Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najlepše evropsko mesto

Najlepše evropsko mesto

Katero evropsko mesto vam je bilo najbolj všeč?

Bili smo: Beograd, Praga, London, Pariz, Benetke.

Razmišljamo o Barceloni ali o Skandinaviji.

Izlet naj bi bil za cca. 5 dni, z letalom.

Prosim za kakšen predlog!

Lp,

Madrid

Brugge.

Ehm, Skandinavija ni mesto.

Drugače pa navijam za Barcelono :-). Čeprav tudi skandinavska mesta so ok, malo odvisno, kdaj greš. Zdajle ali jeseni bi šla raje v Barcelono, poleti ali za božič pa raje v kakšno skandinavsko.

Stockholm

Vem, mislila sem na katero izmed skandinavskih mest…

Šli bi pa junija.

Hvala vsem, ki ste se oglasile!

Za nas, kjer glavno mesto ni večje od ene pariške četrti, je vsaka večmiljonska prestolnica fascinantna.
Meni je Pariz vzel sapo, na Dunaju se pa počutim povsem domače.

Ufff, zelo težko bi rekel, ker ima vsako svojo dušo in svoje privlačnosti.

Najprej mi v glavo pade Merano, ki je prav lušten.

Katero evropsko mesto vam je bilo najbolj všeč?
Razmišljamo o Skandinaviji

Smo že govorili o razgledanosti, ampak tale je pa fenomenalna!

Stockholm, St. Petersburg – še posebej junija.

Kako smo si različni… meni ta velika mesta niti niso privlačna. Imajo svoje pluse in zanimivosti, tudi privlačnosti… ampak da bi mi bila fascinantna… pa ne.

Jaz bi šla v St.Malo in Mount.St.Michael, vmes pa še normandijsko obalo.

Ali pa Lyon z okolico.

Kako smo si različni… meni ta velika mesta niti niso privlačna. Imajo svoje pluse in zanimivosti, tudi privlačnosti… ampak da bi mi bila fascinantna… pa ne.[/quote]

Meni je vsako večmilijonsko mesto fascinantno, London mi je vzel sapo, ampak manjša so pa čarobna. Razumeš razliko?

ja, res je fenomenalno, kako nekateri nočete videt niti centimetra izven svojih togih okvirov. ste vedno tako zacementirani?
vsak normalen človek je razumel, da jo zanimajo mesta v skandinaviji in ne, da misli, da je skandinavija mesto.

Amsterdam, Bergen, Kopenhagen.

Lizbona, Barcelona.

Samo favorit bi bil pa Krakovo. Sploh če ste umetniško navdahnjene dušice.

Tebi bi manjkalo nekaj knjig v glavi, a ne? Sam a veš, da morš bit že vsaj malo pameten, tudi če se hočeš delat pametnega?

Kako smo si različni… meni ta velika mesta niti niso privlačna. Imajo svoje pluse in zanimivosti, tudi privlačnosti… ampak da bi mi bila fascinantna… pa ne.[/quote]

Meni je vsako večmilijonsko mesto fascinantno, London mi je vzel sapo, ampak manjša so pa čarobna. Razumeš razliko?[/quote]

Precej dobro razumem razliko, ja.
In meni pač niso. Mogoče jih že predolgo občasno gledam od blizu… Tebi pa v tem primeru (fascinantnost) predlagam, da si ogledaš kaj res velikega. Mogoče Ciudad de Mexico ali kaj podobnega.

barcelona

1. Barcelona
2. Palma de Mallorca
3. Budimpešta

Meni je vsako večmilijonsko mesto fascinantno, London mi je vzel sapo, ampak manjša so pa čarobna. Razumeš razliko?[/quote]

Precej dobro razumem razliko, ja.
In meni pač niso. Mogoče jih že predolgo občasno gledam od blizu… Tebi pa v tem primeru (fascinantnost) predlagam, da si ogledaš kaj res velikega. Mogoče Ciudad de Mexico ali kaj podobnega.[/quote]

Žal je vse kar ni Evropa za nekatere le neuresničljive sanje. Če si lahkjo provoščiš, uživaj v Ciudad de Mexico.

Med mesti s starimi, lepo ohranjenimi mestnimi jedri:

Riga, Nuernberg, Heidelberg, Strasbourg, Segovia, Lizbona, Firence.

To takole na hitro, bi se pa seveda se kaj naslo.

Definitivno Rim. Če boste šli z letalom je pet dni ravno prav.

Najlepše mesto na svetu je definitivno Izola… sapo mi je pa vzelo na Viču v Lj, ko so tam imeli še kravce 🙂

Mene pa je popolnoma očaralo Oslo, zato toplo priporočam obisk norveškega glavnega mesta. Všeč so mi tudi naslednja skandinavska mesta: Goeteborg, Kopenhagen, Stockholm.

Pa Bergen in Trondheim. In Kristiansand. In Tromsoe, ker je čisto posebno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close