Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NAKUP AVTOMOBILA

NAKUP AVTOMOBILA

Nameravam kupiti avtomobil, najraje novega, vendar imam na razpolago 15.ooo,oo evrov, kar je premalo za en kolikor toliko soliden avto vreden zaupanja.

Svetujte mi

Kredit ali leasing ti občutno zveča možnost nakupa.

Novega kupit je noro. Bolje vsaj tri leta starega. Cenovno se veliko bolj splača , če je dobre znamke je itak kot nov..

Kakšne znamke, električnega ali ne…

Odgovor na objavo uporabnika
Tinch, 13.04.2023 ob 18:12

Novega kupit je noro. Bolje vsaj tri leta starega. Cenovno se veliko bolj splača , če je dobre znamke je itak kot nov..

V treh letih jaz naredim 120.000 km! Toliko o skoraj novem avtu…

A veš kaj, 13.04.2023 ob 18:29

V treh letih jaz naredim 120.000 km! Toliko o skoraj novem avtu…

TOčno to.

Joj avtorica, imaš razne oblike financiranja. Pejt v AH in se pozanimi

Nikakor ne rabljenih, ker so trenutno precenjeni vsaj 30% in še skrite napake boš dobila skupaj z avtom. Prevrteni kilometri, netransparentno servisiranje, razbit in popravljen… Ne, hvala.

Tam na Drenikovi imaš predstavništvo za MG. Model ZS je križanec in zelo kvalitetno vozilo. Mislim, da je cena 17.000.  Pojdi na testno vožnjo in se odloči. Razliko 2000  eur si nekje sposodi.

Samo nek oskubljen Golf je 24.000 ojrof.

In ne beri butastih komentarjev o ohranjenih in poceni rabljenih avtih ker taki ne obstajajo.

samo novega, 13.04.2023 ob 21:00

Nikakor ne rabljenih, ker so trenutno precenjeni vsaj 30% in še skrite napake boš dobila skupaj z avtom. Prevrteni kilometri, netransparentno servisiranje, razbit in popravljen… Ne, hvala.

Tam na Drenikovi imaš predstavništvo za MG. Model ZS je križanec in zelo kvalitetno vozilo. Mislim, da je cena 17.000.  Pojdi na testno vožnjo in se odloči. Razliko 2000  eur si nekje sposodi.

Samo nek oskubljen Golf je 24.000 ojrof.

In ne beri butastih komentarjev o ohranjenih in poceni rabljenih avtih ker taki ne obstajajo.

TA oglas sm pa pred kratkim vidla ja, za en tak avto, mislm, da je bil električni, ni bed za vidt pa za to ceno.

MG kakšen avto je to, mislim ali Renault, ali Citroen ali Opel, Toyota, v katerih trgovinah ga prodajajo.

Cena se mi ne zdi previsoka, če je res kar berem, me ta avtomobil zanima.

Prosim, za kaj več informacij.

Sedaj pa bom še po spletu pogledala ampak prav rada bi ga videla v živo.

Hvala za še kakšno informacijo.

Za 15 tisoč se pa že dobi kakšen avto. Ja no ne ravno limozina ampak manjši velikost Clio, 208, C3,… pa že

Pri nas imamo dva avta en star skoraj 5 let je bil takrat 16 tisoč Eur, ta je malo večjo družinski. Drugi kupljen 2 leti nazaj je bil cca 11 tisoč.

Meni kredit ali leasing vzet za avto, no če je res nujno nujno, da imaš nesrečo in nič našparanega ali kaj takega. Drugače pa ne hvala.

Ali je smiselno kupiti bencinca, novega, mar ni v prihodnosti vse na elektriko.

Svetujte mi.

Star sem petdeset let in bi kupil nov avto, ki bi ga imet vsaj deset let.

Kaj pa tale Sandero?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17288202&display=Dacia%20Sandero

Jaz avtomobila na strom ne bom kupil. Hyundai in Kia sta povedala, da bosta navadne avtomobile prodajala tocno do 2035. No takrat bom se enkrat kupu dva fosilca in to je to. Cez 25 let kasneje pa tako vprasanje ce bom se vozil. S elektriko pa se js nam jebu.

Za kuker tuk dostojn avto imas 10k€ premalo – megana bencinca dobis za 22k€ kar mislim da je najcenejsi avto v tem razredu. Vse ostalo je draze, cenejsi pa so malcki, npr. Clio. Ce pa se ne rabis kazat, predlagam pa Dacio. Ko smo lani kupovali druzinskega enoprostorca, je bil Jogger v igri saj je bil 10k€ cenejsi od naslednje konkurence – pokopala pa ga je zal testna voznja, kaj 1.0 s 100 konji ne gre nikamor. Da bi jih mel 150 kot ima Duster takoj.
Kaj naredit: ali se stegnes par jurjev in kupis Dacio ali Cliota ali nekaj podobnega ali pa isces rabljen avto: tu ti je pa eden najvarnejsih nakupov Mazda 3 z atmosfercem. Ta ima velike motorje in ni takih moznosti okvar ko so pri turbomlinckih. Se to: 1.2 tce nikar!

