Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup avtomobila – prosim pomoč

nakup avtomobila – prosim pomoč

Tudi jaz bi prosila za pomoč oz. mnenje, kateri avto bi bil zame najboljša odločitev.
Imam dva majhna otroka torej bosta zadaj dva avtosedeža, prav bi mi prišel malo večji prtljažnik, dnevno naredim 120 km (avtocesta + nekaj po mestu), letno minimalno 30.000 km.

Najbolj se nagibam k Xsari Picasso ali Ford C-Max, zaradi nižje cene pa bi v poštev prišla tudi Megane Grandtour ali Ford Focus karavan. Vsi bi bili letnik nekje 2007 ali 2008, diesel, motor 1.5 ali 1.6.

Kateri od teh bi bil najbolj racionalna odločitev glede porabe, servisov, pričakovanih okvar ipd… zanima me pa tudi kateri bi se bolje obnesel pri vožnji po snegu in drugih zimskih razmerah oz. kateri je nasploh bolj stabilen???

Če mi kdo lahko pomaga bom zelo vesela. Hvala.

Glede na to da prodajam vozila že cca 8 let, predlagam vsekakor izmed naštetega FORD.
Če bi še kaj boljšega hotela; pa vsakoletna raziskava na spodnjem linku, kje je Honda po kvaliteti na prvem mestu, med rabljenimi vozili (3-10 let starosti).
Tudi samo servisiranje; v članku napisano če si preberete, je dražja znamka, dražje servisiranje…
Za lažjo odločitev; https://www.facebook.com/photo.php?fbid=507960545887984&set=pb.111889765495066.-2207520000.1350640643&type=1&theater

Imel Forda Focusa, 6 let, vse OK, pri 140.000 začeli se samo problemi; Crknil vstrajnik, sklopka.. Tako da tudi Ford ni več kar je bil….
Kvaliteta pa, ja, mislim da bo tabela ki jo prodajalec objavil kar držala. Čeprav tudi Toyota ni več kar je bila… Pa brez zamere, samo povem.

xsara picasso je pocen pa z bencincem zanesljiv avto. tut dizli niso slabi. je pa mehek udoben avto. poznam enga k je že 2x števc obrnil okol.. pri xsari gre baje do 666.666 km samo in potem spet od nič in je samo hvalil avto. res pa je, da je lepo skrbel zanj, redno menjal stvari, tudi roke in ostale pomembne sklope preventivno.

Predlagam C4 grand picasso.

proti xsari picasso je dražja in če uporabnica ne rabi ravno nanjnovejšega avta bolje da tega vzame pa bencinarja pa plin notr. bo najceneje.

New Report

Close