Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemodajalci so vse hujše pizde

Najemodajalci so vse hujše pizde

Odgovor na objavo uporabnika
ne najdem, 02.08.2025 ob 13:55

ti res ne, 02.08.2025 ob 13:39

Ti si tega niti predstavljati ne moreš. Da sem raje kot da bi šla  na sok in kavo, dala ta denar na stran. Da sem si večinoma sama šivala oblačila iz blaga, ki sem ga kupila na razprodajah. Da sem se vozila v 20 let starem avtu, ki mu je bilo treba vsakih 120 kilometrov dotočiti olje. In to v kapi in rokavicah pozimi, saj mu gretje ni delalo. Pa si nisem kupila boljšega pred nakupom stanovanja. In še in še ti lahko naštejem čemu vse sem se odpovedovala za to, da imam danes svoje stanovanje.

Moja mama ni pohajkovala po lokalih ob sokih in kavah, avta sploh ni imela itd, pa ji ni uspelo napraskat za polog za odkup stanovanja. Sanja se ti ne, kaj je prava revščina.

Ja, čakaj no!  Jaz sem se učila,  in iskala najbolje plačana dela, ki sem jih dobila ravno zaradi tega, ker sem nekaj znala.  In običajno sem delala na dveh ali celo treh koncih.

Skratka, potrudila sem se do plafona. In vem, kaj je revščina. Četudi sem hranila denar za stanovanje na banki, ga ob pomanjkanju nisem vzela, pozabila sem, da je tam.

Osnovne stvari sem imela vedno v roku poravnane, vse ostale je bilo pa bolj ali manj improviziranje in stiskaštvo  v cilju, da pridem do stanovanja.

Res pa je, da je bil mogoče ta občutek, da nekje imam denar veliko olajšanje nasproti tvoji mami, ki ga ni imela.

to je bilo za ti res ne

ti res ne, 02.08.2025 ob 13:55

monovka, 02.08.2025 ob 13:47

Si ti kaj ukrenila, da bi lahko ti imela svojo nepremičnino? Morda celo eno za mamo?

Mnogi naši starši niso imeli materialne možnosti, so se pa ravno zato trudili pri naši vzgoji, vztrajali pri doseganju izobrazbe, delovnih navadah in premišljenem načrtovanju, da smo lahko mi dosegli več od njih.

Na pogodbo za določen čas ne morem dobiti kredita. Pa imam 7. stopnjo izobrazbe spoštovane smeri, mama me je vzorno vzgajala.

Ne boš večno za določen čas. Vsi smo tako začenjali. Z minimalnim dohodkom, za določen čas…

Tačas se naučiš stvari realno presojati in ceniti. Kar dragocena popotnica.

Vse bo, kar boš hotela. Le pač ne takoj.

Država ne ščiti množice ljudi v stiski ampak ščiti koristi elite, drža smo vsi. Zasebno lastnino, ki jo oddajajo bi morali dati na trg po “Jazbinškovem zakonu”. Politično vodstvo države kar samo kliče po svojem odpoklicu.

anonimno 9010Men, 02.08.2025 ob 16:40

Država ne ščiti množice ljudi v stiski ampak ščiti koristi elite, drža smo vsi. Zasebno lastnino, ki jo oddajajo bi morali dati na trg po “Jazbinškovem zakonu”. Politično vodstvo države kar samo kliče po svojem odpoklicu.

Točno o vas sem pisal, danes bi po “jazbinšku”, čez pol leta boš pa o nacionalizaciji sanjalo, takih se je za bati, točno taki so po vpjni morili posestnike in lastnike premoženja da so se sami lahko postavili na njihovo mesto !

V tej državi NIČ ne deluje

wee wee ubogi mi KAPITALIZEM + GRDI JE KRIV

Clovek ne jezi se, 02.08.2025 ob 12:14

Hahahah eni ste res reveži. Thank you for p(l)aying ?

Ja, ljudje na minimalcu in okoli njega so res reveži. In takih je ogromno.

