Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nakup ali najem stanovanja?

Nakup ali najem stanovanja?

Kako prepričaš nekoga naj vzame kredit? To ni produkt, ki bi ga tržil kot recimo limit na TRR ali Mastercard. Ne investiraš vsak dan v nepremičnine ali premičnine višjih vrednosti.[/quote]
Poslužujejo se bolj sofisticiranih metod, podobno kot si ti opisala kako prepričaš moškega, da nekaj naredi po tvoje brez “prisile” ;)[/quote]

Prej kakšen Spar ali Mercator vplivata na tvoje potrošniške navade:). S svojimi marketinškimi potezami te prisilijo, da kupiš vse tisto, kar pravzaprav ne potrebuješ, samo da prišparaš:).
Pri hišah, stanovanjih ti je najbrž jasno, da ne gre po tem principu. Marsikdo bi vzel še veliko več, pa ne more, ker ni kreditno sposoben. Če država ne bi regulirala, bi se večina zapufala čez vse svoje možnosti. Ljudje so pohlepna bitja, če jim daš preveč manevrskega prostora:).

Sonček, a ti sploh veš kaj je kredit? Daj malo naštudiraj to, pa se bova potem lahko pogovarjala.

Kot drugo, Margot točno ve do katere vsote so ji vsi krediti poceni.
Zdaj pa še o tem malo tuhtaj.[/quote]

Margot, kaj te pa iritirajo tako moji zapisi, ki jih ne razumeš? Saj, če ne štekaš, se delaj, kot da tega ni. Ti kar nazaj vodkico v gofljico in se sploh ne sikiraj. Smo drugi za to, da o čem razpravljamo.[/quote]

Že od nekdaj me iritirajo malarji, saj veš…

Še posebej takšni, ki se širokoustijo, dokler se ne spotaknejo na lastni kanti. Potem pridejo nazaj kot Frančeki, pa kot Sončeki, pa kot… In poskušajo srečo znova in znova.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Hja, nov avto dobiš za 10 jurjev. Pri hiši/stanovanju je pa stvar malo drugačna. Je pa res, da bi kupila stanovanje nekje med 40-50 jurji (+seveda stroški opremljanja, ki tu niso zajeti) in ne tako za 150, 200 jurjev. Tudi v najem ne bi šla v stanovanje za 700€ na mesec. Tudi, če bi imela 1500€ plače, ne bi tega naredila.[/quote]
Torej glej stanovanja/hiše za 60jurjev, da boš lahko še glihala 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, problem je, ker ljudje sami skozi družbeno podobo, hranite banke, ko meni in meni podobnih pravite kako je čas da grem na svoje, me pravzaprav hočete zakreditirat, da si kupim svoje stanovanje, namesto da počakam…………….. to je ravno to, služi banka, zdaj na meni ne služi nihče in meni podobnimi. In to jih žuli :)[/quote]

Saj najbrž veš, da te nihče ne sili v nič, a ne? Banke ponujajo alternativo, ne pa obveznosti, ki naj bi ti direktno pripadale, pa če si tega želiš ali ne. Ti v banki s plačo 603,32€ ne moreš dobiti nobenega kredita. Ok, morda kakšnega minimalnega, ki gre pod minimalno neto plačo, ampak to potem govorimo o mesečni anuiteti 40€ za dobo 12 mesev. Od banke bi dobil kvečjemu za pralni stroj. To je tvoj žulj:)).[/quote]

Narobe, moja plača ni 603,32€ ……….. spet se motiš….. sicer pa nima veze, jaz kredita nočem, tudi če bi ga lahko dobil, tu je razlika in ne moj žulj.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Poslužujejo se bolj sofisticiranih metod, podobno kot si ti opisala kako prepričaš moškega, da nekaj naredi po tvoje brez “prisile” ;)[/quote]

Prej kakšen Spar ali Mercator vplivata na tvoje potrošniške navade:). S svojimi marketinškimi potezami te prisilijo, da kupiš vse tisto, kar pravzaprav ne potrebuješ, samo da prišparaš:).
Pri hišah, stanovanjih ti je najbrž jasno, da ne gre po tem principu. Marsikdo bi vzel še veliko več, pa ne more, ker ni kreditno sposoben. Če država ne bi regulirala, bi se večina zapufala čez vse svoje možnosti. Ljudje so pohlepna bitja, če jim daš preveč manevrskega prostora:).[/quote]
Jaz pa mislim, da te pri stanovanjih ravno tako namamijo za nekaj, da potem hlepiš, čeprav realno ne boš nikoli dosegel tega, ali pač, če reskiraš?…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ziher je samo to, da bomo enkrat umrli. 🙂
Bistveno pri tvoji dilemi pa je to, kako se soočiti s svojimi strahovi in uresničiti svoje želje. Če prav razumem, imaš željo kupiti stanovanje, pa te je strah, če boš sposobna odplačevati kredit.
Če boš delovala preveč ziheraško zaradi svojih strahov, pa se moraš vprašati ali boš zaradi tega še vedno zadovoljna in če se ne boš potem celo življenje sekirala, ker si nisi upala storiti tistega koraka in tvegati za to, da bi izpolnila svoje želje ter bila srečna. Edino sama najbolj veš, kaj je tisto, kar te izpolnjuje s srečo. A za srečo je treba tudi nekaj storiti.
Tudi na loteriji ne moremo zadeti, če ne kupimo srečke. 🙂

