Najlepše slovensko mesto?
Maribor 🙂
Ljubljana lahko ima na tisoče novih tlakovcev in umetnih polepšav, pa Mariboru ne bo segla do kolen 🙂
Jaz sem predlagala osnovne matemične naloge in so me označili za brezmožgansko oz. nekaj podobnega. Pač večina jih ne bi prišla skozi, zato bi prodali manj reklam. Pri tem pa je Primož pozabil, da smo bolj intiligenti ponavadi tudi bolj bogati in bi lahko namesto zdajšnih reklam oddajal prostor Rolexu, Jaguarju, Calvinu Kleinu in podobnim znamkam, vrednim naziva znamka.
Res mi ni jasno, kaj ljudje vidite na tem Celju. V centru imajo tri ulice. Na eni strani cenra je Savinja, kjer ni kaj za videt, na drugi strani pa železnica. Center je sicer lep, ampak povsem prazen. V Sloveniji imamo le dve malce večji mesti, vse ostalo so že skoraj kraji.
Najlepša mesta (gledano širše, ne samo pet ulic v centru):
Maribor
Celje / Velenje / Koper
Ljubljana
Ptuj
Najgrša mesta
Trbovlje / Hrastnik / Zagorje
Jesenice
Kranj (z naskokom najbolj “hladno” mesto)
Slovenj Gradec
Ravne
Problem mest na Gorenjskem je, da jih je obdobje po 2. svetovni vojni povsem uničilo. Industrijska gradnja (tovarne, visoke stolpnice “ruskega” stila, so bile zgrajene preblizu centra mesta.
Kranj – območje od železniške postaje do centra mesta je eno najbolj degradiranih v Sloveniji. Tudi v mestnem jedru so gradili visoke brezposebne stolpnice (nasproti gl. avtobusne postaje, stavba polciije oz. sodišča je prav tako prevelika)
Jesenice – to mesto je nasploh najbolj sfaljen primer za v učbenike 🙂
Maribor je ravno nasprotnem primer. Čeprav je šlo za eno največjih industrijskih povojnih mest, v centru mesta ne boste našli nobene stanovanjske stolpnice. Stolpnice na levem bregu boste našli le na skrajni JV točki centra (začetek Šentiljske), SV točki centra (začetek Šentiljske), SZ točki (pri LV( in JZ točki (konec Koroške).
Forum je zaprt za komentiranje.