Največje pomije, ki jih lahko kupiš v Hoferju?
Lansko leto sem v Hofer trgovini kupil vrtno hiško XL. Ker je bilo nekaj desk polomljenih, sem jih reklamiral pri izdelovalcu. Po urgiranju pri Hoferju, sem reklamirane deske dobil točno 45. dan. V navodilh jasno piše, da lesa ne smeš premazati, oziroma zasčititi, ker ne priznajo reklamacije. V mesecu in pol čakanja na rešitev reklamacije se je les zelo deformiral- skrivil, torzijsko zvil in spremenil obliko. V tem času so grče padle iz desk, da so ostale luknje. Pri montaži sem uporabljal lesne vijake in tudi to ni pomagalo, da bi desle lahko vsaj približno zravnal. V kompletu so bile tri vrečke žičnikov( žebljev) s katerimi se ni dalo popolnoma nič pomagati. Vrtna hiška XL je narejena iz odpada odpadnega lesa. Odsvetujem! V Hoferju prodajajo Hofer NE kvaliteto. Z vsemi dodatki (brez dela )me je stala dobrih dobrih 1000 evrov več.
razlike so velike, 08.01.2022 ob 14:05
v osnovi je tako, 08.01.2022 ob 12:55
Ja, če je sestava ista, ampak samo ene dobiš v manjših koščkih kot druge, potem je razlika ZGOLJ KOZMETIČNA, dejanska hranilna pač ne. Ne boš od tega ne zbolel, ne manj hranil dobil, ne nič.
Se spomnim, ko so se te trgovske blagovne znamke začele prodajati, pred slabimi 20 leti.
Mlečni riž Yoviland – vse super, riževa zrna v gosti mlečni kremi, Tovarna je izdelovala mlečni riž tudi za Mercatorjevo blagovno znamko Lumpi. Mlečni riž v lončku je bil v obliki odpadkov – nekakšne kaše, krema je bila bolj redka in velikokrat se je zgodilo, da je bil izdelek kisel (pokvarjen).
Ribje konzerve z zelenjavo – podobno, namesto kosov rob so bile notri neke speštani deli rib, tudi zelenjava je zgledala bolj ubogo.
Müsli za zajtrk – podobno, vrečka polna nekakšne “moke”, torej spet ostanki, ki jih podjetje ni moglo porabiti pod svojo blagovno znamko.
In čisto enako je pri diskontarskih poceni izdelkih. Sestava je včasih enaka, razlika pa več kot očitna. Da o izdelkih, kjer že sestava odstopa, ne govorim. Ampak večina kupcev tega sploh ne preverja, tako da…. vsakemu svoje.
Hrano si sami kuhajte pa bo ok.
Napiši 5 stvari, ki se pa jih splača kupiti v Hoferju in so zdrave
Ovseni kosmiči, sojino mleko, navadni jogurt, tuna v lastnem soku, piščančje prsi v ovitku itd.
Kar pa ni zdravo: kopija ali original Red Bull zvarka, kopija ali original Bounty cuker bombe, s cukrom nabita original Coca Cola, katera koli pašteta, Poli (original ali kopija) – ne v Hofru in ne drugje
Jaz se samo za glavo držim, kako vas fopajo na vseh koncih in krajih, da je med zdrava hrana. Med je od čebele predelan cukrast sirup.
Imam tudi anekdoto: enkrat sem gostom serviral sadje, zraven doma narejeno karamelo, cuker, voda, na štedilnik in gasa. Povem, da je to karamela to, me pa potem eden vpraša, ki ni dobro poslušal, kakšen med je to, da je bil dober, pa človek skoz med žre. Saj ne more opazit razlike, če bistvene razlike ni, ko je pa 100g medu sestavljen iz 82g cukra, 17,5g vode, ja 0,3g je pa beljakovin, če je sreča, ampak opazi tega nihče ne.
