Najina večerja-zvoni tel.
Kaj bi vi naredili oz. kako odreagirali, da med vajino večerjo v hotelu zvoni tel. Klicani se sicer ne oglasi; napiše SMS in, ko prejme odgovor stori enako še enkrat…KLjub predhodni prošnji, da naj da tel. saj v tisti urci na stran…Meni ni bilo vseeno, temu primerna je bila tudi reakcija. In kakšna bi bila vaša?
zdej … al si ti ljubica in je odgovarjal ženi al pa obratno, vse ostalo … če ni lih predsednik države al pa res ker hud direktor … lahko počaka.
če bi med najino večerjo zvonil telefon in bi se mož v pričo mene vse lepo zmenil, bi mi bilo vseeno, če pa bi takole smsral, brez pojasnila komu in zakaj … ja pol bi blo pa mal drugač
spim imam rada mir.Vedno dam telefon na tiho, saj vidim kasneje kdo me želi slišati.a na pogrebu imate tudi vklopljene telefone ???
Ne bodite sužnji mobilnikov, nikoli ni tako nujno, da me mora dobiti vsak cepec.Se ne pustim motiti.Ko mi paše se izklopim, drugače ga imam pa na tiho.Vsem pa odgovorim, samo ne takoj.
Ne glede na to, v kakšnem odnosu sta, je tvoja reakcija cirkuzantska!
Oba z možem imava službi, ko je službeni telefon nuja. Jaz sem sicer bolj prijazna sama do sebe, in telefon takrat, ko hočem imeti mir, izklopim, mož nima te navade. Jaz to ne jemljem kot nekaj, da sem jaz wow oh in sploh, on pa totalen poden, ampak pač različna karakterja.
Če sva v situaciji, ko se posvečava drug drugemu, recimo kot tvoja večerja, potem je moževa reakcija podobna tvojemu opisu: če gre za klic nekoga “nujnega”, pošlje sms z vsebino, da je zaseden in za kaj gre, če je nujno, klicoči mu odgovori in mož se “zahvali in poslovi”. Na telefon se ne oglaša, ker klicoči nimajo meje in bi pogovor z razpredanjem in analiziranjem situacije lahko trajal in trajal, če pošlješ sms, se pa stvar bistveno hitreje konča.
V situacijah, ko naj bi bila dosegljiva na telefon, ampak zaradi različnih okoliščin ne morem “klepetati”, tudi sama naredim enako.
Kopirano:
Pazite na mobilni bonton
Kljub temu pa obstajajo meje sprejemljive rabe mobilnih naprav ter pravila mobilnega vedenja, ki se jih držimo in jih ne želimo kršiti. Eden takih primerov so skupna kosila ali večerje, med katerimi je uporaba mobilnih tehnologij, bodisi pametnih telefonov ali prenosnikov, najbolj nezaželena. Na splošno večina vprašanih (61 odstotkov) meni, da bi morala obstajati pravila o uporabi mobilnih naprav v javnosti. V to zahtevo po pravilih o mobilnem vedenju so v veliki meri vključeni tudi družabni mediji, ki so vir številnih kršitev bontona in istočasno predstavljajo najpomembnejši razlog za uporabo mobilnih naprav. Med najbolj nesprejemljivimi dejanji so uporaba računa druge osebe za objavljanje šal, objavljanje preveč osebnih podatkov in označevanje prijateljev na slikah, ki bi jih lahko spravile v zadrego.
Kopirano:
Pazite na mobilni bonton
Kljub temu pa obstajajo meje sprejemljive rabe mobilnih naprav ter pravila mobilnega vedenja, ki se jih držimo in jih ne želimo kršiti. Eden takih primerov so skupna kosila ali večerje, med katerimi je uporaba mobilnih tehnologij, bodisi pametnih telefonov ali prenosnikov, najbolj nezaželena.
To je to!
Ni tukaj nobene ljubice, nihče ni padel ven, kot pišete, tudi vedelo se je kdo, kaj in zakaj piše, prav nič ni bilo nujnega, še manj pomembnega. Tudi sama nisva nobena biznismena, da ne bi šlo brez telefona! V tistem trenutku je za mizo bilo to “zelo out”, ker ima mobilnik nevsakdanjo “melodijo”, dokaj slišno. In v vmesnem času je bila iz moje strani izrečena želja, da se telefon stiša. Prvič so za sosednjo mizo sedeli pravi poslovneži, noben ni štoral po telefonu, nikomur ni zvonilo…Za mojega povabljenega pa je bilo pripravljeno prijetno presenečenje, do katerega pa pol seveda ni prišlo, ker je bilo pravega vzdušja konec…
Forum je zaprt za komentiranje.