Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup avtomobila za milijon

Nakup avtomobila za milijon

Nisem redna bralka tega foruma, se pa obračam nanj, ker izgubljam živce nad našim Fiatom. Očitno bo treba menjati. Za milijon se verjetno dobi marsikaj in ja, najlažje je pogledat na katero od strani, ki prodajajo avtomobile, ampak kaj, ko ti vrže ven petdeset s strani z avtomobili, katerih cena je ‘po dogovoru’! Kaj naj si s tem pomagam? Vseh pa tudi ne morem klicati. Torej, stručkoti, kaj bi kupili vi? Oziroma česa niti v sanjah ne bi, hehe. Je bolje vzeti dobro znamko avto z več kilometri in manj opreme ali slabši avto, vendar novejši in z več opreme?

Poskusi na tu imaš res veliko izbire in skoraj povsod so cene napisane.

LP!

ina.

jaz bi raje vzel večji avto pa čeprav je starejše izdelave

Ina, cene so napisane, ampak če vneseš pa iskalne pogoje in specificiral ceno, ti vrže pa ven tudi ves šrot brez cene. Ali pa jaz kaj narobe delam?

Gledaj samo da je avto redno servisiran

dobro ali slabo znamko ? kere so dobre in katere so slabe znamke ?

Tistim brez cene se izognes tako, da napises tudi razumno spodnjo ceno.

Kar se nasveta tice o tem, kaj kupit, ne vemo prav nicesar o tvojih vozniskih navadah in potrebah – majhen avto za otroka v vrtec in po mestu ali karavan? A delate 10 kkm/leto ali 50? A ste trije ali vas je sedem?

O dilemi star/nov avto imas nekaj napisano na , o dilemi dizel/bencinc pa na . Tudi sicer to spletno stran zelo priporocam.

SG

za miljon dobiš marsikaj. Najprej moraš povedat kaj iščeš: dizel/bencinc, kako velik avto, karavan, enoprostorec, kakšno opremo, družinski/mestni/športni avto, koliko starega si še pripravljena kupiti, koliko prevoženih km.

Za primerjavo – za miljon dobiš 6 let starega clia ali mondea karavan ali 10 let starega golfa3 ali enako starega sharana ali dve leti starega matiza.

Švejk, napisala sem, da mali avto odpade. Sicer naknadno, ampak vendarle. San Giorgio, hvala ti za nasvete. Uporabni so na Starševskem čveku, tukaj pa še bolj. Hvala tudi vsem drugim.

Avto crkjot napisal:

> Švejk, napisala sem, da mali avto odpade.

mogoče na drugem forumu, tukaj ne! Še vedno ne vemo tvojih zahtev/želja, zato ti težko svetujemo!

Če pogledaš, je nad tem postom še en moj post, kjer sem napisala, da majhni avti odpadejo. Okej, se vam še da? Pa dajmo. Avto mora biti vsaj toliko velik, da gresta zadaj dva avtosedeža, pa še ostane prostora za eno rit. Pri mojem bravotu to odpade, ergo mora biti večji od bravota. Kakšen enoprostorec tudi dvomim, da pride v poštev, ker nočem predpotopne makine s tristo tisoč kilometri. Nisem iz mesta, torej ne potrebujem mestnega avta. Potrebujem avto – jaz za v vrtec, mož za v službo. To so relacije do deset, dvajset kilometrov. Karavani mi niso všeč in ga niti ne potrebujemo. Ko sem bila še samska, sem na leto naredila 15.000 km. Zdaj računam tam do 20.000. Fino je, da bi imel klimo. Kaj so boljše in slabše znamke? Med slabše štejem korejce, med boljše BMW (not my cup of tea), Toyoto, Mazdo, Hondo, Audi ……………. Stop me anytime. Torej – kupiti mladega malo rabljenega korejca za par let ali staro ‘dobro’ znamko? Ta avto je tako ali tako mišljen samo prehodno, dokler ne odplačamo vseh kreditov za bajto in spravimo otrok do šole. No, vam je zdaj bolj jasno? Kakšen predlog?

sedaj bo lažje 🙂

torej, če naj bo večji od bravota, pomeni višji srednji razred.

za 1 mio in razumen letnik poglej:
mondeo, vectra, xantia, P406, laguna, sonata
vse ostalo (passat, a4, japonci) bodo starejši za ta denar.

Octavia, lantra, nubira, starejši avensis so manjši od zgoraj naštetih.

Če imaš vožnje 10-20km absolutno ne DIZLA!

Mondea poznam najbolje (ga imam, l.2000 karavan) in ga priporočam vsakomur. Tako prostornega avta zlepa ne najdeš. Poraba je razumna (relacije okrog 7, mestna 9,5 l – vse z zimskimi gumami – motor 1.8 85kW).
Od ostalih bi sam najraje izbral dobro ohranjeno laguno ali xantio (če poznaš koga, ki ti bo citroena pregledal in servisiral).

No, zdaj smo malo blize, se zmeraj pa ne dosti.

20.000 km/leto je podatek, pri katerem se odlocas, koliko ti pomeni poraba – pri porabi 6l/100 ali 9l/100 je to priblizno 150 kSit razlike pri porabi za bencin letno, tko da imas malo predstave. Pod tem tezko kaj najdes, nad to mejo gre pa pri starih avtih kaj hitro. Rabljen dizel je loterija, ki se pri tej letni kilometrini po mojem ne splaca, kdo drug ti bo pa povedal kako drugace (obnova ali menjava turbine je draga).

Ti lepo vtipkaj v avto.net kriterije, cena naj bo 800.000 sit, preostanek imej pripravljeno za servis, nove gume in registracijo, ko bos imela nekaj izbranih kandidatov, se pa spet kaj oglasi. Pred nakupom obvezno vzemi s seboj na ogled nekoga, ki se na avte spozna.

je link, na katerem imas cel kup debat na to temo – v zakup moras vzet, da je vcasih tezko locit zrno od plev, dobis pa se kar uporabne namige.

SG

Se oglasim, San Giorgio! Oba sta zakon!

san giorgio napisal:

> 20.000 km/leto je podatek, pri katerem se odlocas, koliko ti
> pomeni poraba – pri porabi 6l/100 ali 9l/100 je to priblizno
> 150 kSit razlike pri porabi za bencin letno, tko da imas malo
> predstave.

Tako velik avto ne bo noben porabil 6l. Mogoče kakšen dizel, tega se ji ne splača vzeti pri vožnjah 10-20km.

Poglej malo tudi po avtohišah – marsikje dobiš garancijo. Jaz sem kupil svojega mondea z 1letno garancijo (tudi asistenco na cesti 24/7). Cena je bila 1300 kSIT.

New Report

Close