Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika najljubša jed

najljubša jed

Torej napišite katera je vaša najljubša jed. Meni osebno so tri jedi najljubše, niti za eno izmed treh se ne morem odločiti, zato bom napisala vse tri; pizza, lazanja in rezanci z jurčki. Se mal dolgočasim in težim tu gor.

1. Sarma, ampak ne z mesom, ampak s sojo.
2. Pasulj
3. Solate in sadje

Ha, Zima1, je težko rečt sam eno jed, a ne. Tudi meni so kar tri stvari prišle naprej.

1. Palačinke filane z sirom zelenjavo(paradižnik,paprika,česen,čebula),kislo smetano.

2.Sadje in zelenjava(raje imam skoraj sadje)

3.Vegetrjanska pizza in juhe vseh vrst (vse vegetrjanske).

Uh, jaz bi še kakšno napisala. Se mi pa zdi, da imam obdobja, ko mi je kakšna jed bolj všeč. Če bi vprašala čez kakšen mesec, bi prav gotovo zmagal regrat, fižol in krompir v solati. Nekaj tednov nazaj sem imela obdobja špinače… kriza res. ;))

Tudi jaz imam taka obdobja,ja. Uf pa si me še na špinačo spomnila,njami! Pa regrat in še vroč krompir okisan. Komaj ga čakam…

Yamaya kako misliš okisan krompir? kako ga narediš in z čim ga poliješ?

Meni je ful dobro če ga narezane na kocke skuham, potresem z sirom in dam še malo pečt.

– krompir v kosih in stročji fižol zabeljen s smetano in ocvirki ter popopran – zraven pa kislo mleko

– matevž z dodatki (repa + pečenice ali zelje + pečenice)

– filana telečja pečenka (ali piščanec), pražen krompir, dušeno sladko rdeče zelje z rozinami

Ampak ste tudi nesramne. Odločila sem se, da se bom 40 dni vzdržala hrane po 18. uri … ve pa s takšnimi idejami ob pol enajstih zvečer!!!! :)))))))

Sedaj pa samo še o tem razmišljam……………………

ja, ni kej babe smo nevoščljive, če že me ne moremo shujšat, pa tudi ti ne boš, hahaha. Hec, sej če sam pišemo in beremo o hrani ni panike, zaenkrat to še ne redi.

Vegica, mislim regrat, noter pa vmešaš še topel krompir in vse skupaj okisaš, kot solato. In je njami.

Ja res je tole mal žlehnobno. Jaz sem okoli osmih ugotovila, da sem lačna, obenem pa lena in da se mi ne da it jest. Zdaj pa… še malo dražite, pa bom šla kuhat… 😉 Palačinke z borovnicami mi tudi pašejo. Al pa filana paprika s sojo. Motovilec z baziliko…

Pred leti smo imeli mačka, ki je bil nor na filane paprike. Ampak ne na filo, ampak papriko. Vrag je skoraj iz kože skočil, ko je videl, da jo jemo in takrat sem jo vedno morala dat njemu. Naemsto da bi miši lovil, se je sladkal s papriko! Nor maček, že ime vse pove: Cepec.

Govedina v solati

polenta in golaž

pohorski lonec

Repincl in pečen mlad krompir. :))

acjom, kaj je repincl?

Repincl je motovilec. Moja babica vedno reče repincl, tako je v narečju.

Nisem vedela, motovilec obožujem, najraje ga imam s fižolom in z bučnim oljem. Postajam lačna, bolje da grem spat!

jaz pa sem zdaj tako lačna postala da grem na čips.

Tudi jaz prisegam na repincl – s krompirjem (še malo toplim) in bučnim oljem 🙂

mmmmmmmm to pa je tema zdle :)))))

men se pa je… curry.. pa raklet, paa… rižota pa vložena rdeča pesa.. pa jagode z moussom.. pa paprike filane s krompirjem.. pa kakšne dobre tortilje al pa čili kon karne… jooooj k mam lušte, bolš da spizdim spat, drugač bom še u kuhno zavila, ln :)))

Tudi mi smo imeli mačka, ki je bil NOR na filano papriko -na papriko! Ha, ha, le kaj vsebuje ta paprika, da jima je tako dišala?:))

Moje top 3 jedi:
– goveji carpaccio (pljučna, biftek nasplošno)
– tunin steak
– pašta/njoki/tortelini s čimerkoli

Rukola z mozzarelo.

Potem pa Jovankini recepti: http://med.over.net/forum5/read.php?151,4510622

Njami!:)

Sveže jagode s smetano! Najprej in vedno in povsod to, potem sto let nič, potem pa še kaj drugega. :)))

Težko vprašanje:):), obožujem burek, zeloo rada imam tud testenine z maminim golažom:), pa pica..:)

Naš prejšnji muc, ki je žal že pokojni, pa je bil nor na olive in olivno olje! Zdajšnji pa obožuje sladoled! Tej mački so res pojave.

Na prvem mestu so solate vseh vrst sveže in kuhane (na vrhu priljubljenosti motovilec in regrat seveda),
krvavice z zeljem ali repo,
ajdovi žganci z ocvirki in obaro…

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close