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 02.08.2025 ob 12:54

Ta tema razkriva kako bedast je folk, oni bi vsi lepo živeli brez šparanja, vse bi imeli, povsod bi bili, potlej pa jokcajo kako so najenine visoke, pred par leti ko se je na veliko kreditiralo je lahko vsak kupil stanovanje , ne sicer na elitni lokaciji, ga dal pod hipoteko za nizke obresti, pa plačuje danes hipoteko namesto najem, če si pa lesen in len pa plačuj, prvi bo imel lastniško stanovanje, drugi pa večni najem.

Najbolj so pa zanimivi tisti norci kateri so verjeli v 7€-ska stanovanja in v 30 000 njih na leto, verjeli so da bodo cene padle in kako da bodo profitirali, taki se pa danes že poigravajo z mislimi o nacionalizaciji in o drugih oblikah sistematične kraje premoženja.

Točno takšna je večina najemnikov. Čisto ničemer se ne odpovejo. Avti na lizing, potovanja po svetu, obiskovanje gostiln. Potem pa meni jokcajo, da naj ne uskladim najemnine z inflacijo ker se njim pa plača kao nič ne spreminja.

Preveč trzate na večne najemnike. Vsak normalno sposoben Slovenec si lahko v 15 letih prihrani vsaj za garsonjero, s povprečno plačo sicer ne ravno v Ljubljani.

Za ostale razsipne tiče in ptičke država gradi neprofitna stanovanja in nimajo kaj jamrat.

Anonimno232, 02.08.2025 ob 18:04

Preveč trzate na večne najemnike. Vsak normalno sposoben Slovenec si lahko v 15 letih prihrani vsaj za garsonjero, s povprečno plačo sicer ne ravno v Ljubljani.

Za ostale razsipne tiče in ptičke država gradi neprofitna stanovanja in nimajo kaj jamrat.

Krepko več kot polovica ljudi ima podpovprečno plačo. Mediana je 1800 bruto! Tudi pri povprečni plači prihraniti 10.000 na leto gre samo, če skoraj stradaš in nimaš avta.

Šala mala, 02.08.2025 ob 18:10

Krepko več kot polovica ljudi ima podpovprečno plačo. Mediana je 1800 bruto! Tudi pri povprečni plači prihraniti 10.000 na leto gre samo, če skoraj stradaš in nimaš avta.

150k garsonjere so v ljubljani. Zakaj rabiš biti v ljubljani? Ne rabiš našparat za nakup, rabiš za polog. In ja lahko privarčuješ za polog s podpovprečno plačo. Veliko nas je. Pa še najem plačevalo. Jasno smo bili s cimri. Jaz sem po diplomi takoj začela dajati na stran za polog, malo pred 30im roj. dnevom kupila (s kreditom jasno) prvo majhno stanovanje, ne v ljubljani. In ja delam v ljubljani. Večina mojih sodelavcev ne živi v ljubljani, pa smo kar velika firma. Ampak sedaj ne bi nihče živel s cimri, nihče ne bi varčeval, malo po 30em se spomnite da bi imeli stanovanja, jasno v ljubljani, po možnosti že zrihtana k nova, vse kar ste do takrat zaslužili je pa kje? Ne moreš se kar en dan zbudit in boš šel stanovanje kupit. Take stvari se planira in načrtuje. Leta vnaprej. In ne nič ni bilo lažje generacijam prej. Cele družine so živele po enosobnih in dvosobnih stanovanjih. Sedaj je pa paru dvosobno premajhno menda 🙂

Ti nisi v skupini ki lahko ima pod temi pogoji lastniško stanovanje v Ljubljani.

Glej zasavje, štajersko,..

Če delaš v Ljubljani in nimaš vsaj povprečne plače, boš ali v stalnem najemu ali si moraš najti partnerja in imeti otroka in dodatke, samska pozabi na karkoli ali se, preseli, menjaj službo za bolje plačano, itd. itd.

Če se ne izide potem ne gre, a razumete!!!!

Seveda pa je v paru dosti lažje in stroški bivanja se delijo na pol. Poročite se in ustvarjate skupaj! Je pa tudi res, da so mnogi pari samo zaradi nepremičnine ostajajo skupaj. A vsaj imajo eno lastniško, kar je boljše kot nobena.

V sedanjih časih pa jih večina ostane kar samskih (v glavnem zaradi prevelikih pričakovanj in nerealne slike o samemu sebi), potem pa jamrajo, ker ne gre.

