nakup digitalne kamere
Kaj pa fotoaparat s kamero? Vse je odvisno od tega, kaj si želiš.Če se odločiš za Canona, gotovo ne bo to slab nakup.Sam imam 10 let staro canonovo kamero, pa me še nikoli ni pustila na cedilu. Menjal sem tudi 4 Canonove fotoaparate, pa sem bil z vsemi zadovoljen(no ja,tehnika gre pri digitalcih hitro naprej, pa pixli tudi)…
jaz ti prodam svojo! jvc grdvl 357
http://www.bolha.com/oglas796834
tomaž
Pri digitalnih kamerah je pomebno naslednje (kar mi pade ta trenutek na pamet):
– tisti fotoaparat, ki je vgrajen je za en k…, ločljivost CCD čipa je nekje med 800.000 in 1.200.000 piksli in tu ne gre za pričakovati kakih čudežev, ponavadi slike v resoluciji 640×480 v najboljšem primeru 1024×748, torej v rangu GSM aparatov z vgrajenim fotoaparatom. kamera ni fotoaparat
– za kaj boš kamero rabila, če recimo snemaš predvsem v prostorih in bližnje objekte (recimo svoj naraščaj, rojstne dneve, …) potem je fino, če je objektiv v osnovi bolj širokoten in ne rabiš več kot recimo 8x zoom-a (snemanje “iz roke” je že pri 10x zoom- u je zelo zahtevno in rezultati so ponavadi slabi – slika migeta in se trese, ker roke ne moremo dovolj umiriti), če ne rabiš kako predlečo, ki kamero napravi bolj širokokotno.
– tisti 300x zoom-i so en nateg, vprašaj koliko je optični zoom, ponavadi med 8-16x in to je to, je čisto dovolj.
– povezava z računalnikom (firewire vmesnik) ali kamera omogoča samo nalaganje na računalnik (out) ali tudi snemanje iz računalnika (in), boljši modeli omogočajo snemanje tudi iz analogonih virov (recimo si lahko presnameš posnetke iz stare analogne kamere). Če nameravaš še kake DVD-je ali DivXe iz tega delat potem rabiš dodatno programsko opremo
– kakšna je priložena programska oprema (za montažo videoposnetkov), ali je priložena torbica, …
– kaj od dodatne opreme je na voljo (baterije – se kar izrabijo, predleče, …)
Snemanje je enostavno, montaža pa vzame precej časa – če hočeš napraviti svoje posnetke zanimive (pobrišeš tisto kar je brez veze, napraviš prehode), skodiraš v mpeg 2 in izedlaš menije za DVD, vse skupaj vzame kar nekaj časa.
Če te zanima kaj bolj konkretno vprašaj, …
Lep pozdrav, ..
Ni več Canon to kar je bil.
Pejte mal na google pa vtipkajte canon remove cassette.
Večina ameriških in enropskim modelov miniDV videokamer ima probleme.
Pa Panasonicovi DVD playerji so tut ene drvarnice. Elektronika in to je ok, ampak transport CD/DVD-jev pa sux. Se kvarijo kot po tekočem traku.
Ma tut firme niso več to kar so ble 10 let nazaj. Je na žalost vse ratal plastik fantastik.
Uglavnem, danes kupujte to kar je poceni, da ne bo potem glava bolela.
Forum je zaprt za komentiranje.