Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najlepši kraji v Mehiki

najlepši kraji v Mehiki

Že večkrat sem vas spraševala po Mehiki. Lepo vas prosim, da mi napišete katerih krajev res ne smem izgubiti oz. bi bilo žal da sem bila tam in da jih nisem videla. Nameravana pot je Od MC do Cancuna. Doba cca 18 dni.

Hvala za vse informacije.

lp

Za videt je sam M.C., Teotihuacan, Oaxaca (& Monte Alban), pacifiška obala (Puerto Angel npr.), Canon del Sumidero, San Cristobal De Las Casas (& San Juan Chamula), Palenque, Yaxchilan, Lagunas De Montebello, Merida, Chichen Itza, Valladolid (& cenotes), Tulum, Isla Mujeres.

Men je bil tut zlo ušeč Guanajuato, sam je čist v drugo smer. So ta stara rudarska mesta mal drugačna. Južno od M.C. je Taxco in je baje tut fletn.

Tudi jaz bi predlagala vse kraje, ki jih je predlagal Enzyme, dodala bi morebiti še Puerto Escondido (!!!), Zipolite (blizu Puerto Escondido na pacifiški strani, nekoliko hipursko obarvana plaža, čudovit nekajdnevni postanek), absolutno Taxco, ki je po mojem mnenju kar pri vrhu kar se tiče mest na tej poti (ter definitivno, če ti je všeč srebro, ker je tu središče srebrnega nakita ipd. po smešnih cenah) ter čudovit Isla Mujeres, kjer se lahko potapljaš ipd. Vredna ogleda je tudi Puebla (blizu MC), nekaterim je všeč Acapulco, mene je sicer pustil popolnoma hladno. Je pa odlična izbira Tulum na polotoku.
Lepo potuj, Tina

U bistvu je Zipolite veliko bližje Puerto Angelu. Dobra 2 km stran. En lep sprehod.
Za plavanje je pa najbolj primeren prav Puerto Angel, ker je skrit v zalivu. Ostali kraji gledajo direkt na ocean in je zaradi močnih tokov, velkih valov dokaj nevarno plavati. Ravno ko smo bli mi dol so v Zipoliteju pogrešal dva kopalca.

cao,jaz sem lansko leto prepotovala od mc in naokrog,strinjam se z Enzyme.Vendar pojma nimam kaj prazaprav tebe interisira(vulkani,džungla,ljudje…)Pisi mi :da trl lazje pomagam.

Zipolite! Pa San Cristobal de Las Casas …

Mene zanima vse od Ljudi , do kulture, do znamitih zgodovinskih ostankov, do hrane, stvari ki jih ne vidimo pri nas… itd…

vse me navdušuje..

Kje je bilo tebi najlepše, po tvoje, kar bi pač vsakemu priporočala…

Hvala , lp

Za moj okus je najlepši del Mehike bolj na severu – Barranca del Cobre in mestece Creel z okoliškimi kraji. Je pa to precej iz tvoje poti, posebno če imaš samo 18 dni časa.

Zdravo!
Sama v mehiki še nisem bila, sem pa kar nekaj prebrala in to ti bom tudi napisala, saj bi naj spadalo pod naravna čudesa.
CACAHUAMILPSKE JAME
Vhod v največje mehiške podzemne jame je v ozki dolini blizu Taxa kakih 150 km jugozahodno od Ciudada de Mexico. Po dzemne reke so z raztapljanjem apnenčevih plasti v tamkajšnjih hribih ustvarile veleke in zelo lepe prostore.
Največja jama pri Cacahuamilpi (ime je azteško in pomeni kraj, kjer raste koka) je dolga 1380 m in visoko 70 m. Na jamskih tleh stojijo do 40 m visoki in do 20 m širioki stalaniti, podobni kupolam. Ševilne stalagmite so krstili z zvenečimi imeni recimo Vrata kerubov (La Puente de los Cuerubines) in Fontane (Las Fuentes.).
Iz oposa bi naj bilo zale lepo, če te ne zanimajo samo mesta, temveč tudi kaj naravnih lepot -pokrajina….

Mene interesira Đungla, kaj ni predaleč od Mexico Cityja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close