Anonimno444, 02.08.2025 ob 18:24

Ti nisi v skupini ki lahko ima pod temi pogoji lastniško stanovanje v Ljubljani.

Glej zasavje, štajersko,..

Če delaš v Ljubljani in nimaš vsaj povprečne plače, boš ali v stalnem najemu ali si moraš najti partnerja in imeti otroka in dodatke, samska pozabi na karkoli ali se, preseli, menjaj službo za bolje plačano, itd. itd.

Če se ne izide potem ne gre, a razumete!!!!

Cene so tako visoke, da za večino ne gre. Poznam take, ki jim je celo s podpovprečno plačo uspelo, ampak so težili za denar še babici na smrtni postelji.

Posebej lepe punce so se vedno poročile k moškemu s hišo. Ali pa vsaj s stanovanjem.

Če pa niso bile posebej lepe, so pač kakšnega bistveno starejšega vzele. Samo, da niso bile samske in pod mostom.

zlovenci bi utajevali davke od najemnin in zganjajo oderuštvo na račun najemnika

Ogaba, 02.08.2025 ob 18:33

Cene so tako visoke, da za večino ne gre. Poznam take, ki jim je celo s podpovprečno plačo uspelo, ampak so težili za denar še babici na smrtni postelji.

Dva s povprečno plačo lahko privarčujeta čez 1000 eurov mesečno, kar je v parih letih polog za kredit za prvo stanovanje!

Ampak se bosta teh par let vozila s kolesom, hodila na avtobus, v starih cotah in kuhala doma! Tako kot smo počeli mi!

Tisti samski ki jamrajo da nič ne gre naj se pa rajši ukvarjajo z ljubezenskimi razmerji in ne najemodajalci, bodo bolj zadovolj(e)ni!

Pa tudi starši bodo kaj primaknili če tudi oni ne živijo celo življenje iz rok v usta!

Jebem vam rit razvajeno mlado prepotentno!

monovka, 02.08.2025 ob 12:22

S kreditom 500€ na mesec na 25 let kupiš SVOJE stanovanje, vredno vsaj 130000€ in se nehaš jezit na najemodajalce.

Lahko se pa potem jeziš na vzdrževanje, obnavljanje in najemnike v sosednjem stanovanju, ki poskrbijo, da je vedno dovolj skrbi s popravili…

Torej trdiš, da škodo v bloku oz v stanovanju delajo samo najemniki? Lastniki ste pa same perle?

Lastnik, 02.08.2025 ob 12:25

Zakaj sam ne kupiš stanovanja? Ni problem visoka najemnina ampak je problem da ti premalo zaslužiš! Namesto da energijo usmerjaš v ljudi, ki so v življenju delali da lahko kupijo stanovanje in ga oddajajo in s tem spet delajo prihodek, se posveti kako si boš povečalo prihodek.

Glede na tvoj zapis in privoščljivosti s katero kažeš svoj ogaben značaj, pa verjamem, da težko dobiš boljšo službo. Le kdo bi zaposlil tako osebo kot si ti!?!?

Si mi dal dodaten razlog zakaj v septembru dvignem najemnino! Ostali najemniki, zahvalite se takim zapisom in najemnikom kot je avtor.

Tukaj avtor. Ti dam prav. Dobro si me prizemljil.

Trikrat hura za kredite, sploh ko gre podjetje v stečaj.

Vidalli, 02.08.2025 ob 13:17

Če si luzerček na minimalcu, ne najemaj v Ljubljani.

Sploh pa ne najemaj stanovanja sam, ampak pojdi kam za cimra.

Žal ti dam povsem prav. Najemam pa v okolici Domžal, ne v Ljubljani. Čeprav so cene, resnici na ljubo, v Domžalah in njegovi okolici celo višje kot v lj…

izzkušnje, 02.08.2025 ob 18:45

zlovenci bi utajevali davke od najemnin in zganjajo oderuštvo na račun najemnika

To pa Slovenci vsekakor najraje delajo….

Anonimno518, 02.08.2025 ob 18:47

Dva s povprečno plačo lahko privarčujeta čez 1000 eurov mesečno, kar je v parih letih polog za kredit za prvo stanovanje!

