Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Najljubši recepti

Najljubši recepti

Kot že naslov teme pove…katere jedi so vam najbolj pri srcu, zaradi enostavnosti in okusnosti? Meni je naslednji… gre za špagete. kar je dobro je omaka. Precej preprosto. Torej: Špageti kot špageti. Omaka gre pa takole… Ene tune rio mare, jim odcediš olje, na katerem prepražiš česen (4 krhle ali stroke ali kako se reče) samo toliko da česen zadiši. Daš gor ribe, jih na hitro malce prepražiš, dodaš pol kisle smetane, pražiš da se malce razpusti, začiniš z baziliko, soljo in poprom. Hitro in dobro. Ponavadi še kozares rdeče pese ali kumaric in imam hitro kosilo.

Moj pa je že spodaj opisani PASTIČO.

polenta- rumena popečena v pečici, na vrh parmezan, bučke in malancane potenstane na zelišnem maslu in zraven puranje prso. Hitro in okusno

Meni je všeč sataraš.

Paradižnik olupiš, narežeš in pražiš skupaj z eno papriko narezano na rezine. Nekoliko zaliješ in dušiš toliko časa, da se povre skoraj vsa tekočina. Potem daš notri eno jajce in premešaš. Po okusu soliš in dodaš malo vegete. Jed je gotova. Lahko ješ kot samostojna jed s kruhom, ali kot omaka za testenine.

Dober tek.

To je sataraš ali menem po turško. 🙂

Vse kar ste napisali je zelo dobro, samo da pri nas doma nihče ne mara tega (zelenjave) razen tvoje omake iz tun, le da jo jaz naredim s čebulo in veliko paradižnika ali pa z morskimi sadeži, takšna je še boljša.

LP

Tanja

Moj recept: Vzameš 4 kurja jajca (lahko tudi 30 prepeličjih), jih streš v posodo, premešaš, soliš in vse skupaj scvreš na olju. Zraven paše pivo in kruh.

SATARAŠ JE MADŽARSKA JED, LAHKO JE TUDI Z MESOM

Potejto – potato.

Jaka,
poskusi enkrat moj recept: na vsako jajce dodaj dve žlici mleka in dobro zžvrkljaj in speci.
Pa povej, kako ti je všeč.

Draga Pjera,

tvoji špageti s tuno so zelo dobri. Hvala za recept. Vsekakor bom
poskusila napraviti špagete še z tuno paradižnikom in čebulo za spremembo.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close