Nakup in trgovanje z bitconi
Kot lajek težko, kot laik pa vsekakor. 🙂 Samo preden boš naštudiral, bo val že mimo. Ne vem pa, kdo bi se lahko s tem v Sloveniji ukvarjal oziroma komu dovolj zaupaš svoj denar. Jaz sigurno nikomur.
Če pa še malo počakaš, napovedujejo vzajemne sklade, ki bodo temeljili na kriptovalutah. Mogoče boljša opcija, če iz zapisov ne znaš ugotovit, kako se s tem ukvarjat. Ker je treba zadevo kar precej naštudirat, preden se podaš vanjo.
Kot lajek težko, kot laik pa vsekakor. 🙂 Samo preden boš naštudiral, bo val že mimo. Ne vem pa, kdo bi se lahko s tem v Sloveniji ukvarjal oziroma komu dovolj zaupaš svoj denar. Jaz sigurno nikomur.
Če pa še malo počakaš, napovedujejo vzajemne sklade, ki bodo temeljili na kriptovalutah. Mogoče boljša opcija, če iz zapisov ne znaš ugotovit, kako se s tem ukvarjat. Ker je treba zadevo kar precej naštudirat, preden se podaš vanjo.
[/quote]
Lajek je skovanka iz LAIK in LOLEK.
Zelo dobro! 😉
greš ne eno od menjalnico – pir nas uporabljamo kraken.com
odpreš račun
ga verificiraš – zaradi pranja denarja, moraš dat vse podatke
nakažeš denar iz svojega bančnega računa na svoj kraken račun
počakaš par dni, da denar pride na kraken račun (gre preko nemške banke in mal traja)
kupiš izbrano kripto valuto
počakaš in vsak dan gledaš ali raste ali pada oz. kaj se dogaja (ali pa pač pustiš in ne gledaš)
Ko so odločiš, da je dovolj, zamenjaš kripto valuto nazaj v €
si nakažeš € na svoj bančni račun,
tako na hitro, dokaj enostavno
Vmes lahko tudi menjaš iz € v dolarje ali funte,ali CHF, pa tudi med samimi kriptovalutami lahko prestavjaš, vedno pa plačaš provizijo
Potem sicer obstajajo še neke možnosti denarnic, ampak mi tega zaenkrat še ne uporabljamo.
Milijarde realnega denarja niso nobene sanje.
[/quote]
Na vrhuncu Tulipanske manije leta 1637, je ena tulipanova čebulica stala preračunano v današnjo vrednost cca 3 000.000 €. Realnega denarja. 😉
Beseda strokovnjaka! ;)))))))
No, to pa je mnenje nobelovca za ekonomijo o kripto balonih:
http://www.moneycontrol.com/news/technology/bitcoin-bubble-nobel-robert-shiller-cryptocurrency-2379891.html
A naj kupim za jurja? Resno sprašujem, kaj praviš, bom kaj zaslužla?
[/quote]
Vprašaj Babo Vango.
Še bolje pa, da jurja za praznike razdeliš brezdomcem pred Hoferji.
Bog ti bo povrnil. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.