Saj najbrž veš, da te nihče ne sili v nič, a ne? Banke ponujajo alternativo, ne pa obveznosti, ki naj bi ti direktno pripadale, pa če si tega želiš ali ne. Ti v banki s plačo 603,32€ ne moreš dobiti nobenega kredita. Ok, morda kakšnega minimalnega, ki gre pod minimalno neto plačo, ampak to potem govorimo o mesečni anuiteti 40€ za dobo 12 mesev. Od banke bi dobil kvečjemu za pralni stroj. To je tvoj žulj:)).[/quote]

Narobe, moja plača ni 603,32€ ……….. spet se motiš….. sicer pa nima veze, jaz kredita nočem, tudi če bi ga lahko dobil, tu je razlika in ne moj žulj.[/quote]

Neto, brez prevoza in prehrane:). Nima veze, tudi če je 700€.
Ja, kredita nočeš, ženske ne rabiš, otrok ne boš imel, boljšega joba tudi nočeš…super ti gre. Saj pravim, smo si različni. Poglej frančka…takšnega p.a.r.a.z.i.t.a težko najdeš. Ampak se tudi takšni najdejo ja.

Pri hišah, stanovanjih ti je najbrž jasno, da ne gre po tem principu. Marsikdo bi vzel še veliko več, pa ne more, ker ni kreditno sposoben. Če država ne bi regulirala, bi se večina zapufala čez vse svoje možnosti. Ljudje so pohlepna bitja, če jim daš preveč manevrskega prostora:).[/quote]
Jaz pa mislim, da te pri stanovanjih ravno tako namamijo za nekaj, da potem hlepiš, čeprav realno ne boš nikoli dosegel tega, ali pač, če reskiraš?…. ;)[/quote]

Mislim, možno je vse…ljudje so različno mehki:). Če nasedejo vedeževalcem, zakaj ne bi še komu drugemu, a ne:).

Narobe, moja plača ni 603,32€ ……….. spet se motiš….. sicer pa nima veze, jaz kredita nočem, tudi če bi ga lahko dobil, tu je razlika in ne moj žulj.[/quote]

Neto, brez prevoza in prehrane:). Nima veze, tudi če je 700€.
Ja, kredita nočeš, ženske ne rabiš, otrok ne boš imel, boljšega joba tudi nočeš…super ti gre. Saj pravim, smo si različni. Poglej frančka…takšnega p.a.r.a.z.i.t.a težko najdeš. Ampak se tudi takšni najdejo ja.[/quote]

Ja tudi neto nimam 603,32€ kot si napisala, ampak to nima veze, ni to tvoja stvar niti koliko točno zaslužim… tako neto, kot še s potencialnim fušom če se mi zahoče.

Jaz že želim boljši job, samo pri meni se gleda to malo drugače, za mene ni boljši job tisti ki je bolj psihično stresen in naporen in kjer delam več, ampak kjer je tega MANJ, ampak žal trenutno boljšega ne najdem kar se teh alinej tiče 🙂

Za mene plača ne odtehta mojega zdravja in prostega časa…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ma ja, vsi tu razen Matkiča imate vsaj 2 jurja plače, saj ste praktično vsaj nižji srednji management v firmah s tujim lastništvom.

Vse se, kdo se največ hvali, tisti, ki nima.

V drugih temah pa bi postrelili celo oblast, ker kao skozi mesec komaj pridete.

Pa kdo vam še kaj verjame, no.

Sunce jarko in Matkič imata prav v tej debati, za čuda tudi On_, ostali pa msalo sanjate, kakšni bi lahko bili…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tipično za slovenclja…kako bi dobil več denarja za manj dela! Stresu se težko izogneš, lahko se pa naučiš, kako živeti s stresom, kako najbolje upravljati z njim, da imaš na koncu korist. Marsikaj se da naučiti, se prilagoditi, če je interes za to. Ampak vsaka stvar zahteva vložek. Ne moreš iz nič narediti grad. In tudi ni vsak bolan, ki dela več kot 8 ur. Prej bi rekla, da ljudje z večjimi obremenitvami živijo bolje, ker se zavedajo, da morajo tudi za svoje zdravje poskrbeti. Poglej malo, kdo hodi tečt, kdo hodi na večerne telovadbe, kdo hodi v hribe…prej bi rekla, da so ljudje z minimalcem bolj zgarani, ker nimajo keša za kvaliteten prosti čas.

