Nakup ali najem stanovanja?
Pust tega sončka…to mora biti eno dete 16-tih, 17-tih let….ki je pamet s ta velko šeflo jedlo….
:-)))[/quote]
Ne obremenjuj se preveč z mano. Imaš ti svoja bremena za razložit. Večno osamljena, vse drugi krivi, nihče te ne upošteva, manjka ti vse v življenju, čeprav si na videz preskrbljena … V življenju izven interneta si verjetno prijazna, doma si pa misliš, da ti ne vračajo enako v življenju … Nimaš hobijev, nimaš ničesar, med hladilnikom in tipkovnico je prostor za razmislit, kako bi koga ponižala z besedami na netu … Deluješ kot odrasla oseba …[/quote]
Ane? Skorajda bi lahko ona odprla temo Ni kaj preveč filozofirat
Če partnerja ne kupujeta hkrati tudi vsak zase ?
Ali ima kdo takšnega partnerja, ki mu je kupil stanovanje, sam pa se odselil in šenkal stanovanje ? 🙂
Kakšni mesečni stroški pa so z nekim enosobnim stanovanjem ?
Kaj pa je takega, da moraš vsak mesec rihtat ? Še žarnico se menja le dvakrat na leto. 🙂
Seveda ga lahko. Če ne moreš sam, pa najameš dve gorili, ki ga odneseta ven, sam pa se zakleneš noter ali pa zamenjaš ključavnico, ko ga ni. Stvari pa mu postaviš pred vrata.
Ne, ona naj ne tvega, ni tip za odločitve. Naj živi tako kot je do sedaj, stabilno, relativno varno in skromno. Tako kot ti.[/quote]Ta prvo se je treba vprašat kako sploh On_ živi ko je vse povsot tako pameten.Zakaj o sebi ne pove kako in kaj.Sicer v odgovorih pove vse o sebi in njegovi družini. Ribica ti imaš, kar prav…podpiram te,…..[/quote]
Saj bi že včeraj odpisal pa mi šotor pušča in mi je zalilo tipkovnico, bemu pa samo malo je mrželo, kaj bo šele ko bo padal sneg? ….
ps
O tebi pa res že vemo vse zato se lahko s tabo pogovarjamo, brez tega nimaš kaj pisat v nobeno temo.
Pandora,
1. to sem si vzela v zakup, samo po pravici povedano nimam pojma koliko ti stroški kaj znesejo. Glede tega se moram močno pozanimat. Novejša stanovanja so dražja, verjetno so pa potem stroški manjši, kar se tiče vzdrževanja.
2. Ja, to je problem, če si ti najemodalec. Sploh pa moraš biti močan karakter, da ven vržeš recimo družino, kjer so izgubili službo.
3. Poznam take primer v družini. Tisti, ki najbolj špara, najbolj gara, ga država oklufota. Res pa je, da je varnost na stara leta večja, če imaš neko nepremičnino.
4. Jaz sem bolj stavila na to, da je fajn čim več privarčevati, če imaš seveda to možnost in potem,da je kredit čim manjši. Ravno zaradi stvari, ki jih omenjaš. Vse pa žal ne gre.
5. Glede teh stvari sem pa čisto bosa. Tu se moram pa še ogromno naučiti. Ja, glede osebnih financ se moram še ogromno naučiti. Saj veš, na banki ti svetovalci svetujejo vse mogoče in vse je super in fajn. Samo toliko pameti imam, da vem, da je njihov namen, da banka dobro živi.
Marko, hja, vem, da je kar nekaj moških pripravljenih žensko vzeti pod svojo streho. Kolikšna je pa cena je pa druga. Večinoma to pomeni: delaj kot ti rečem ali se pa spelji. So pa tudi primeri, ko je recimo on kupil stanovanje, ko je našel pravo,se je k njemu priselila in ona ni nikoli dobila pod nos tega, da je v njegovem stanovanju. Ona pa je več kot zadovoljna v partnerskem odnosu. Tako, da so tudi primeri dobre prakse. Samo ne bi se jaz na to zanašala :).
Robi, odvisno kako gledaš. Po eni strani je res najemnik ziheraš. Po drugi strani pa to pomeni, da je ziheraš v mladih oz. srednjih letih. Za stara leta pa je to zelo neziher. Če gledaš z vidika, da boš recimo pri 70ih ves bolan in z mini penzijo ni ravno ziher.
Veste kaj, mi je pa zelo všeč, da pišete, vsaj večina, konstruktivne odgovore. Človek se marsikaj nauči iz te debate. Za take, ki niso nikoli živeli v bloku, je marsikaj novega, kar ste napisali.
Jaz osebno ne poznam nobenega takega. Kupujo samo tisti, ki so v dvoje. Govorim pa za generacijo nekje 25-45. Razen seveda, če jim starši kupijo del stanovanja.
Še parom ponavadi starši kupijo en del.[/quote]
Poznam eno 30-, ki je kupila enosobno stanovanje v centru LJ za 120.000€ in skoraj za vse je vzela kredit, nekaj časa živela v njem, sedaj se je preselila in ima notri najemnike, najemnina ji krije komaj pol obroka kredita.
