Nakit pri moških
prvo kot prvo, ne zlato. srebro ali belo zlato, še posebej pa plemenito jeklo. všeč mi je, če ima tip kakšen prstan (še posebi če je na palcu). ne sme pa biti velik in kičast. uhani v ušesu mi niso všeč (še posebi, če je rinka), niti mi ni všeč, če ga ima v nosu (se mi zdi totalno out). všeč mi pa je, če ga ima ob strani obrvi. verižica mi je tudi kul, ampak ne predebela, niti tista čisto tanka. mora biti nekaj posenega. pri nas nakit iz plemenitega jekla prodaja zlatarstvo brodnik.
Men je na moškemu všeč verižica in zapestnica pa da sta v stilu…srednje debeli (ne pretanki, ne pa tist jugo-lanćič), zlato, srebro..po želji. Pa seveda ura.
Uhančki, preveč nakita, posebaj debelih keten okrog vratu…debelih prstanov, razni piercingi (razen v obrvi, če ima tipček tak stil) mi ni všeč.
Enako kot pri ženskah: nakit mora biti usklajen z vsem ostalim. Približno:
– k večerni obleki manšetni gumbi in prstan, po želji še elegantna ura
– k poslovni obleki ali k športno-elegantnemu stilu (puli + sako) prstan, pa zapestnica ali ura. Ta stil prenese tudi “šrapnel” (= majhen uhan) v ušesu, ampak se mi zdi zraven skoraj obvezna mačo bradica. In lahko je tudi verižica, srednje debela, brez obeska in ne preveč vpadljiva. Pa ne vse hkrati!
– k športnemu ali ležernemu stilu (majca, trenirka) nič ali kvečjemu športna ura
– k rockerskemu (ali metalskemu) stilu usnjen, lesen (kao “indijanski”), plehnat ali staran srebrni nakit – ogrlica, zapestnica, “šrapnel” v ušesu (v nekaterih primerih tudi obroček), prstanov je lahko celo več, pirs v obrvi ali žnabl-pirs… Ampak spet, ne vse naenkrat.
– itd…
Pošlji oblikovano (08-10-04 20:01)
Lepa ura, srebrna zapestnica. To mi je ful všeč. Odvisno, komu paše tud tanka verižica (zlata ali srebrna). Uhani mi niso všeč (včasi so mi bili tisti majhni okrogli srebrni, samo zdaj ne več), prstani tud ne (sploh ne, če ima tip poraščene prste). Zlate debele verižice pa ostali kič pa seveda tud ne.
Forum je zaprt za komentiranje.