Nakup apartmaja v Egiptu
Pozdravljeni,
vidim, da se zanimate za investicije v Egiptu. Tudi sama se zanimam za nakup. Poznam slovenko, ki je lastnica nepremičninske agencije v Egiptu in to poletje grem pogledat kaj prodaja. Spodaj prilagam link od omenjene agencije.
http://www.a1-4properties.com/index.php?option=com_estateagent&Itemid=25
Lp. J.
pozdravljeni
danes sem prvič opazil ta forum. naj povem, da sem lani tudi sam kupil studio v hurgadi, katerega bi naj prevzel letos, meseca avgusta. prav danes sem se osebno pogovarjal zg. leščakom, preko katerega sem studio kupil in sicer glede primopredaje. dejal je, da je bil obveščen, da bo ta kasnila cca 1-2 meseca, kar je tam običajno. studio sem kupil v lotusu. pa ne edini. poznam še 4 družine, katere so kupile na isti lokaciji. seveda se še naprej zanimam za nakup kakšnega stanovanja, saj imam za bodočnost določene poglede. naj povem, da mi je zelo zanimivo, da ko sem se lani pričel zanimat za to investicio, sta bili zame le dve osebi, kateri sta mi nudili podatke in vse stransko pomagali. to sta ga. anita in ga.urška, katere mož mi je tudi pregledal sestavljeno pogodbo. vse je o.k. zato ne razumem tukaj nekaj ljudi, ki vse kar se tiče nakupa negira. so o tem premalo poučeni in preveč nezaupljivi. pa tako velja pravilo:kdor ne reskira ne profitira. seveda negdo lahko reskira več, drugi manj. vsem, i pa ste že vseljeni v apartmaje in kateri ste jih kupili pa želim veliko užitkov na soncu in v morju. p.s. določenim pa-ni lepo nekoga obrekovat, ki ga osebno ne poznaš.
g. eh
obrekovanje je kaznivo dejanje.za boljše razumevanje vam citiram 1.odstavek 159 čl. Kazenskega zakonika R Slovenije ki pravi:”kdo o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to kar trdi ali raznaša neresnično, se kaznuje…2. odstavek pa govori-citiram:”če je dejanje storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje….
zato g. eh. če sami niste povsem prepričani v pošteno delovanje nekoga in to le sklepate na podlagi kakšnih podatkov, ki jih pridobite ne vem od kot tega ni dobro posploševat in razglašat, saj ste lahko kazensko odgovorni. to je obrekovanje. pa z vsem spoštovanjem.
g. eh
za kaj imate občutek, da bi vam kdo grozil. saj niste neposredno prizadeli mene. prav tako nimam ničesar s podjetjem, o katerem polimizirate. če bi pazljivo brali moj prvi komentar, bi iz njega razbrali, da sem pač le eden tistih, kateri je spomočjo podjetja heros kupil apartma. res pa je, da sem v času poslovanja uspel direktorja osebno spoznat in si ustvariti svoje mnenje, tako kot vi. v zadnjem mojem kometraju pa sem vas želel le seznaniti o tem, kako obrekovanje razlaga naš kazenski zakonik, saj če se spomnim vašega zadnjega komentarja ste napisali”Obrekovanje, kaj že g. aco”tako sem imel občutek, da morda ne verjaete,da je lahko to kaznivo, kot vas je o tem že seznanila ena izmed komentatork tega bloga.ker sem razbral iz vaših prejšnjih sporočil, da podatkov katere ste si pridobili niste preverili, temveč jih le posredovali (saj ste cleopatri omenili, naj jih preveri, in da če kateri ne drži boste ukrepali) smatram, da jih resnično niste preverili amak ste si jih pridobili tako ali drugače. poglejte.s samim podjetjem nimam ničesar in me njihovo poslovanje sploh ne zanima.zanima me le investicija, katero sem vložil in gledam le to, da jo do konca izpeljem.ponovno povdarjam, da vam nisem grozil in mi vas je žal, če ste to tako razumeli, namesto drugače, da sem vas le podučil, saj sem imel občutek, da bi vam prej lahko grozila “cleopatra” katera vam je dejala, da če bi to bilo njeno podjetje bi vam ipraznila žepe.ne vem zaradi česar pričakujete moje opravičilo.
