Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Najljubša knjiga našega otroštva – kaj bodo pisali naši otroci?

Najljubša knjiga našega otroštva – kaj bodo pisali naši otroci?

Navezujem se na temo, kjer smo našteli knjige, ki so nam v otroštvu največkrat prišle pod roke.
Kaj mislite, kaj bodo naštevali naši otroci? Bodo na prvem mestu še Astrid Lindgren, Erich Kaestner ipd.? Kdo jih lahko izpodrine? In če jih lahko izpodrine – je to upravičeno ali imajo avtorji/knjige samo boljši marketing? Torej: lahko pričakujemo novo, boljšo “Piko Nogavičko”?

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Za mojo hčerko sem povsem prepričana, kaj bo napisala. Harry Potter :-). Morda še zbirko Zaporedje nesrečnih prigod.

ojej :))))))))))))))))
dobra tema… ‘pri nas bo za fanta definitivno na prvem mestu že vsaj 100 x prebrani Harry Potter… potem pa dolgo časa nič… In potem Hobit, raznorazne enciklopedije, pa neke z enim groznim Gašperjem.
Vinetouja ne mara, Pod svobodnim soncem tudi ne, V puščavi in goščavi… ma, ne vem, jaz sem bila čisto nora na pustolovske knjige. Moje dete pa ima tako drugačen okus 🙂

punci pa – zdaj beremo Koča strica Toma, Pika Nogavička ima posebno mesto, popularne so tiste ta male knjigice od Kaje in Blaža, pa Anica… Prebereta vse slikanice in tanjše knjige, samo tiste, ki so doma niso tako fajn.
Si jih je treba iz knjižnice sposodit (zdaj imamo mejo – vsak si lahko vzame do 5 knjig, če si jih več, jih mora nosit sam). Smo otovorjeni z ruzaki, kot da gremo v hribe :)))))

Še vedno si pa želim eno sobo v stanovanju in v njej stene zapolnjene s knjižnimi policami. Ali pa vsaj ogromno knjižno omaro, da mi ne bi bilo treba knjig skrivat pod posteljo, pa vsepovsod po omarah…. Pa en temno zelen žametni fotelj… tak globok, za zabubit se noter s knjigo v roki :))))

Pri nas je zdaj najnovejša in najbolj zaželena serija Mavrične vile.
Prej so bile razne Pepelke, Sneguljčice … pa veliko slikanic od Epte …
Malce pa jima seveda vsiljujem tiste, ki so bile meni ljube …
Ampak imamo ji res ogromno in zaenkrat še nič ne kaže, da bi bila katera taka, ki jo bo hčerka vedno brala.
No, saj nima še niti 7 let in sama še ne bere, bomo videli.

Kar se pa tiče prostora za knjige; ko se bo sine izselil iz spalnice svojih staršev, je moja velika želja knjižne police čez celo steno.
Vem, da bo drago (mansarda), a nekoč BO!

New Report

Close