Bistveno pri tvoji dilemi pa je to, kako se soočiti s svojimi strahovi in uresničiti svoje želje. Če prav razumem, imaš željo kupiti stanovanje, pa te je strah, če boš sposobna odplačevati kredit.
Če boš delovala preveč ziheraško zaradi svojih strahov, pa se moraš vprašati ali boš zaradi tega še vedno zadovoljna in če se ne boš potem celo življenje sekirala, ker si nisi upala storiti tistega koraka in tvegati za to, da bi izpolnila svoje želje ter bila srečna. Edino sama najbolj veš, kaj je tisto, kar te izpolnjuje s srečo. A za srečo je treba tudi nekaj storiti.
Tudi na loteriji ne moremo zadeti, če ne kupimo srečke. :)[/quote]

Dejstvo je, da se nekateri počutijo “varno” v svojem stanovanju. Drugi se počutijo bolje, če imajo 20 jurčkov v štumfu. Ljudje smo pač različni.

Dejstvo je, da je delovna sila v lastniških stanovanjih manj fleksibilna.

Zato pa Slovenček visi na sociali, ko ostane brez službe. Američan se pa preseli nekaj 1000 km daleč.

opa!!! Tu se pa ne strinjam. To je tipično kapitalistična miselnost: s čim manj vlaganji ustvarjati čim večji dobiček. Je pa res zanimivo kako se nam zdi samoumevno, ko to velja recimo za gospodarstvenike (in se jih kuje v zvezde, če jim to uspeva), medtem ko navadne ljudi hitro ozmerjamo za lenuhe :-))

Zanimivo, da razne Margot in Goldfish po vseh desetletjih, ko so jim tastari pomagali tista stanovanjca kupit, niso prilezle do svojih hišk, vikendic in podobnega. Nobenega materialnega napredka, pa take materialistke. Pa tako se menda vse da, če si priden in delaven. Potem pa nič za pokazat, razen vedno globljih gub na obrazu. Stara sem petintrideset, stara sem petdeset, pa še vedno nisem ven iz stanovanja, ki sem ga sama s svojimi rokami, zobmi in pomoči staršev ustvarila. Kje so moje bajte?! Po starših nobena nič materialnega ustvarila.

Tudi na loteriji ne moremo zadeti, če ne kupimo srečke. :)[/quote]

Ej, ti meni bereš misli :)? Ja, nekako tako je kot si napisal. Sicer sem vedno sanjala, da bom tako v dvoje kupovala hiško, ampak nekako nič ne kaže v to smer. Čakati pa pomeni, da se zgodi to, kar si napisal.

Pameten poba :).

Zdaj so cajti, ko se po ljubi deželici prodaja en kup vikendov….ker ljudje rabijo keš.
Tud čist bivalnih, z vodo, elektriko, hišno številko.
Kaj pa to? Za 20, 30 000 že čuda dobiš….

Pa sej Fiška je ista, samo poglej kolk postov je danes napisala. garačica :))))

In tudi cene stanovanj v mestih bodo padale.

Ker je vsako stanovanje vredno samo tolk, za kolk ga lahko prodaš.

Ja, se strinjam Spider in Skela, malce, vsaj zdi se mi, da so cene šle dol.

Stresna služba – a to je štepanje postov na mon? To je enim mučen in fajn plačan stres :).

Zakaj za tistih 20 000 kaj ne kupiš, tako sposobna? A nimaš?

Mal že najedaš.

In tudi cene stanovanj v mestih bodo padale.

Ker je vsako stanovanje vredno samo tolk, za kolk ga lahko prodaš.[/quote]

Seveda ta trditev velja samo za stanovanja. Ker pri avtu lahko prodaš še spomine na dogajanja na zadnjih sedežih :))

Avto sigurno izgubi vrednost, razen, če hraniš kakega oldtimerja, ampak pri meni to ne bi šlo skoz, bi prej razpadel.
Stanovanje pa je tudi kaka možnost, da mogoče po isti ceni ali celo višji prodaš, če kupiš takrat, ko so cene nizke in če prodaš takrat, ko so ravno v bližini zgradili nekaj kar ljudi privlači. Sicer ne računam na to, ampak možno pa je :). Če ne drugega, vsaj ni taka izguba kot pri avtu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close