najljubši/najboljši/najbolj zdravilni čaji
Jaz sem nora na čaje. Kar naprej jih kupujem, čeprav mi ne uspe še starih popiti, tako da imam že kar nekaj omaric prepolnih. Kakšen dober čaj pa rada tudi podarim prijateljicam ki tudi cenijo dobre čaje. Jaz jih v glavnem kupujem v Avstriji v neki makrobiotični trgovini -aura čaji, Hildergardini energijski in harmonični zeliščni čaji, guduchi himalajski čaj, lapacho čaj, večerni čaji ,jogi čaji, rooibois čaji in seveda zeleni čaji. Tam je seveda velika izbira. Tudi pri nas v čajnicah včasih kakšnega kupim , predvsem zelene čaje- najboljši je zame čaj zeleni čaj- zmajeve perle -je pa sevda zelo drag ker so listki točno zviti. Ne maram preveč sadnih čajev in črnih čajev, čeprav jih včasih pijem ko ni drugega.
Me pa moti da pri nas v navadnih lokalih( ne v čajnicah) ni na voljo prav velike izbire čajev, celo zelenega velikokrat nimajo. No in takrat si izberem planinskega, ker običajno imajo bolj sadne.
Od sadnih mi je dober edino božični čaj , ki se ga dobi pri nas v čajnicah.
Mi čez celo poletje nabiramo čaj in ga potem pozimi kuhamo in delamo iz njega razne mešanice
– meta, materina dušica, gorska resa, rman, šentjanževka, polaj (divja meta), lapuh, lipa, dobra misel, bezeg
Čaj sladkamo z medom, katerega sami pridelamo in ga tudi prodajamo. Če vas zanima, ga lahko dobite vsak dan.
Moj najljubši (žal zelo drag) zeleni čaj je Gyokuro – “doma” je na Japonskem in tam ga strežejo, če pridejo gostje. Meni je izredno všeč, saj je zelo dobrega okusa, skoraj brez taninov (ni grenek) in zelo prefinjen. Ker je zeleni čaj, je že sam po sebi zdravilen, ker preprečuje raka – je naravni antioksidant kot vitamini.
Drugače so pa zelo dobri čaji Jasmin Dragon Pearls, Gunpowder Black in Darjeeling First Flush!
Sadnih in aromatiziranih čajev pa ne maram, prav tako ničesar ne dodajam v čaj razen sladkorja.
Božični čaj je res enkraten! Drugače pa pijem predvsem Early Gray z mlekom zjutraj, čez dan pa največkrat kakšen vanilijev ali pa jagodni čaj, pa razne zeliščne čaje, kot so kamilični, janežev, planinski čaj…
Edini čaj, ki sem ga kupila v čajni hiši in je za moj okus ogaben, pa je mandljev čaj. Poskusila sem ga tudi mešati, pa mi kar ne gre….
LP!
zivjo!
Mi doma nabiramo cez celo poletje rozice in jih potem susimo za caj. Trenutno imamo doma mesanico iz priblizno 21 razlicnih rozic. Caj pa jaz ponavadi samo zmesam z navadnim pomarancnim sokom (2/3 caja, 1/3 soka).
Zanima pa me, kje je ta cajna hisa v Lj. in kako dobis tam caj? Ali potrebujes kaksno posodo ali ti ga dajo v vrecko ali je ze zapakiran?
Forum je zaprt za komentiranje.