najeti neobnovljeno stanovanje-izkušnje
Ne vem če je še kje v “razvitem” svetu takšen tabu živet v podnajemniškem stanovnaju in se vozit z javnim prevoznim sredstvom kot v Sloveniji. Bodo tudi Slovenci padli na realna tla. Z njimi pa, upa, tudi cene za nakup ali najem nepremičnine.[/quote]V “razvitem” svetu menda imaš možnost varčevat za starost v bankah, zavarovalnicah…. Pri nas ti je nepremičnina edina varna naložbi, ki jo bodo zdaj, zdaj uničili…. in potem bo res vseeno ali si v najemu ali v “najemu svojega”….[/quote]
Nepremičnina edina varna naložba? Zanimiva logika. Še posebej, če nekdo svoj še neobsotoječi denar dobro za prihodnost naloži v kredit za nepremičnino, potem pa 30 let je kruh pa salamo. Če izgubi službo, pa na koncu nima ne preminine ne službe ne za burek. Res varno.
Hočem reči, to je varno in pametno, če ti dejansko imaš denar. Ne pa, če imaš samo en megalomanski kredit oziroma kupiš nepremičnino s hipotekarnim kreditom ali s porokom brez nekega konketnega predhodnega lastnega vložka. Če nimaš denarja ob nakupu nepremičnine za vsaj polovico njene vrednosti, je danes denar tudi v banki bolj varen.
V “razvitem” svetu menda imaš možnost varčevat za starost v bankah, zavarovalnicah…. Pri nas ti je nepremičnina edina varna naložbi, ki jo bodo zdaj, zdaj uničili…. in potem bo res vseeno ali si v najemu ali v “najemu svojega”….[/quote]
Nepremičnina edina varna naložba? Zanimiva logika. Še posebej, če nekdo svoj še neobsotoječi denar dobro za prihodnost naloži v kredit za nepremičnino, potem pa 30 let je kruh pa salamo. Če izgubi službo, pa na koncu nima ne preminine ne službe ne za burek. Res varno.
Hočem reči, to je varno in pametno, če ti dejansko imaš denar. Ne pa, če imaš samo en megalomanski kredit oziroma kupiš nepremičnino s hipotekarnim kreditom ali s porokom brez nekega konketnega predhodnega lastnega vložka. Če nimaš denarja ob nakupu nepremičnine za vsaj polovico njene vrednosti, je danes denar tudi v banki bolj varen.[/quote]
* ne premičnine ne službe ne za burek.
“varne” so samo 4 stvari po De Balzacu (srati, jesti, piti, seksati)
v vsakdanjem življenju pa: na.tegnit kera pripusti, požreti kar drugii plačajo … in v mehki postelji na toplem spati
aja … pa če ima kdo kaj proti se ga uniči
Hočem reči, to je varno in pametno, če ti dejansko imaš denar. Ne pa, če imaš samo en megalomanski kredit oziroma kupiš nepremičnino s hipotekarnim kreditom ali s porokom brez nekega konketnega predhodnega lastnega vložka. Če nimaš denarja ob nakupu nepremičnine za vsaj polovico njene vrednosti, je danes denar tudi v banki bolj varen.[/quote]
* ne premičnine ne službe ne za burek.[/quote]No ja, govoril sem o lastnem denarju 😉
Vsekakor je pa dobro, da samo toliko ugrizneš kolikor boš lahko pogoltnil…. sploh s tujem denarjem/zobmi 🙂
Cena najemnine je zakonsko določena. Stanovanje ocenijo, koliko je vredno v tem trenutku in od tega določijo mislim da okoli 1/300 vrednosti stanovanja za najemnino. Tako, da glede tega ne rabim skrbeti, da bi ga uredila potem pa bi mi dvignili najemnino. Je pa tako kot si napisal/a: dobim pogodbo za nedoločen čas, če ni kakih oslarij iz moje strani me ne morejo vreči ven…[/quote]
potem se ti zelo splača, saj so stara stanovanja in še nerenovirana zelo pod ceno oddajajo. najbrž boš plačevala nek drobiž, dejansko pa imaš rešen stanovanjski problem. če boš pa na vsak način hotela svojo nepremičnino, si pa lahko kupiš vikend na morju/ v gorah. da boš zadostila slovenski normi:)
Ja, tak nekako jaz tud gledam na to 🙂 Zakaj bi si po eni strani kupovala nepremicnino, ki si je itak drugače ne morem privoščit kot s kreditom na trideset let. Pa še potem bi bil dvakrat večji obrok, kot bom imela zdaj najemnino… Na koncu koncev pa lahko kljub vsemu ostanem brez vsega, saj ne vem kje bom čez toliko časa oziroma če še bom sploh živela do takrat 🙂
Glej ti, al nočeš razumet al pa nisi sposoben razumet… To JE ISTO kot moje, to kar bom vložla v stanovanje (stene, tla ipd) bo mi itak odslužlo, saj nimam namena bit tam samo dva meseca… Kaj svojega stanovanja pa ne rabiš obnavljat al kaj? Pa tudi, karkoli je mojega v stanovanju si lahko odnesem ob selitvi zraven (vtičnice, wc kotlički, še tuš kabina lahko gre zraven)
Torej pomeni, da pri svojem stanovanju imaš stroške nakupa + obnova (večkratna po možnosti) + raznorazni stroški stavbnega zemljišča + davek itd + obratovalni stroški…
Jaz imam tukaj samo sorazmerno nizek strošek obnove + tekoče stroške+ min.najemnina pri kateri še lahko dam vlogo za subvencijo…
Pa tudi če razmišljam naprej, tudi moji otroci ne bodo nič prikrajšani, saj se pravica do najema podeduje. Najemnina kot že napisano pa je skoraj enaka nič.
In kaj je potem tukaj tako hudo slabega?
Glej ti, al nočeš razumet al pa nisi sposoben razumet… To JE ISTO kot moje, to kar bom vložla v stanovanje (stene, tla ipd) bo mi itak odslužlo, saj nimam namena bit tam samo dva meseca… Kaj svojega stanovanja pa ne rabiš obnavljat al kaj? Pa tudi, karkoli je mojega v stanovanju si lahko odnesem ob selitvi zraven (vtičnice, wc kotlički, še tuš kabina lahko gre zraven)
Torej pomeni, da pri svojem stanovanju imaš stroške nakupa + obnova (večkratna po možnosti) + raznorazni stroški stavbnega zemljišča + davek itd + obratovalni stroški…
Jaz imam tukaj samo sorazmerno nizek strošek obnove + tekoče stroške+ min.najemnina pri kateri še lahko dam vlogo za subvencijo…
Pa tudi če razmišljam naprej, tudi moji otroci ne bodo nič prikrajšani, saj se pravica do najema podeduje. Najemnina kot že napisano pa je skoraj enaka nič.
In kaj je potem tukaj tako hudo slabega?[/quote]
Daj pojdi že obnavljat to stanovanje. Al misliš, da ti bomo prišli udarniško pomagat?
Forum je zaprt za komentiranje.