Ampak se bosta teh par let vozila s kolesom, hodila na avtobus, v starih cotah in kuhala doma! Tako kot smo počeli mi!

Tisti samski ki jamrajo da nič ne gre naj se pa rajši ukvarjajo z ljubezenskimi razmerji in ne najemodajalci, bodo bolj zadovolj(e)ni!

Pa tudi starši bodo kaj primaknili če tudi oni ne živijo celo življenje iz rok v usta!

Jebem vam rit razvajeno mlado prepotentno!

Povprečna plača je 1,600 + malica + prevoz. x2 = to 3.200 + malica in prevoz. Minimalno nekje 3,5. Če dva s 3,5k nista zmožna za polog privarčevat, čeprav najemata….no mogoče bi ju morali starši kaj o financah naučit. Če jurja zagonita za najemnino, stroške in avto recimo. Jima ostane 2,5. 500 še hrana. Pa seveda je treba tudi živet, se oblečt , avto vzdrževat ipd….rečmo 500 mesečno. Ostane jurja in pol. Z dvema regresoma gresta lahko na ena dva dopusta minimalno če ne znata planirat, če sta pametna še na več. Na leto privarčujeta 18k. Čez tri leta imata čez 50k za polog, ostalo kredit ki si ga lahko pri takih plačah brez problema privoščita, kupita recimo dvosobno stanovanje v ljubljani. V treh letih povprečne plače. Če imata podpovprečno bosta pač morala varčevati dlje, živeti pri starših če lahko ta čas in verjetno kupiti izven ljubljane.

neumnost, 02.08.2025 ob 19:20

Povprečna plača je 1,600 + malica + prevoz. x2 = to 3.200 + malica in prevoz. Minimalno nekje 3,5. Če dva s 3,5k nista zmožna za polog privarčevat, čeprav najemata….no mogoče bi ju morali starši kaj o financah naučit. Če jurja zagonita za najemnino, stroške in avto recimo. Jima ostane 2,5. 500 še hrana. Pa seveda je treba tudi živet, se oblečt , avto vzdrževat ipd….rečmo 500 mesečno. Ostane jurja in pol. Z dvema regresoma gresta lahko na ena dva dopusta minimalno če ne znata planirat, če sta pametna še na več. Na leto privarčujeta 18k. Čez tri leta imata čez 50k za polog, ostalo kredit ki si ga lahko pri takih plačah brez problema privoščita, kupita recimo dvosobno stanovanje v ljubljani. V treh letih povprečne plače. Če imata podpovprečno bosta pač morala varčevati dlje, živeti pri starših če lahko ta čas in verjetno kupiti izven ljubljane.

Kaj pa samski?

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 02.08.2025 ob 16:49

Točno o vas sem pisal, danes bi po “jazbinšku”, čez pol leta boš pa o nacionalizaciji sanjalo, takih se je za bati, točno taki so po vpjni morili posestnike in lastnike premoženja da so se sami lahko postavili na njihovo mesto !

No, to se je res dogajalo po drugi svetovni vojni.

In ponovno se bo.

shit169, 02.08.2025 ob 19:25

Kaj pa samski?

Pa jaz sem prvo stanovanje kupila samska. S podpovprečno plačo. Ostala v istem stanovanju kot med študijem s cimri, kuhala doma, žurali smo ga v stanovanju, avta nisem imela, so busi in kolo, dvakrat letno sem šla na dopust. Privarčevala kar sem lahko. Trajalo je skoraj 7 let da sem imela za polog za majhno enosobno stanovanje. In dobila kredit s podpovprečno plačo.

No pa dajva izračun. Plača recimo 1.600 (pozabimo na malico in prevoz). Najem sobe bi bil nekje 350 s stroški vred verjetno. Da ne živiš ravno v luknji. Trola 40e mesečno. Hrana recva 250. Če je moški verjetno več, ampak nismo malce šteli v to tako da recmo da bo ok. Ostalo 350 recimo. Oblačila, kakšna pijača zunaj, frizer ipd. Čeprav to je veliko. Dopust z regresom. Ostane 600. Na leto recimo 7k. Po petih letih imaš 35k. DOvolj za polog za majhno stanovanjce tudi v ljubljani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close