spoštovana opazovalec in smeeeeeh
kapo dol pred vama. sta prava kriminalista, katera sta uspela odkrit, da gre za eno in isto osebo, katera se reklamira. sedaj vidim, da imam opravka z razgledanimi osebami in se mi več ni moč pretvarjati.opazovalec, presenečen sem nad vašim poznavanjem pravopisa in menim da ste pravi slavist. še enkrat kapo dol pred obema hkrati pa sporočilo, da sem s svojimi mnenji glede nakupa apartmaja v tem blogu zaključi, saj sem razkrit.dovolite še, da se obrnem na g. eh-a.
g. eh.upam da niste jezen zaradi mojega poduka, s katerim vam nisem želel ničesar slabega temveč vas le seznanit. saj veste. več ljudi več ve. pa srečno.
Ker sem bila omenjena na tem forumu, bi rada samo povedala da z dostikrat omenjenim Slovenskim podjetjem, katero trži nepremičnine podjetja EL Raid iz Hurgade nimam nič in tudi na mojem forumu ne boste zasledili njihovih apartmajev kot so Lotus, etc,….
Sem sama kupila nepremičnino v Hurgadi in posledično je nastal tudi forum, kjer si med drugimi,
kupci izmenjujemo izkušnje dobre ali slabe 🙂
Pozdravljeni.
Se strinjam s tistimi, ki trdijo, da je na tem forumo ista oseba oz. sorodne osebe z vecimi vzdevki (aco, blanka, cleopatra,..). Verjetno tistim ki so toliko “zasluzili ” ne bi tega na veliko razlagali in se hvalili…
Moja zgodba: Bil sem v stiku s podjetjem Heros. Bil sem tudi v Egiptu, kjer sem spoznal Mohammeda in vse stanovanjske komplekse, ki jih gradijo v Hurgadi. Zal sem se po prvotnem navdusenju o dobri investiciji in “kul” stanovanju opekel. Potem ko že vplačal prvi obrok in sem zaradi slabega občutka poskušal preklicat pogodbo in dobiti nazaj, mislim da 80% denarja, so se zal moji strahovi uresnicili. Nazaj nisem dobil niti evra in kljub veliko klicev mi zadeve zal ni uspelu urediti. Poleg tega je bil rok izgradnje Sulederea marec 2008, zdaj je december 09, pa ce sem prav opazil na drugih forumih, se ni cisto zgrajen. Poleg tega so umaknili vse objave v zvezi Suleder.
Ne bi bil rad pameten, ker nimam toliko izkusenj z nakupi kar nekaj stanovanj v Egiptu kot nekateri na forumu, vendar vsem odsvetujem nakup prek taksnih oglasov in posrednikov, ki obljubljajo velike zasluzke v nerealnem casu.
Upam, da ne boste po neumnem izgubili svoj denar. Investirajte pametno v vase znanje.
Lp
Jaz sem kupil apartma julija 08 v Hurghada Dreams, kjer sem letos z družino že preživel svoj prvi zasluženi počitek 🙂 Je pa tudi res, da sem se takrat, zanimal za nakup pri El Riad, Sheluder ali tako nekako, zastopalo ga je podjetje Heros, verjetno kjer ste vi kupili. Apartma je bil dosti cenejši od tega, ki ga imam sedaj. Blanka, mi je odsvetovala nakup, saj naj bi imeli nekakšne finančne težave, pa tudi Hurghada Dreams je bil že skoraj dokončan in to je tudi eden od razlogov, zakaj sem tako odločil. Mogoče pa sem le imel srečo in bi sedaj imel podobno situacijo, kakor jo imate vi. Nakup nepremičnine, nekje v tujini, sploh če je ta še v gradnji, je kar rizkantna zadevica, sploh pa v takšnih recesijskih časih, ko človek sploh več ne ve, kaj bi bilo dobro in kaj ne !
