Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup avtomobila

nakup avtomobila

Na kaj naj pazim pri nakupu avtomobila (se ne spoznam kaj dosti)? Ali naj grem pogledati v kakšno avtohišo? Odločam se za Clio, Punto ali Twingo letnik tam okrog 2003, 2004. Katerega priporočate?

lp

Pa sej ne moreš verjet!! Kaj hudiča vidi večina žensk na teh treh modelih, pa mogoče še uvalim P 206? Vsi so grdi, plastični, neudobni in nadpovprečno kvarljivi. Dejte rajši mal gledat za Polotom, Lupotom, Civicom, Corso,…

DRRR-ju: vsak kupuje avto po svojih zmožnostih. Avti, ki si jih naštel, so dosti dražji od teh, za katere se zanima nakupovalka.

No, pa še moj odgovor nakupovalki: Sama vedno kupim avto pri avtohišah, saj za njih velja zakon o varstvu potrošnikov in lahko kasneje, če je z avtom kaj narobe uveljavljaš garancijo ali skrito/e napako/e. Če boš avto kupila od fizične osebe, ga boš morala tožiti v kolikor bo z avtom karkoli narobe.
Jaz bi na tvojem mestu vse tri modele preizkusila in se nato odločila kaj mi najbolj ustreza. Najcenejši od teh je Punto, po kvaliteti in kvarljivosti se ne razlikujejo kaj dosti. Tudi deli za Fiata so razmeroma poceni. Ostalih dveh modelov nisem nikoli vozila, zato ti lahko napišem le o Puntu.

Ja ja ja, sam da avto ni star več kot 3 leta. Pol je z njim že vse narobe…
Če še nisi pogruntala cenejši avti niso cenejši za brezveze. In če ga kupiš za manj, ga tudi prodaš za manj. In če so deli v podobnem rangu, je na koncu ključen pameten nakup in dobro počutje v avtomobilu. BMW-ji čist upravičeno držijo take cene kot so.

Ja, zakon se sicer bere lepo, je pa par zank. Minimalno trajanje garancije ni določeno, skrite napake ti pa prodajalec prizna ali pa tudi ne. In če je ne, ga moraš tožiti. Še vedno se mora človek pri nakupu rabljenega avta zanesti na svojo pamet, preudarnost in previdnost. Obvezno naj avto pregleda mehanik po tvoji izbiri.
Prednost naštetih tipov avtov je, da je velika izbira med rabljenimi.

Prednost BMW compact, Mercedes A, Mini, Polo, Lupo, AR 147 pa v tem ,da ne glede da so bili novi dragi in da jih je malo, so jih vozile žene ali ljubice od meneđerjev, tam pa ponavadi ni problem pooblaščen servis in servisna knjiga…

jaz sem imel na uporabi puntota in kliota in bi se odločil rajsi za puntota, je lepši, prostornejsi,pa v mojem primeru tudi precej kvalitetnejsi. ti pa priporocam da ne vzames 1,2 60km motorja ki je malce presvoh(vendar tudi varčen)

lp

tudi jaz kupujem avto, ampak si zelim kaj udobnega, vecjega kot so clioti, punti, corse..to mi je za babice;)
vsec so mi enoprostorci…recimo star scenic varjanta. ampak je 1998..

kaj menite? predlagajte mi kaj, med ogasi s emi ze mesa. dala bi nekje do 4000 e.

kaj dobim za to od rabljenih, starih in kaj od novejsih?

hvala za trud, vprasat ni greh 😉

Razen senika in pikasoja je ostalega bore malo…

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2265870#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2088300
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2251503

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2262301#

hvala za linke. tile avti mi niso vsec…ah.
res, scenic, picaso in potem ze pocasi gre krivulja dol..

vsakega predloga bom vesela..

lp

Ampak … vsi predlogi so dosti boljši kot senik, ki ni za nikamor. Oh, oprosti. Je! Največkrat gre na servis.

res? ga imas in ves, da je hitro pokvarljiv ? 😉

povej vec, prosim. kaj pa ti predlagas potem zame, daj mi idejo…

hvala

Tudi jaz ti predlagam da se izogibaš Renaulta. Sicer ne razumem kaj hudiča nekateri vidite na teh enoprostorcih… Volvo V70 so čist poceni…

tale volvo, zdaj sem gledala, ni mi. ma ni, da hicem RENAULTA, za znamko mi dol visi, pac scenic mi je bil kao velik, kot mi ej vec, pa se vedno en prevelik, cena pa znosna…

sam jembemti, pravte, da se kvari..

