tele reči?:
https://www.theyachtmarket.com/en/boat-for-sale/1880548/
za gledati res niso… a prostornost, prektičnost in udobje…
Itak imaš pa prav. Vedeti vsaj okvirno kaj želiš je osnova. Lahko z najemanjem (a teh manjših bark za najem je zelo malo in večinoma samo privat) ali pa pač kupiš nekaj in se učiš.
[/quote]
Motoškafo, ja. :)))
Meni je to stran metanje denarja. Al kupi jadrnico, al pa gliser. Tole ni pa ne eno, ne drugo, pobere samo ta slabo od obeh.
Precejšnji – najbolj pa je odvisno od lokacije, kjer bi jo poleti imela (država?) in mikrolokacije (komunalni vezi, marine, klubi, na črno kar kje na boji, itd). S tem so povezana tudi tveganja.
Dvig /spust npr – vsak od 100 do 200 Eur. Zavarovanje gre pri plovilih ponavadi na moč motorja in za jadrnice ni drago.
Marino oz. vez je za pol leta praktično nemogoče dobiti – za celo leto pa računaj 2,5 – 5 tisoč.
Posebnega plovnega na potrebuješ za Slo ali Italijo, pa tudi Albanijo, Francijo, Španijo, ipd – potrebno je pa za Hr in Grčijo. Grško je poceni – Hr pa ne.
[/quote]
Predlagam Seascapa 17, lahko voziš s prikolico, lahko tekmuješ na regatah, 2 lahko not prespita, načeloma pa je kabina za jadra. Spust nič ne stane v vodo, ker sam v vodo spustiš. Čez zimo jo imaš na suhem v klubu v Piranu, če si član kluba. Lahko jo imaš tudi v kakšnem klubu na Hrvaškem
ne vem koliko jadrate in kakšni jadralci ste.
Če ste bolj na lepe oči, potem je dražje, če zna mož vse naredit, če imaš še kakega otroka jadralca, potem je to mala malica.
Draga moja… jadranje je stil življenja. In če želiš živeti ta stil… potem ne sprašuješ za stroške. :-)))
https://med.over.net/forum5/posting.php?mode=quote&f=151&p=13557396
Draga moja… jadranje je stil življenja. In če želiš živeti ta stil… potem ne sprašuješ za stroške. :-)))
https://med.over.net/forum5/posting.php?mode=quote&f=151&p=13557396
[/quote]
Ups…
https://www.youtube.com/watch?v=0jdQk7CNB0s
[/quote]
Ne pametuj
V Slovenskih Marina ni prostih privezov.
Za jahte so čakalne vrste. Prav tako
privezi za manjša plovila. Prednost imajo tisti s stalnim prebivališčem na Obali.
[/quote]
Ze 20 lqet imamo v Marini Portoroz stalni privez. vcasih je bila polna, zdaj je veliko stevilo privezov praznih. Nas pomol ni vec kot 1/3 zaseden. Marina ponuja ugodnosti za nove najemnike, tudi za nas stare, ce koga pripeljemo.
No, v nobenem primeru se verjetno ne izplača imeti priveza za dve meseca, ker to pride krepko več od letnega najema.
Midva imava majhno jadrnico, samo ena kajuta za spanje plus dve pomožni ležišči v “kuhinji”, brez kopalnice. Prejšnji lastniki so z njo jadrali z otroki, po mesec ali dva skupaj. Jaz si ne predstavljam.
6m- serjete v morje, “tuširate” se v morju, jeste paštete ali zunaj
8m- serjete v wc na barki, “tuširate” se v morju, kuhate golaže na barki
10m- serjete v wc na barki, tuširate se na barki, kuhate vse na barki
12m- bolj udobnih 10m
15m- 12m za 6 oseb
Ugrez se veča z dolžino in težo, obalo pozabite, razmišljajte o spodobnem byboatu in kam ga boste dali. 8+ pozabite na vleko.
Nekako ni primerljivo in večina nakup med vrsticami odsvetuje.
Sploh na tak način.
Sploh pa ženska niti ni prepričana, da je jadrnica res najprimernejše plovilo zanje (se pravi, niso s srcem pri jadranju, ampak bi samo uživali na morju, kakorkoli že).
Drugače pa: vsakomur bi odsvetovala nakup novega avta, ker je to metanje denarja stran, če se ne valjaš ravno v denarju, pa tudi večina ljudi avta ne kupuje za dušo. Medtem ko je jadrnica sicer drag hobi, ki si ga privoščiš, če imaš višek denarja, je pa to nekaj za dušo. Ko sem začela jadrati, sem na morje začela gledati čisto drugače (pa na življenje tudi, he he, ko te elementi razmetavajo kot orehovo lupino).
Nič čudnega, s cenami ki jih imajo.
[/quote]
Cene so bile vedno visoke, problem je drugje
Marina dobesedno razpada, Terme Čatež s tajkunom Petanom jo namreč že leta izčrpavajo.
Že pred lieti so jo nehali vzdrževati.
Navadnega zunanjega bazena ne želijo poservisirat. So ga raje zaprli, zraven še restavracijo, ki je bila včasih pizzerija z normalnimi cenami.
Pred 10 leti je bila vedno polna. Itailjani so prihajali za vikend čez morje, bile so regate, navtični sejmi, ….
Imal le eno veliko prednost in to je varnost.
No pa še bližino in da ne čakaš na meji s HR v času polete sezone.
No, če tako jesta doma, potem se s tem res ni za hvalit. Konzervirana zelenjava, wtf?!:-(
[/quote]
V čem je problem?
Saj tudi jaz podobno – če cel dan jadram, sem zvečer tako uničen, da mi je še eno konzervo odpreti težko, kaj šele premakniti rit kaj več kot do postelje…
Še knjiga mi iz rok pade od utrujenosti, pa naj hodim kam ven ali pa kuham kot profi?
Forum je zaprt za komentiranje.