NAJLJUBŠI ČIPS
Uf jaz tudi oboooožžžuuujemmmmm čips, pa ni važno kak je, odvisno od dneva,…najraje pa s sirom, papriko, gorčico,…včasih tud kar slan paše, samo, da ni tisti klasičen čips z veliko maščobe npr. Pata.
Včasih ga tudi sama doma spečem:
Krompir strgam z lupilcem, da dobim take tanjke ploščice, ga dobro osušim in dajem v vroče olje vsakega posebej. Pečenega nalagam na papirnate brisačke, da se olje dobro odcedi, še vročega posujem z mleto papriko in soljo. Njami,….
Čips s papriko ali pa kateri koli drugi drobno zmelješ, da dobiš drobtine. Lahko ga daš tudi v vrečko, čez cunjo in ga nato z valjarejem zdrobiš. Sir narežeš na koščke, ga povaljaš v moki, nato v jajcu in nato v drobtinah čipsa. Postopek ponoviš. Jaz dam potem sir za 20 minut v zmrzovalnik. Potem ga pa ocvrem v vroči masti. Zraven ponudim tatarsko omako in razne vrste solate.
Dober tek!
Jaz sem včasih oboževala čips, potem se mi je pa zagnusil, ker sem imela enkrat želodčne težave po njem (beri: bruhala celo noč). Zdaj kakšno rezino navadnega še pohrustam, tistega s papriko pa tudi povohati ne morem več. Najboljši mi je bil Bahlsen.
Če kokice ga pa ni! Te slame bi pa pojedla kolikor je vidim. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.