(To je tako stanovanje za dva avta po GF. To je pomembno za koliko avtov si kupiš stanovanje, tako se meri tvoj standard in status v družbi, ker če bi kupila manjšo hišo kje na vasi za en avto, vprašanje če bi lahko živela v njej….)
Tako je razmišljala takrat, sedaj pa komot živi na vasi in plačuje masten kredit, ki ga bo imela do penzije in moli boga, da ne bo kakih finančnih malverzacij z € ker potem bo bolj tanko piskala.
Jaz. Sicer otroke imam, ampak sem jim pustila stanovanje, tako, da je bila bajta čisto
moj strošek. V primeru izgube službe sem v malori, dokler bajte ne prodam….ker potem
mi za starost nič ne ostane. Hrbet mi krije samo morebitna (ne 100%) dediščina čez
xx let….pa ne zelo velika.[/quote]
haha, skela je zapustla stanovanje svojim frocom, medtem ko sem jaz napisal podobno z drugega zornega kota sem bil okarakteriziran na nevem kaj…..
Kaj je najboljše je, da potem skela predava o prerezu popkovine, medtem ko je ona otrokoma/u dobesedno porinla celo popkovino……… svašta, megla se dviga toliko o opevanih rezanjih popkovine otrok od velepametnih in odraslih ženskah…. upam da to vsi preberejo!
Kar se tiče vzdrževanja si v svoji hiški malo na boljše, če le nisi preveč lesen. Lahko si marsikaj postoriš sam ali s pomočjo prijateljev, v bloku se za vsako delo izstavi račun, ki ga je treba plačat.
V bloku je tudi treba vse kupit, v smislu hrane si odvisen od trgovine in svoje plače…itd
Skratka zagovarjam pregovor, da se lahko toliko stegneš kolikor imaš dolgi kovter… oz, da toliko zagrizi kolikor lahko pogoltneš, [sub]ker v nasprotnem se boš zadušil..[/sub].
Jaz osebno ne poznam nobenega takega. Kupujo samo tisti, ki so v dvoje. Govorim pa za generacijo nekje 25-45. Razen seveda, če jim starši kupijo del stanovanja.
Še parom ponavadi starši kupijo en del.[/quote]
Poznam eno 30-, ki je kupila enosobno stanovanje v centru LJ za 120.000€ in skoraj za vse je vzela kredit, nekaj časa živela v njem, sedaj se je preselila in ima notri najemnike, najemnina ji krije komaj pol obroka kredita.
(To je tako stanovanje za dva avta po GF. To je pomembno za koliko avtov si kupiš stanovanje, tako se meri tvoj standard in status v družbi, ker če bi kupila manjšo hišo kje na vasi za en avto, vprašanje če bi lahko živela v njej….)
Tako je razmišljala takrat, sedaj pa komot živi na vasi in plačuje masten kredit, ki ga bo imela do penzije in moli boga, da ne bo kakih finančnih malverzacij z € ker potem bo bolj tanko piskala.[/quote]
120.000€ kredita pri 30ih? Pa kar sama? Ja kakšno plačo pa je potem imela? To, če je vzela kredit na 30 let je imela obrok cca. 500€.
Za dva avta :)? Za ta denar dobiš 12 novih avtov, ki zmorejo 130km/h na uro, kar je maksimalno dovoljena hitrost pri nas. Aja, to je tako kot pri avtih. Eni si kupijo avto za 10 jurjev, nov. Drugi pa za 60 jurjev. Oba se pa povsem ok peljeta. Samo en razliko 50 jurjev porabi za kaj drugega, kar je bolj pomembno v življenju kot avto. Matkič je lepo povedal, da mu je bollj pomembno v življenju uživat kot se pehati v nedogled za denar.
Kar se tiče vzdrževanja si v svoji hiški malo na boljše, če le nisi preveč lesen. Lahko si marsikaj postoriš sam ali s pomočjo prijateljev, v bloku se za vsako delo izstavi račun, ki ga je treba plačat.
V bloku je tudi treba vse kupit, v smislu hrane si odvisen od trgovine in svoje plače…itd
Skratka zagovarjam pregovor, da se lahko toliko stegneš kolikor imaš dolgi kovter… oz, da toliko zagrizi kolikor lahko pogoltneš, [sub]ker v nasprotnem se boš zadušil..[/sub].[/quote]
On_ poznam stroške v hiši in stroške v stanovanju in v povprečju so stroški hiše s cca. 120m2 (redkokdo ima manj, ker drugač ne bi mel hiše) v primerjavi s stanovanjem 35m2 vsaj 1x višji…… predvsem za ogrevanje in zaradi potrebnih strojev in orodja za urejanje okolice (od špricmitla do potencialne flaksarce) pa saj veš…..
