najljubša jed
Jaz sem tako neizbirčna da joooj. Težko bi se odločila za najljubšo. Ne maram pa vampov. Evo, to je lažje.
– puran v smetanovi omaki+testenine
– bučka ali radič v smetanovi omaki in panceta+testenine
– morska rižota s parmazanom
– rižota s parmazanom in bučkami
– tortilje
– kozice v smetonovo-paradižnikovi omaki+testenine
– bedra + krompir pečen v pečici
– pljučna pečenka + njoki
– bučke, malancan + čevapčiči na žaru
– paradižnik + mozarela
Se vidi da nisem najbolj navdušena na mesom=) Vse to mi je odlično in rada pripravljam.
dej napište zraven še kolk kg mate.
EWvo jest mam 112 kg in najraj jem pečena jajca na svinjski masti in ocvirki,tko ene 6 jaj je glih prou, sam pojem zraven še ene 4 krajce kruha.
Žolč me mal matrfa, pa kadar je mlaj mam otečene noge, dohtar prau de zarad ledvic, sam jest ne verjamem, ker alkohola pa ne pijem, razen pira.Holesterol pa raj ne povem, ker ga je ful preveč.
Najrajši:
1. donburi trikolor (kuhan riž z mleto govedino in jajčno omleto in nasekljano svežo mlado čebulo)
2. Ribe!
3. Tak ta prav goveji biftek po angleško s čisto malo nastrganih tartufov, s solato in khm še kak krompirček se zraven prileže in zraven, da vse skupaj lažje zleze v želodček, še kozarec rdečega vina
Ne maram:
polžev
jedi na žlico (ričet, zelenjavna juha ipd.)
Kilaža 59.
Vso zimo sem komaj šla mimo bakalarja na belo, kar pomeni, da je večinoma odšel iz trgovine z mano domov. Takoo je dober, pa šedobro, da poleti ne paše tako zelo. Morda sem se ga celo že malo naveličala. Bom videla, kako bo, ko pride hladna jesen.
Lp Neja
Pojem veliko zelenjave (špinača, sveže korenje, kuhana cvetača in brokoli, pečena paprika, svež paradižnik s peteršiljem, rdeča pesa z olivnim oljem…) sadja (lubenica, melona, ananas, banana, pogosto delam sadne sokove iz jabolk in hrušk, pa slive za dekoracijo)….
Sicer sem pa ljubiteljica testenin, špageti na 100 in 1 način, makaroni, tortelini. Pa musako in lazanjo imam rada, z ogromno zelenjave (ponavad dam korenje, cvetačo, brokoli not pa špinačo za preliv, tako da vse ven teče:D)
Česa ne maram? Ne maram mesa, že od malih nog mi je smrdel pa so me doma vedno silili, češ da bom zbolela če ne bom jedla vsega. Mogoče so mel prav, ker pač v obdobju rasti je nevarno v celoti črtat meso iz jedilnika. No sedaj sem kakih 7 ali 8 let vegetarijanka in se mi je zdravstveno stanje kar precej izboljšalo. Uživam v hrani, ki jo obužujem, pripravljam jo z ljubeznijo in vsakokrat se zahvalim, da se lahko do sitega najem.
Aja še to, jajca in mleko pa tudi jem, s tem da jajca domača od pišk, ki se pasejo malo po travi, po vrtu in dvorišču, mleko pa hodim iskat k sosedi, ki ima krave ravno tako na prostem.
Pa tudi peciva pogosto pečem, čez vikende sploh, kak štrudelj, gibanico obvladam, pa domač kruh, ampak to samo kadar imam cajt, drugač ga kr kupim v Merkatorju.
Lep pozdrav:)
Forum je zaprt za komentiranje.