nakup fotoaparata
Velikost,oblika,kvaliteta,cena,meniji,zoom,pike,dodatna oprema…..to se ne konča.Svetujem ti kako revijo o digitalni fotografiji in najprej beri in beri.Naredi si ožji izbor glede na tvoje zahteve,potem pojdi po trgovinah a se ne pusti prepričati trgovcem ker so lumpi. Pa še to malo evrov malo slik…Pa lep pozdrav Zoran
Zoran, zakaj enostavno ne napišeš da je Canon klasa zase in da je za žensko, ki najbrž kupuje prvič digitalca, primerno nekaj za v torbico in enostavnim rokovanjem. Se pravi v poštev pridejo modeli IXUS 860, 960 ali cenejši če ji ni tako pomemben izgled in debelina aparata. Bistrica, tud slučajno ne hodi po trgovinah ker se že zdavnaj več ne splača. Za take stvari so ENAA, MIMOVRSTE, MIXI…
Tole o Canonu je malce pretirano. Pri kompaktnih aparatih ima kar precej konkurence – Fujifilm, Olympus, Sony, Nikon. Tudi kakšen sprehod po trgovinah prav pride, da si aparate tudi v živo pogledaš in potipaš. Ker so po lastnostih precej podobni, odloča tudi to, kako paše v roko in kako paše očem. Potem pa seveda izbrani model kupiš tam, kjer je najceneje, kar pa spet ni nujno, da je v spletnih trgovinah.
O izbiri je pa bilo na tem forumu že nekaj govora, precej lahko najdeš pa tudi tukaj: http://www.e-fotografija.com/forum/viewforum.php?f=2&sid=af127b60faf8071b9e6f183c989027dc in tukaj: http://www.slo-foto.net/forum-6.html
Kaj je pretirano…? Canon pobere večino nagrad, z S3 je naredil velikanski bum , pri 300D, 350D, 400D pa itak nima konkurence. Poleg tega ima standard SD ki je uporaben povsod, ne pa neki memorystick in podobni čudni formati. Olympus in Nikon bi rada konkurirala ampak predvsem po ceni, zoomih,…kvaliteta je pa druga zgodba.
V večno vojno o tem, kateri fotoaparati so najboljši, se ne bi spuščal. Mogoče samo tole o nagradah in vrtnem redu ‘najboljših’:
http://www.diwa-awards.com/awards
http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html
Poleg Canona obstajajo tudi druge znamke. Res je, da so EOSi odlični SLR aparati, sem pa predvideval (mogoče narobe), da bistrico bolj zanimajo kompaktni aparati, ki bi utegnili biti bolj primerni za začetnike.
Če smo ravno pri novih modelih…
Sicer pa ne vem zakaj bi se blo treba ne vem kolk poglobit če si začetnik. Enostavno samo še vizualno oceniš nagrajeni aparat in takoj kupit. Čeprav če sem pošten do bistrice, počakaj da pride na police nov model in takrat čimprej kupi prejšnji model. Novi modeli se od starih razlikujejo samo po detajlih.
Če smo ravno pri novih modelih…
Sicer pa ne vem zakaj bi se blo treba ne vem kolk poglobit če si začetnik. Enostavno samo še vizualno oceniš nagrajeni aparat in takoj kupit.Na spletnih trgovinah se da celo videti kateri aparat je v določenem cenovnem razredu najbolj prodajan. Marsikateri kupec se že dobro pozanima kaj bo kupil. Čeprav če sem pošten do bistrice, počakaj da pride na police nov model in takrat čimprej kupi prejšnji model. Novi modeli se od starih razlikujejo samo po detajlih.
ne ga srat tako s Canonom no.
saj je ze splosno znano, da se obnasa kot Mikrosoft. Malo poglej kako crkuje Canon roba. V nasem foto klubu NI lastnika Canona, ki ne bi imel nekaj narobe s Canon opremo.
Mnogo ljudi se je za prvi digic odlocilo kao za canon, uh in ah, Canon, pri drugem pa potem prestopilo drugam.Podpovprecnih fotografov je najvec in te je najlaze premamiti z mocno reklamo.
Pa kaj če si v foto klubu, pišeš tko kot zagrizeni japonski avtomobilisti, ki vsevprek govorijo kako se japonci ne kvarijo. Vsi fotiči se kvarijo, in kaj če se canoni za odtenek več. Ko sem kupoval fotič in prečekiral S3 in ostalo konkurenco, mi je bilo takoj jasno, da konkurence sploh ni!! Pač menjaš aparat ko je še v garanciji ali pa podaljšaš garancijo za tistih par deset eurov, prava figa. Ljudje kupujejo inovativne stvari, ne pa tiste z enim korakom zadaj!!
Jaz mislim, da bi bilo dobro če si najprej kupiš knjigo FOTOGRAFIRAJMO DIGITALNO 1,2 od Nikolaja Pečenka, kjer se boš dodobra spoznala kaj fotoaparat sploh je
In na podlagi tega se pa odločiš kateri aparat boš kupila