Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nakup ali najem stanovanja?

Nakup ali najem stanovanja?

A se je skušala pokriti s premajhnim kovtrom :)? Ampak si pa fensi, če imaš tako stanovanje in avto :).[/quote]Ne preveč se je stegovala pod kovtrom, ki so ji ga drugi naštukali…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

120.000€ kredita pri 30ih? Pa kar sama? Ja kakšno plačo pa je potem imela? To, če je vzela kredit na 30 let je imela obrok cca. 500€.
Za dva avta :)? Za ta denar dobiš 12 novih avtov, ki zmorejo 130km/h na uro, kar je maksimalno dovoljena hitrost pri nas. Aja, to je tako kot pri avtih. Eni si kupijo avto za 10 jurjev, nov. Drugi pa za 60 jurjev. Oba se pa povsem ok peljeta. Samo en razliko 50 jurjev porabi za kaj drugega, kar je bolj pomembno v življenju kot avto. Matkič je lepo povedal, da mu je bollj pomembno v življenju uživat kot se pehati v nedogled za denar.[/quote]
Glej opisal sem kako Je ženska ki jo poznam tvegala po principu, ki ga predlaga GF.[/quote]

Kaj sem predlagala? Moj edini predlog je bil, da ženska vzame kredit v višjem znesku in ne porabi vseh prihrankov ter kupi stanovanje za 40t€, ki ji ustreza. Ni ji potrebno raztegniti kredita na dobo 30 let, za tak znesek in ob predpostavki kakšno ima plačo ter sedanjo najemnino je dovolj recimo 15 let. Prihranke bi imela za primer, če se ji zgodi tistih sto možnosti, ki so po njeno najbolj verjetne, da se uresničijo v naslednjih letih. Čez čas bo imela nekaj od te naložbe. Pri najemnini se pa obrišeš pod nos, lahko se le izseliš iz stanovanja in greš drugam.

Poslušam kolege, ki imajo težave zaradi sosedov, ki perejo ponoči. Pa ob poznih nočnih urah selijo pohištvo, ropotajo. Baje, da prav pride metla, da potolčeš onim tam zgoraj.[/quote]
Če imaš denar jim lahko častiš selitveni servis in jim oni prestavijo omare ob uri, ki je tebi po godu… 😉

Men se zdi da so stvari v življenju, ki se ne dajo kupit z denarjem…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Glej opisal sem kako Je ženska ki jo poznam tvegala po principu, ki ga predlaga GF.[/quote]

Kaj sem predlagala? Moj edini predlog je bil, da ženska vzame kredit v višjem znesku in ne porabi vseh prihrankov ter kupi stanovanje za 40t€, ki ji ustreza. Ni ji potrebno raztegniti kredita na dobo 30 let, za tak znesek in ob predpostavki kakšno ima plačo ter sedanjo najemnino je dovolj recimo 15 let. Prihranke bi imela za primer, če se ji zgodi tistih sto možnosti, ki so po njeno najbolj verjetne, da se uresničijo v naslednjih letih. Čez čas bo imela nekaj od te naložbe. Pri najemnini se pa obrišeš pod nos, lahko se le izseliš iz stanovanja in greš drugam.[/quote]Ja pol pa tako povej kaj ti je nerodno…. 🙂
Moraš po domače povedat, veš nismo vsi tako izobraženi in dojemljivi kot si ti 😛

Poslušam kolege, ki imajo težave zaradi sosedov, ki perejo ponoči. Pa ob poznih nočnih urah selijo pohištvo, ropotajo. Baje, da prav pride metla, da potolčeš onim tam zgoraj.[/quote]

Saj pravim, tudi jaz sem imel kakšno težavo (ali bolje sosedje z mano). Pa smo se hitro zmenli.

On, jaz imam sicer kratke noge, samo me rado zebe pa rabim dvojni kovter.
Ja, so stvari, ki se jih ne da kupit. Samo, če pa denarja ni pa tudi vse ostalo izpuhti. Če si lačen, si menda ful drugačen :). Kar se mene tiče mi je seveda super, da imaš čim večjo plačo, samo ne na račun zdravja. Kaj ti rabi visoka plača, če si potem 12 ur na dan v službi. Saj ti nič časa ne ostane, da bi to zapravil. Neko pravo razmerje mora biti. Fajn je, da si čim manj v službi in čim več zaslužiš – samo na pošten način je pa to težko :). Se mi pa osebno zdi povsem nesmiselno kupit avto za 30 jurjev. Avto za tretjino te cene je čisto super. Ostalo pa imaš za uživanje življenja.

