najlepše ljubezenske zgodbe
Prihaja pomlad in se mi neznansko “lušta” kakšne prijetne ljubezenske zgodbe. Moj največji mojster ljubezenske zgodbe je Tolstoj (Ana Karenina, Vstajenje, Vojna in mir – to so po mojem mnenju nepreseženi vršaci) – bi pa rada doživela še kak drug lep roman, ne šunda, lepo prosim, ker me ta ne zadovolji.
Hvala za vsak predlog.
aja
– trojna trilogija od Johna Galsworthyja (Saga o Forsytih, Moderna komedija, Zadnje poglavje)
– Človeške vezi in Ostrina britve (Somerset Maugham)
– Skozi pekel Malaje (Nevil Shute)
– Ženska francoskega poročnika (John Fowles)
– (ob temle nekoliko zardevam::)))) V vrtincu (Margaret Mitchell).
Ni vrag, da ti ne bi katera od teh legla, ce jih se nisi brala:))))
lp, proxima
ja Na žensko fr poročnika sem res čisto pozabila, mi je tudi zelo ugajala. Me pa presenetljivo ni niti malo ganila Prevzetnost in pristranost, pa tudi Kot voda za čokolado ne. Nevarna razmerja pa so simpatična z vidika spletk, manj pa je tam ljubezni. Marqueza pa že imam pripravljenega v originalu, je pa Ljubezen v času kolere ravno izšla pri Učilih, pa kolebam ali bi brala izvirnik, ki bi šel malo počasneje, ali si nabavila prevod, da bi res popolnoma uživala v zgodbi in me ne bi obremenjevala dvoletna pavza v tesnem kontaktu s španščino.
Ima še kdo kak predlog?
Če ne ponavljam V vrtincu in ne poudarjam, da me je Viharni vrh “osvojil” šele pri drugem branju v poznih najstniških letih, je bila ena mojih prvih prebranih ljubezenskih zgodb opisana v domači, precej debeli knjigi Annemarie Selinko z naslovom Desiree. Dialog, ko sta se spoznala z Bernardottom, bi znala še danes skoraj dobesedno ponoviti. 🙂
Iz poznejših let pa zaradi svoje drugačnosti omenjam Drugo božjo garnituro, katere avtor je Willi Heinrich.
Zame najlepša ljubezenska zgodba je Ljubimec lady Chatterley. Roman sem prebrala že kakih trikrat, verjetno pa ga bom še katerikrat v življenju, gledala skoraj vse filmske priredbe tega romana … Tudi Klovnovi pogledi (prebrala sedaj iz Delove zbirke, prej pa še enkrat v nemščini), skupinski portret z gospo, Ljubimec Margerite Duras, Doktor Živago, verjetn o pa bi se našel kak naslov, ap se ga zdaj ne spomnim …