Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup avta postal zoprno opravilo

Nakup avta postal zoprno opravilo

Ali je še kdo na temu, da išče nov ali rabljen avto? Po skoraj 10 letih sem tudi sam in moram reči, da je to postalo skoraj tako kot iskanje mizarja (ali kakšnega drugega obrtnika). Nezinteresiranost, nobene zaloge ali testnih vozil; rečejo, da bodo poslali papirje (pogodba o nakupu, obrazci za leasing, itd.), a se ne zgodi nič. In tako naprej. Cene v višave, o popustu nočejo slišati. Sklepam, da gre jim gre prodaja zelo dobro, drugače si ne znam razložiti tega. Gre vendar za dokaj visoke zneske. Ne rečem, če bi prodajali pralne stroje …

Vplačal polog za novega januarja, dobil naj bi ga maja. Sedaj so rok prestavili na avgust, ker manjka komponent za sestavo. Je pa bil popust konkreten in bom počakal.

Taka je trenutno situacija. Če ne vzameš česa iz zaloge – ki je zelo borna – čakaš. Pri znamkah, kjer sem jaz spraševal, so že januarja bile čakalne dobe 3 do 6 mesecev.

Odgovor na objavo uporabnika
odval, 25.05.2021 ob 09:14

Ali je še kdo na temu, da išče nov ali rabljen avto? Po skoraj 10 letih sem tudi sam in moram reči, da je to postalo skoraj tako kot iskanje mizarja (ali kakšnega drugega obrtnika). Nezinteresiranost, nobene zaloge ali testnih vozil; rečejo, da bodo poslali papirje (pogodba o nakupu, obrazci za leasing, itd.), a se ne zgodi nič. In tako naprej. Cene v višave, o popustu nočejo slišati. Sklepam, da gre jim gre prodaja zelo dobro, drugače si ne znam razložiti tega. Gre vendar za dokaj visoke zneske. Ne rečem, če bi prodajali pralne stroje …

Z nekim prodajalcem sem se pogovarjala, da so se avti v tem času še bolj prodajali,ne vem. Sama nisem dobila tega občutka, kupila sem malo rabljenega januarja. In so bili odzivni, ceno so tudi zbili, precej. Pa je avto, ki je dosti zanimiv za kupce, tudi ne poceni. Tudi zame najbolj zoprna stvar, sploh se odločit kaj bi imela. In res dobri avti so par 10 k, kar ne potrebujem, oni cenejši mi noben ni bil všeč, no pol sem tudi našla, malo manj kot 20 k sem ga placala.

Tudi jaz kupujem avto, rabljenega. Kaj vem, ampak meni se nakup avta nikoli ni dopadel.

Ne bi pa že januarja plačala nekaj, kar bi dobila šele avgusta.

Sem bolj take sorte, da hočem takoj imet :).

meni vedno zoprno, 25.05.2021 ob 13:17

Tudi jaz kupujem avto, rabljenega. Kaj vem, ampak meni se nakup avta nikoli ni dopadel.

Ne bi pa že januarja plačala nekaj, kar bi dobila šele avgusta.

Sem bolj take sorte, da hočem takoj imet :).

Jah no, jaz sem pač tak, da avto izberem na ca. 7-10 let, takrat je nov in pač izberem takega, da se ga (vsaj meni) splača čakat 🙂 Če bi menjal na 2,3 leti, bi bilo to drugače.

prodajam lep avto, rabljen, pa me sploh noben ne pokliče. Pa je res lep in maksimalno ohranjen, z vsemi papirji

zdaj pa ne vem, ali ima folk toliko denarja, da kupuje samo nove avte – ali pa raje škrtarijo pri 200 evrih in raje kupijo avto od mutibariča brez kakršne koli znane zgodovine (ampak hja prišparali pa so 200 eur?!!)

Mančo banana, 25.05.2021 ob 13:43

prodajam lep avto, rabljen, pa me sploh noben ne pokliče. Pa je res lep in maksimalno ohranjen, z vsemi papirji

zdaj pa ne vem, ali ima folk toliko denarja, da kupuje samo nove avte – ali pa raje škrtarijo pri 200 evrih in raje kupijo avto od mutibariča brez kakršne koli znane zgodovine (ampak hja prišparali pa so 200 eur?!!)

Mutibarič naštima še magične km, ki so enim zelo pomembni. Saj ni važno, koliko jih ima avto v resnici, da le števec kaže neko magično številko…

Kakšen avto pa prodajaš?

Sem ravno kupila sicer rabljen avto z zelo ubornim opisom in tako slabim oglasom, da ni nihče poklical in je sicer super avto počakal name. Če imaš oglas na avto.netu, spodaj v opombe napiši čim več tehtnih podrobnosti (ne seveda pesnit). Prej kot seznam opreme pogledam te pripombe in se precej ravnam po njih, da pokličem. Največkrat pa je razlog neprodaje sanjska cena. Torej taka, o kateri prodajalec lahko samo sanja.

kaj pa prodajaš? Kupujem manjši avto, letnik nekje do 2014, km do 150.000, cena do 7 jurjev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close