Tud mene električni niti mal ne mikajo.

Jaz ga mislim še enkrat zamenjat, kupujem ga za 10000 na leto, za deset let. Najcenejšega da me boli kita kaj se z njim dogaja na parkirplacu. Kakšen Hyundai ali Kia bencinarja. To je to, nobene komplikacije.

Koliko stane nek soliden, rabljen, avto. Star tam 3-5 let. Znamka ni tako bistvena. Rabil bi se le za vozit okrog od doma v dva 10-25 km oddaljena kraja. Pa parkrat  letno v LJ ( oddaljena 60km).

Najprej moraš vedeti kašno velikost avta želiš. Je pa sedaj z cenami rabljenih malo problem. Pred leti nek srednji nižji razred je cena po petih letih padla na polovico novega sedaj pade na to vrednost po osmih letih.

se zanimamo za, 14.04.2023 ob 07:38

Koliko stane nek soliden, rabljen, avto. Star tam 3-5 let. Znamka ni tako bistvena. Rabil bi se le za vozit okrog od doma v dva 10-25 km oddaljena kraja. Pa parkrat  letno v LJ ( oddaljena 60km).

Cene so precej padle, padajo po 5 letih. Neki nižje cenovni avto dobiš že za 5000.

cene precej padle, 14.04.2023 ob 07:52

Cene so precej padle, padajo po 5 letih. Neki nižje cenovni avto dobiš že za 5000.

Za 5 tisoč- katero znamko in koliko starega, t.j. koliko km.?

japonca, bencinar/hibrid

Mitsubishi Space Star, ali ASX

Honda Jazz

@Tinch

Hm… pred 20+ leti sem zelo gledal na stroške in si vse beležil v excel tabelah. Pri hiši smo imeli dva avta. Jaz sem imel VW Passat, žena pa Ford Fiesto.

Passata sem kupil novega, Fiesto smo kupili rabljeno z narejenimi cca. 30k km. Žena je s Fiesto do prodaje le-te naredila cca. 50k km, jaz s Passatom skoraj 8x več. Kljub temu, da je šlo tudi za različna razreda avtov, je bilo vzdrževanje Fieste glede na prevožene kilometre skoraj 2x dražje.

Od takrat naprej nisem nikoli več kupil rabljenega avta nižjega razreda.

Kaj pa izguba vrednosti?

dolgoročno, 14.04.2023 ob 06:51

Ali je smiselno kupiti bencinca, novega, mar ni v prihodnosti vse na elektriko.

Svetujte mi.

Star sem petdeset let in bi kupil nov avto, ki bi ga imet vsaj deset let.

Najbolj smiselno je kupiti nov avto na bencin. Po možnosti Azijata in z atmosferskim vbrizgom. Če sploh obstajajo. Zoyota corolla npr.

Električni avto je največji nateg v zgodovini avtomobilizma.

MG247, 14.04.2023 ob 05:31

MG kakšen avto je to, mislim ali Renault, ali Citroen ali Opel, Toyota, v katerih trgovinah ga prodajajo.

Cena se mi ne zdi previsoka, če je res kar berem, me ta avtomobil zanima.

Prosim, za kaj več informacij.

Sedaj pa bom še po spletu pogledala ampak prav rada bi ga videla v živo.

Hvala za še kakšno informacijo.

MG je slavna britanska tovarna avtomobilov. Žal je pred leti šla v stečaj in kupili so jo Kitajci.

Kitajci delajo odlične in cenejše avte od evropejcev, ampak je EU tržišče za kitajske avte težko dostopno.

Da ne bo nesporazuma. Tudi Volvo so Kitajci kupili na podoben način. Volvo je še vedno prestižna znamka, s Kitajci pa so šli stopničko višje.

Predstavništvo MG je tam nekje na Drenikovi – Samovi. Prideš, pogledaš, odpelješ testno vožnjo in se odločiš.

ZS je primerljiv s Seat Ateco, Renault Captur…

Na Youtube napiši MG SZ in si oglej teste.

Cene so nore, tudi rabljenih, skor imaš občutek, da so 5 let rabljeni zdaj dražji kot pred par leti novi. Svaka čast tistemu, ki si lahko privošči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close