Upam da rešite situacijo
Andrej
Zverko pozdravljen,
če vas zanima najem stanovanja v Hurghadi; vas vabim, da si ogledate tudi sledečo stran:
http://sites.google.com/site/hurghadaapartment/
(še v nastajanju)
Lp, Sonja
Seznanitev za vse na tem forumu! Naj povem, da sem 6. avgusta 2010 prevzel apartma v kompleksu Lotus v Hurgadi. Pri posredovanju mi je pomagala takratna firma HEROS vendar le toliko, da sem navezal stik z lastnikom gradbenega podjetja El-riad. Apartma sem prevzel od g. Mohameda. Moram povdariti, da je ob prevzemu bil izredno korekten. Namesto penalov mi je ponudil klima enoto in uredil marmor nad kuhinjsko ploščo.Prav tako je popustil za nkaj eurov ob plačilu zadnjega obroka. Skratka bil sem pozitvino presenečen. V kolikor kdo potrebuje kakšne podatke zaradi prevzema oz. ga kar koli zanima, sem mu na razpolago. Apartma sem v celoti že tudi opremil pri čemer mi je pomagal izredno korekten domačin.
Pozdravljeni predvsem osebki pod psevdonimom “eh”, Smeeeeeh! Zanima me ali več niste na tem foromu? Suleder z vami pa sočustvujem. Nisem imel takšne nevsečnosti kot vi. Nasprotno. Mogoče pa ste prehitro odstopili od pogodbe in ste jo enostranosko prekinili. Po pravici povedano, tudi mene je bilo 2 leti strah. Sploh v današnjem času, ko je denarja premalo. Ampak hvala bogu, se je vse srečno končalo in vam povem, da mi ni žal. Največje zadovoljstvo pa je, ko je zadeva všeč tudi ožjim družinskim članom, predvsem otroku. Še enkrat povem, v kolikor kdo iz tega foruma potrebuje kakršen koli nasvet ob prevzemu stanovanja se lahko obrne name. Rad mu bom obrzložil svojo izkušnjo.
g. eh
To ni nobena hvala. Rad bi čle pomagal ljudem, ki bi mogoče ob prevzemih potrebovali kakšen nasvet. Zakaj po 2 letih? Preprosto zato, ker so 1 leto zamujali z zaključkom del in posledično bili dolžni plačati “penale” kateri so navedeni v pogodbi. Seveda se je za penale potrebno pogajat, saj denarja ne izplačajo. Dobiš pa približno vrednost v sredstvih, katere potrebuješ. Jaz sem npr. izposloval veliko toplo mrzlo klimo ter marmor na steno nad kuhinjsko ploščo. Ker vidim da ste “neverna in zagrenjena duša” vas vabim, da v olikor potrebujete kakšne informacije, slike ali ste celo zainteresirani za najem stanovanja, da se javite. Naj vam ne bo nerodno. Cena bo za vas ugodna. Povdarim pa še enkrat, da ta forum ne smatram kot mesto za hvale, temveč za pomoč ljudem enakega mišlenja. Halimo se lahko tudi drugače in drugje. Vem pa tudi, da slovenska nevoščljivost-beri faušija nima meja.
spoštovani eh.
Ne poznate arebskega sveta, njihovega načina žvljenja in poslovanja po čemer so znani. Seveda je to pameten nasvet, saj se lahko nasprotno nekomu zgodi to, kar se je g. “sulederu” Zamudo pa so takoj opravičili s svetovno finančno krizo. Pa še to. Seveda ni podjetje Heros omembe vredno je pa dejstvo, da sem z njihovo pomočjo pri nakupu uspel in sem osebi iz tega podjetja tudi hvaležen pa če ima sedaj še to ali drugo podjetje.Še enkrat. V kolikor si želite najema zaradi spoznavanja arabskega načina dela, življenja in poslovanja vam je stanovanje na voljo in to po ugodni ceni.
Forum je zaprt za komentiranje.