Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nakup digitalne kamere- POMOČ IN NASVET PROSIM

Nakup digitalne kamere- POMOČ IN NASVET PROSIM

Takole, odločila sem se za nakup ene kamere, pa bi vas povprašala za kakšen nasvet, saj glede tega res nimam pojma….
Skratka, kamero bi rabila za snemanje našega malčka, kakšne rojstne dneve, dopuste na morju, moralo pa bi se dati narediti tudi slikice. Cena do 300E. Prenos podatkov, do računalnika bi moral biti čim bolj enostaven… Skratka ena taka “trotl-ziher” mašinca 😉
Sem malo gledala na internetu in nekako v ožji izbor vzela 5 kamer. Res pa bi vas prosila če mi poveste vaše mnenje kako in kaj je z njimi…

Najlepeše hvala,

Tinca

1. rabite kamero prvenstveno kamero z možnostjo fotke?
2. ali rabite fotoaparat z možnostjo snemanja videoposnetkov???

kamere v tem rangu vam nudijo fotke kvečjemu 1024 x 756 točk, kar kot veste je res minimum, seveda je tudi kvaliteta tako-tako…

obratno pa velja, da boste z fotoaparatom v rangu 350€ dobili dobre tudi videoposnetke.npr fuji Finepix S2000HD je odličen kompromis:
http://www.mimovrste.com/artikel/1730288130/digitalni-fotoaparat-fuji-finepix-s2000hd
http://www.fujifilm-slovenia.com/?ids=s2000

seveda je tu še mnogo drugih stvari..
če boste snemali na kamere na kartice rabite kar velik disk v računalniku, pa zanesljivo mora biti vse skupaj, da ne boste enkrat izgubili dragocenih posnetkov..
po drugi strani če vzamete DV kamero teh probemov ni, je pa malo več dela z dolvleko na PC in previjanje trku itd..

skratka dilem je veliko, na katere ni enoznačnega odgovora..
le tega boste morali poiskati sami zase..

Glede na ta, da digitalni fotoaparat imam, bi rabila prvenstveno kamero z možnostjo fotkanja. Predvsem želim da bi bila možnost posneti prvo kobacanje našega novega člana in z njim povezane dogodke, tudi kakšna slikica bi bila dobro, a same slike pa itak s fotoaparatom… Bi pa si sproti pekla preko računalnika na CD in tako upam, da bi bilo ohranjeno… Računalnik ima 160 GB.
Cena 350E bi bila res tista ta zgornja, ker sem se nekako odločila iti do 300…

Najlepše hvala za vse namige in pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close