V 30-40m2 stanovanju imaš ob normalni porabi in 2 stanovalcih porabe okrog 140-150€/mesec to je pod pogojem da imaš paket ki vključuje internet in TV ki ga plačuješ cca 35€ mesečno………
Se pa pozimi dvignejo stroški za cca 30-40€ zaradi povečanega ogrevanja (lahko tudi več) zato je bistvo v bloku da najdeš energetsko varčnega, torej da ne boš rabo kurit kot nor, da boš segrel.
Ja, to je pa povsem res On. Sploh, če si tak kot jaz, ki obožujem domačo solatko in jagode. Ja, v hiši se res veliko kar tako po domače naredi. Ti sosedu nekaj pomagaš, on ti drugače pomaga. Pri nas je veliko te sosedske pomoči. En nekaj zna, drug nekaj drugega, tretji nekaj …
Avto za 60.000? Ja, en avto za 10 tisočakov in ostalih 50 jurjev za potovanja, hobije. To bi jaz naredila.
Prednost hiše se mi zdi predvsem v tem, da ti sosedje ne skačejo po glavi, da lahko pereš kadar se ti zdi, da se ti ni treba ukvarjat s tem ali si preglasen, če ob enajstih zvečer sestavljaš omaro in prestavljaš pohištvo.
Pa zelo rada imam vrt.
Vem pa, da so stroški hiše visoki, previsoki za eno mojo plačo. No, mogoče, če najdem partnerja, ki bi imel enake želje…
Ti bi drek porabila 50 čukov za potovanja. Še teh 20t ne veš kaj točno bi z njimi. Stanovanja ne bi ravno kupovala, ker si jutri že lahko na cesti ali pa celo dobiš službo v tujini in potem boš sploh zbegana. Takšni kot si ti sploh ne dopuščajo sprememb v svojem lajfu. Služb ne menjavajo, razen če jim sledi odpoved, so primorani si poiskati kaj drugega. Ne boj se, da bi se ti kaj zgodilo.
Kaj pa če je to edino, kar ti preostane? Na tvojem mestu bi se zanašal kar na to. Edino tako lahko najdeš kak tak dober primerek. Ker to le pomeni, da ti ni vseeno, kak odnos imaš z nekom ter da se zanašaš tudi na svoj prispevek v odnosu oziroma na svoj občutek pri izbiri. Če nimaš tega, lahko pa res naletiš na kogarkoli.
Marko, 50:50 je letelo na psihično nasilje na splošno v razmerjih. Pri tistih, ki tako ženske vzamejo v hišo je po mojem razmerje bistveno drugačno :).
Ne, jaz se ne zanašam na to, da bi mi moški ponudil streho nad glavo. Slabe izkušnje. Zato sem samo za skupno vlaganje v nepremičnino. Ne bi jaz njega kar tako vzela k sebi, na moj račun, ne bi se jaz komu prislinila. Saj veš, kogar piči kača, se boji zvite vrvi.
Sunce jarko, ne jemlji resno ti GeFe. Saj niti osnov ne razume.
Te hudo boli tuj življenjski slog, a , ne?[/quote]
Sunce žarko…nič me ne boli, samo osveščam ljudi, ki si zatiskajo oči. Tudi tebe sem večkrat, pa nikoli nisi dobro sprejel. Zato se ne čudim, da ne greš iz svoje kože.[/quote]
Ne gre vedno po tvoje “skozi glavo v zid”. Pusti pametnejšim od sebe, da sami upravljajo s svojimi življenji.
Tako je razmišljala takrat, sedaj pa komot živi na vasi in plačuje masten kredit, ki ga bo imela do penzije in moli boga, da ne bo kakih finančnih malverzacij z € ker potem bo bolj tanko piskala.[/quote]
120.000€ kredita pri 30ih? Pa kar sama? Ja kakšno plačo pa je potem imela? To, če je vzela kredit na 30 let je imela obrok cca. 500€.
Za dva avta :)? Za ta denar dobiš 12 novih avtov, ki zmorejo 130km/h na uro, kar je maksimalno dovoljena hitrost pri nas. Aja, to je tako kot pri avtih. Eni si kupijo avto za 10 jurjev, nov. Drugi pa za 60 jurjev. Oba se pa povsem ok peljeta. Samo en razliko 50 jurjev porabi za kaj drugega, kar je bolj pomembno v življenju kot avto. Matkič je lepo povedal, da mu je bollj pomembno v življenju uživat kot se pehati v nedogled za denar.[/quote]
Glej opisal sem kako Je ženska ki jo poznam tvegala po principu, ki ga predlaga GF.
Sunce žarko…nič me ne boli, samo osveščam ljudi, ki si zatiskajo oči. Tudi tebe sem večkrat, pa nikoli nisi dobro sprejel. Zato se ne čudim, da ne greš iz svoje kože.[/quote]
Ne gre vedno po tvoje “skozi glavo v zid”. Pusti pametnejšim od sebe, da sami upravljajo s svojimi življenji.[/quote]
Saj nobenega ne spreminjam. Če pokažem svoj pogled, najbolj osamljeni planete name. Čudn, le zakaj, a ne.
Forum je zaprt za komentiranje.