Tisto, kar je pa še v sledovih, so pa eni štirje minerali. In jih je toliko, da če požreš 100g medu (se pravi 82 g cukra, se pravi 320 kalorij), dobiš pa zraven še 2-4 % dnevnih potreb teh štirih mineralov.
Dejansko je tako, da je največji klump od čokolade manj nezdrav od medu, tja jim ne rata zbasat 82 g cukra / 100 g živila.
pomija velika hofer, 07.01.2022 ob 22:21
Ker nisem pogosto v Hoferju me zanima, čemu se izognit – slabi izdelki v Hoferju? Česa torej ne kupiti, da se pripravim, en opisuje da so konzerve zarjavele. Jaz sem zadnjič kupil v Hoferju ogabno meso s kostmi noter bljakkk.
Koliko placan ,da blatis
ni treba nikomur biti plačan, 10.01.2022 ob 06:57
Zakaj misliš, da blati in da je plačan? Se dogaja, sprejmi. Koliko si pa morda ti dodatno plačana, da spremljaš in ščitiš?
Tudi jaz sem dobila isto, šlo je za meso za juho s kostmi… Samo sem mislila, da bodo kosti zapakirane v posebni škatli, je pa bilo nametano skupaj!
Da še jaz povem kaj si mislim o temle zapisu… Kar je kupljeno v trgovini, je tako ali tako slabe kakavosti, pa naj bo to Spar, Tus, Eurospin, Lidl itd.. Polno raznih konzervansov in umetnih sladil… In ni treba zdaj tule Hoferja izpostavljat. Sama kupujem največ v Hoferju, Lidlu in določene stvari v Sparu. Povem pa vam, da sem nekaj časa delala v mesninah kot študentka in pakirala mleto meso.. Kar ni bilo ok za Hofer, je šlo za Spar. Hofer ima zelo stroge predpise in so imeli redno kontrolo, medtem ko je za Spar vsa roba veljala…Toliko o tem, kako je kaj slabo in kaj ni. Nekje je boljše meso, drugje zelenjava in sadje, v tretji trgovini pa so mogoče kvalitetnejši mlečni izdelki. Nikoli ne bomo vsi z vsem zadovoljni. Tako pač je. Ampak ko ravno govorimo o Hoferju in drugih diskontih… Mene najbolj moti to, da otroci, ki nosijo oblačila kupljena v Lidlu itd. zaničujejo in imajo za manj vredne. Lepo vas prosim, poznam ljudi, ki imajo dovolj denarja za dražja oblačila, pa vseeno kupujejo v omenjenem diskontu. Ker tako ali tako otrok to uniči ali preraste v nekaj mesecih. Tudi sama kot diplomirana sociologinja in slovenistka, kljub kar dobri plači, v Lidlu kupujem majice, trenirke, letos sem si kupila bundo. In veste kaj, prav fajn mi je, ko vem, da sem za bundo dala 25 €, namesto 100 in sploh se ne opazi, da je iz Lidla. Meni je všeč pa še nekaj sem prihranila. Tako da prosim, nehajmo s temi oznakami Lidliči in podobnimi, ker človeka se ne presoja po znamki oblačil in zunanjosti, ampak po tem kakšen človek sploh je in kako dobrega srca je. Slovenci dragi, nehajmo biti plehki in spoštujmo drugačnost in drug drugega.
Darinka665, 09.01.2022 ob 12:56
Kupim samo toaletni papir
jaz pa še to ne več, odkar nimajo več tistega recikliranega 8 rolc po 1,29 EUR. So nehal dobavljat barabe, ker so tega najprej prodali, pa jim drug tadrag ni šel s polic v promer….Ki je bil top bajdevej – neparfumiran, pa da ni prst skozi pogledal, kot pri kakšnem parfumirano obarvanem in potiskanem peresno lahkem in mehkem za 4 EUR za zavitek 🙂
Hodim jasno ponj v Lidl, ki ga pa ima – isti stil recikliranega in 8 rolc, samo pod njihovo blagovno znamko.
Forum je zaprt za komentiranje.