konc je z mano;)

Včasih so bili avti kvalitetni, zdajšnji niso več. Je vseeno katero znamko kupiš, vsi se kvarijo. Če boš kupila poceni avto, bodi pripravljena, da boš v kratkem dala še ene toliko kot za ato, da ga boš usposobila, kajti ljudje avte prodajo takrat, ko bi jih bilo treba temeljito popraviti.

mi mamo senika 1.6 16V..
šibka točka je izpušni kolektor..
popravli za slabih 300€..
pleh je tko bila vedno hiba (vsaj prejšnjih/starejših) renaultov..
ampak ni panike..

drugače pa se lepo vozi..
žena je bila prej vajena majhnih kant in ji je zelo všeč, pozicija sedenja, preglednost..
oprema je..
dele/če pride do česa/ lahko dobiš ker je meganov veliko..

ne vem, meni se ne zdi tako slab..

res pa je da je to drugi/družinski avto..
se pravi za nedeljske izlete, pa žena se vozi v službo par km

hvala. meni tudi veliko pomenipreglednost, udobnost.

apeliram na avte, kis o malo visji, ne da moram biblijo pod rit dat, da sploh na cesto vidim;))
zato coupeji in cabrii kategoricno odpadejo. pol ajhni avteki ala polo, tipo, lupo so mi za babice, niso mi, kaj pa se ostane? ali dragi porche cayenne;), ali jeepi ali enoprostorci. in smo spet na zacetku. kakrsnega koli predloga bi bila zelo vesela.

pa se nekaj- ce bi se odlocali med glofom ali audijem, kaj vam je boljs? recimo golf IV Ali V, audi A3.

Golfi:
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_index.asp

Audji:
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_index.asp

Seat: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2276284

Drugega pametnega ni…

kaj pa berlingo, partner, doblo, kangu in kj podobnega-veliko prostora, visoko sedenje,…

hvala za trud, res. teji tvoji omenjeni mi ne disijo ves. vsi imajo velike riti;)
meni je vsec, ceje vse skup nekam zaokrozeno, lepe linije, kompaktno. recimo peugoji mi imajo lep sprednji del recimo pegor 206 mi ima tud zadnji del lep…sam majhen mi je.

aja zgoraj tisti linki za golfa in audija mi niso vrgli nic, kot pac prvo stran avto.neta – a.

danes sm sla po 4 avtohisah v LJ, avtocomerce in avto delta za bez, pol pa se na vic, maljgaj in citroen..
ah….nic pod 500 sploh.

tko dami ostaneta res avto. net ali bolha..

jutri grem se tja nekam na rudnik eno avtohiso, na verovskovo in v sisko. pol pa sam cakam, od ki bo padla kaka dobra ponudba 😛

1. Da se ti da letat po avtohišah…
2. Se ti ne zdi da niti ne veš kaj bi sploh rada? Po sistematiki se da zelo hitro priti do točno določenega modela. Pač izbiraš po prioritetah. če boš gledala samo na facelifte in ritko, se boš sigurno zafrknila-kot npr. pri P206…

ja, to ja. problem je v tem, da avto niso ravno moja strast, niso mi nekja, kar bi mi bilo waw in bi rada nekaj, kar mije vsaj mal vsec, pa da je za tisto, kar rabim, zato tako kompliciram.

ce bi vedela, kaj hocem, bi prisla, kupla, sla in cao.

avtohise..ah……..pod 5000 ga itak ni avta…mahk, drage so. za iste letnike dobis na avto.net miljon ponudb.

vzemi Puntota.Damski avto pocen rezervni deli pa še najcenej za vzdrževat za povrhu pa še eden lepših v razredu.

Pri nakupu pa za vse velja isto :
Obvezno potrjena servisna, obvezno pregledati na servisu,priklop na računalnik in pregledati vso dokumentacijo(račune od servisov).
Pri pregledu servisne morš biti pozoren, da niso vsi podpisi napisani z enakim pisalom, saj se vidi če je od zadnjega vpisa preteklo nekaj časa.

Samo zadnji model Puntota je vreden nakupa…

New Report

Close