Sosede imaš takšne in drugačne, tako pri hiši kot pri stanovanju, lahko dobiš super soseda v bloku ki je zabavn pa ga rad pozdraviš in te povabi na pir, lahko pa dobiš tečno upokojenko ki te bo gnjavla ker boš ob 22:02 imel obiske in bo ona slišala da se je nekdo zasmejal malo bolj na glas….

enako je v hiši, lahko dobiš soseda ki ti bo gnjavil ker nisi porezal drevesa al pa žive meje ker mu štrli za 5cm na njegovo parcelo, lahko pa dobiš soseda ki te bo vabil na roštilj in pijanico….

Odločat se na podlagi potencialnih sosedov je neumnost, razen če boš kupla hišo v Goričkem ali v Kočevju…………..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jaz pa poznam najmanj XX ljudi, ki so vzeli kredit in kupili stanovanje. Še posebej mladi, ki druge opcije nimajo. Med njimi tudi veliko samskih žensk. In kaj zdaj?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Jaz pa poznam najmanj XX ljudi, ki so vzeli kredit in kupili stanovanje. Še posebej mladi, ki druge opcije nimajo. Med njimi tudi veliko samskih žensk. In kaj zdaj?[/quote]Ena zgodba iz SP pravi o tem kako so ženske vzele sabo dodatno olje za v svetilke, druge so šle brez… 😉

Jaz pa poznam najmanj XX ljudi, ki so vzeli kredit in kupili stanovanje. Še posebej mladi, ki druge opcije nimajo. Med njimi tudi veliko samskih žensk. In kaj zdaj?[/quote]

Hahaha, vzameš kredit, ker druge opcije nimaš. Pametna si ti ,Margot. Samo kreditno sposobnost še nisi vzela. Jebeš to. Se ne ujema s tvojim pogledom na svet, a , ne?

Vzameš kredit za avto, če denarja nimaš … Ampak so se res take finte šli finančniki, ki so prodajali nekrite obveznice na hipoteke hiš finančnim skladom v ZDA. Kaj je bilo potem, ša že vsi vemo. Margot tudi mogoče ve, bi se pa vseeno spet to šla. Saj ni nič takega …

Poglejte, banke hočejo da smo zapufani, dokler ima človek kaj za zgubit, ni resnično svoboden in je v njihovih okovih……… tisti trenutek ko bodo večini ljudem pobrali VSE, ne bodo več ljudje v primežu bank in finančnih institucij in bo hudo za vse te sleparje ki nam kao posojajo denar. To se dobro zavedajo, bankam je najbolj všeč človek ki je njihov suženj skozi dolg……

Uživajte!
https://www.youtube.com/watch?v=Cltc4Og6HKo

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne pozabite na zanimive besede:

”Banka vam bo posodila denar če ji dokažete da ga ne potrebujete” 🙂 Ker če lahko vrneš, itak tistega ne rabiš, ker lahko sam privarčuješ!

Banka tako ali tako dela v smislu, da ona čim bolje skoz pride. Najraje imajo tiste z visokimi prihodki in z veseljem jih prepričajo, da naj vzamejo kredit. Čim večji, tem bolje za banke.

Sonček, a ti sploh veš kaj je kredit? Daj malo naštudiraj to, pa se bova potem lahko pogovarjala.

Kot drugo, Margot točno ve do katere vsote so ji vsi krediti poceni.
Zdaj pa še o tem malo tuhtaj.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Bančni sistem posoja teoretične vrednosti na zaupanje že od vedno. Po moje ni to tak problem. Večji problem so dopustki finančnega inženiringa, ki ni drugega kot prevara in finančne oaze. To je noro, da kaj takega države sploh dopustijo, da utajevalci iz oaz financirajo proračunske primanjkljaje za obresti …

Potem bi ljudje po 30 let čakali, da bi prišli do svojega koščka zemlje. Res obetajoče ja. Banke ti posodijo za tisti znesek, ki bi ga sicer privarčeval (večina najbrž zapravila) v naslednjih 30-ih letih ali manj. Če želiš danes nekaj uživati, plačaš za to določeno ceno. Vsak pa tehta, kaj se njemu najbolj obrestuje.

Kako prepričaš nekoga naj vzame kredit? To ni produkt, ki bi ga tržil kot recimo limit na TRR ali Mastercard. Ne investiraš vsak dan v nepremičnine ali premičnine višjih vrednosti.

