Nakup ali najem stanovanja?
Jaz sem samska, pa absolutno zagovarjam nakup. Najema ne maram. Mogoče bi šla v
najem kakšne hiške…na samem..poceni. Drugo pa ne.[/quote]
Vidiš, jaz pa ravno obratno. Jaz pa sanjam o nakupu hiške, ne o najemu. Samo za eno osebo je potem skrbi in vzdrževanje ene hiše prevelik zalogaj. Drugače pa, če bi bile moje finance temu primerne, bi takoj nabavila hiško.
Jaz sem samska, pa absolutno zagovarjam nakup. Najema ne maram. Mogoče bi šla v
najem kakšne hiške…na samem..poceni. Drugo pa ne.[/quote]
Vidiš, jaz pa ravno obratno. Jaz pa sanjam o nakupu hiške, ne o najemu. Samo za eno osebo je potem skrbi in vzdrževanje ene hiše prevelik zalogaj. Drugače pa, če bi bile moje finance temu primerne, bi takoj nabavila hiško.[/quote]
Jaz sem jo.
Eni pa ne ponižujemo najemnikov v stilu, da živijo v zanemarjenih stanovanjih.[/quote]
Nič ne ponižujem najemnikov, ampak govorim o tem, da se mi smilijo. Ker točno vem kako so videti stanovanja, ki se oddajajo. Redko se zgodi, da je kakšno spodobno. Oddaja se stanovanje, ki ga nekdo a.) podeduje po kakšni stari mami ali teti ali pa b.) ko se familija preseli v večjega ali pa hišo. V obeh primerih so stanovanja bog se usmili. Seveda obstaja tudi varianta c.) ko nekdo kupi stanovanje z namenom, da ga bo oddal. Ampak tudi v tem primeru nihče ne seže globlje v žep, da bi ga opremil, kot pa toliko kot je nujno potrebno. Stanovanja, ki so vzdrževana, lepo opremljena so pa redka, predvsem pa draga.
Hja, še vedno pa jih 3/4 ni. Kam je torej večja verjetnost, da padeš? :))[/quote]
1/2 pa je žrtev psihičnega nasilja. Kam je večja verjetnost, da padeš?[/quote]
Zato pa ti predlagamo lastno stanovanje, iz katerega te noben ne bo metal, ne psihično in ne fizično. 😉
Ne, eni smo takšni, ki smo v zvezi in smo pač vzeli kredit, čeprav nam ni nihče kril hrbta. Da bi bila stvar še slabša, smo si privoščili še otroke. Nismo pa tako črnogledi in računamo na Fatimo, ne pa na vesoljni potop.[/quote]
Torej, če en izgubi službo, mu drugi krije hrbet :). TO je to. Verjamem, da tisti, ki ste v vezi lažje vzamete krediti, ker veste, da imate partnerja, ki vam krije hrbet :).
Vzameš hipotekarni kredit in ti banka krije hrbet. 🙂
Življenje je avantura, je nekdo napisal. 🙂
Vzameš hipotekarni kredit in ti banka krije hrbet. 🙂
Življenje je avantura, je nekdo napisal. :)[/quote]
Hm, banka vsako kritje hrbta močno močno drago zaračuna.
Veš situacija je bistveno drugačna, če imaš partnerja, ki ti bo v stiski pomagal ali pa ti njega.
Če imaš pa otroke pa je tako jasno, da moraš poskrbeti zanje. Na stara leta pa oni zate skrbijo.
Vzeti dolgoročni kredit za stanovanje pomeni biti tog in neodziven za zahteve trga. Še kar bi živel v srednjem veku, kjer so se generacije menjavale v istih hišah. Pomeni, da ne moreš biti ne odziven in uspešen podjetnik, niti fleksibilen kot delojemalec. Podjetnika, ki vzame dolgoročni kredit za hišo, zagotovo ne moreš imeti za resnega v poslu, ki zahteva stalne prilagoditve. Če si s pametjo v temeljih bajte, potem nisi odprte glave za potrebe trgov, kjer zakoličeni temelji ne obstajajo. Vse se odraža v osnovni preokupaciji človeka.
Forum je zaprt za komentiranje.