Potem bi ljudje po 30 let čakali, da bi prišli do svojega koščka zemlje. Res obetajoče ja. Banke ti posodijo za tisti znesek, ki bi ga sicer privarčeval (večina najbrž zapravila) v naslednjih 30-ih letih ali manj. Če želiš danes nekaj uživati, plačaš za to določeno ceno. Vsak pa tehta, kaj se njemu najbolj obrestuje.[/quote]

Ja, problem je, ker ljudje sami skozi družbeno podobo, hranite banke, ko meni in meni podobnih pravite kako je čas da grem na svoje, me pravzaprav hočete zakreditirat, da si kupim svoje stanovanje, namesto da počakam…………….. to je ravno to, služi banka, zdaj na meni ne služi nihče in meni podobnimi. In to jih žuli 🙂

Sonček, a ti sploh veš kaj je kredit? Daj malo naštudiraj to, pa se bova potem lahko pogovarjala.

Zdaj pa še o tem malo tuhtaj.[/quote]

Margot, kaj te pa iritirajo tako moji zapisi, ki jih ne razumeš? Saj, če ne štekaš, se delaj, kot da tega ni. Ti kar nazaj vodkico v gofljico in se sploh ne sikiraj. Smo drugi za to, da o čem razpravljamo.

Potem si po istem principu kupi še stanovanje/hišo in stvar rešena 🙂

Zdaj pa še o tem malo tuhtaj.[/quote]

Margot…tukej debatiraš z ljudmi, ki še položnice v življenju niso plačali, kaj šele, da bi znali
uporabljati denar, banke….planirati življenje za kaj več od tistega, kar jim dajeta ata pa mama…

Potem bi ljudje po 30 let čakali, da bi prišli do svojega koščka zemlje. Res obetajoče ja. Banke ti posodijo za tisti znesek, ki bi ga sicer privarčeval (večina najbrž zapravila) v naslednjih 30-ih letih ali manj. Če želiš danes nekaj uživati, plačaš za to določeno ceno. Vsak pa tehta, kaj se njemu najbolj obrestuje.[/quote]

Ja, problem je, ker ljudje sami skozi družbeno podobo, hranite banke, ko meni in meni podobnih pravite kako je čas da grem na svoje, me pravzaprav hočete zakreditirat, da si kupim svoje stanovanje, namesto da počakam…………….. to je ravno to, služi banka, zdaj na meni ne služi nihče in meni podobnimi. In to jih žuli :)[/quote]Matkic tvoje čakanje je bolj tako tako….
Če se staršem nekaj zgodi se bodo lahko “rešili” s prodajo stanovanja in boš ti zvisel 😉

Kako prepričaš nekoga naj vzame kredit? To ni produkt, ki bi ga tržil kot recimo limit na TRR ali Mastercard. Ne investiraš vsak dan v nepremičnine ali premičnine višjih vrednosti.[/quote]
Poslužujejo se bolj sofisticiranih metod, podobno kot si ti opisala kako prepričaš moškega, da nekaj naredi po tvoje brez “prisile” 😉

Ja, problem je, ker ljudje sami skozi družbeno podobo, hranite banke, ko meni in meni podobnih pravite kako je čas da grem na svoje, me pravzaprav hočete zakreditirat, da si kupim svoje stanovanje, namesto da počakam…………….. to je ravno to, služi banka, zdaj na meni ne služi nihče in meni podobnimi. In to jih žuli :)[/quote]

Saj najbrž veš, da te nihče ne sili v nič, a ne? Banke ponujajo alternativo, ne pa obveznosti, ki naj bi ti direktno pripadale, pa če si tega želiš ali ne. Ti v banki s plačo 603,32€ ne moreš dobiti nobenega kredita. Ok, morda kakšnega minimalnega, ki gre pod minimalno neto plačo, ampak to potem govorimo o mesečni anuiteti 40€ za dobo 12 mesev. Od banke bi dobil kvečjemu za pralni stroj. To je tvoj žulj:)).

Hja, nov avto dobiš za 10 jurjev. Pri hiši/stanovanju je pa stvar malo drugačna. Je pa res, da bi kupila stanovanje nekje med 40-50 jurji (+seveda stroški opremljanja, ki tu niso zajeti) in ne tako za 150, 200 jurjev. Tudi v najem ne bi šla v stanovanje za 700€ na mesec. Tudi, če bi imela 1500€ plače, ne bi tega naredila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close