Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Najemnina stanovanja

Najemnina stanovanja

Ja demokracija in kapitalizam se že kažeta na tak ali drugačen način,obema pa že rastejo rožički.Srednji sloj bo izginil,ostajajo in bodo ostali bogati in revni.Obojih bo vseskozi več,razlike bodo iz leta v leto večje.Vse več bo kraj in kriminala,dela vse manj,revščine pa vse več.Plače vse nižje,hrana in obleka ter bencin tudi vse dražji.Pa naj še kdo reče,da nam bo v teško pričakovani Evropi lepo in rajsko.Mogoče na 1.aprila.

Mislim, da nimaš kaj sanjat o 75.000 sit, ker tako kot ti je napisala KVIK1
– že mogoče, da koga dobiš za par mesecev, ker mu je to izhod v sili, takoj ko dobi ugodnejšo varianto pa – papaaa!! Jaz sem živel na Viču v bližini Elektro faxa v dvo in pol sobnem stanovanju (63 m2) in smo bili štirje, pa je bila cena pred pol leta 80.000 sit + stroški. In je še vedno ista! In Jarše niso ugodna lokacija – a mislš, da ima vsak avto, da lahko pride v center, na fax, z drinka zvečer??

Jaz plačujem najemnino 55.000,00 sit za 47m2 v Dravljah in imam sklenjeno pogodbo z najemodajalcem da se mi najemnina veča na vsake pol leta kot se veča rast življenskih potrebščin.( cca 10% ).
Pri njemu živim že 4 leto in mislim, da se dobro razumemo, ker redno plačujem in ker ne gleda smo koliko bo dobil.
Če si pameten postavi realno ceno.
Najemodajalec je imel nastavljeno prej drugačno ceno in imel tudi podnajemnike, ki so mu dobesedno uničevali stanovanje, ker so komaj plačevali najemnino, še ko so odšli ven so mu pobrali ne vem koliko stvari. Ti kar postavi ceno 75.000.00 sit , pa ti zagotavljam, da jim bo vseeno za tvoje “super “opremljeno stanovanje.
Jaz sem mu predlagala, da zmanjša najemnino, ki jo je imel nastavljeno in sva v pogodbi napisala, da bom pobelila stanovanje, ga tekoče vzdrževala, skrbela za dobro ohranitev stanovanja in res je tako.
Vmes sem si ustvarila družino in iamamo se super. Resnično stanovanje vzdržujemo, prebelili smo ga tudi že, marsikaj popravili,… tako da bolje je imeti manjšo ceno in zadovoljne podnajemnike.
Zdaj se celo dogovarjava za odkup, ker mu ni tako zelo pomembno pobiranje denarja.
Malo premisli….75.000,00 sit najemnina + stroški (cca.50.000,00 sit), če je še kakšen otrok ( vrtec 10.000,00 sit ) = 135.000,00 sit….pa adijo plača, kje je hrana in ostalo.Kako naj bo potem tvoj podnajemnik zadovoljen?!?!?

BODI ČLOVEŠKI! ( in seveda sestavi pogodbo, ki bo za obe strani dobro. Malo odstopaj ti, malo ponajemnik)
Jaz bi dala na tvojem mestu ceno: 50.000,00 sit ( če je stanovanje res obnovljeno , če ima vse priključke – telefon in seveda balkon).

Veliko sreče pri oddaji!

NA

P.S. PA SPOROČI ZA KOLIKO SI GA ODDAL!?!?!?

Jure, verjamem da ste bili za takšno ceno podnajemniki, verjetno bi kje dobiu še ceneje. Samo s tako opremo ki je v tem stanovanju, pa bodi prepričan da je nemogoče. To ni moje mnenje, ampak agencije.

Agencija mi je že našla podnajemnika, pravijo da bi bila cena lahko še višja od 75.000,00 sit mesečno, ( pa da nebste rekli da sem oderuh sem pristau na to ceno ),kajti je popolnoma na novo opremljeno, čisto novi pralno sušilni stroj, z tv-ejem v spalnici, tv-ejem v dnevni, dvd, videorekorder, glasbeni stolp. Najemnik prinese samo cote in svojo posodo.

LP, Uroš

Uroš, kaj se ukvarjaš s pritožbami? Zaračunaj kolikor lahko dobiš!!

Seveda je vedno dovolj pripomb – odiranje in podobno – zakaj pa vsi potem rinejo v Ljubljano, če je res drugje vse tako ceneje…

Pazi edino na davčni vidik oddajanja stanovanja – po novih predpisih nimaš več 60 % normiranih stroškov ampak samo še 10 % – tako da davek pride že zelo visok, če oddajaš in prijavljaš dohodke.

Me pa zanima, kdo od vseh prisotnih je prišel kdaj v službo in rekel, da hoče nižjo plačo, kot jo lahko dobi…

Hvala skupinski, res ne vem zakaj se ukvarjam s temi pritožbami….?
Glede davkarije sem se pa tudi že pozanimau.
Me prav zanima če bi bili tile ki me grajajo na mojem mestu, s čem bi bili bolj zadovoljni z desetimi tisočaki ali petdesetimi…..
Pravjo da denar pokvari človeka, jz osebno se trudim da ne bom med njimi…!
LP, Uroš

Aha, tudi mene zanima…

Najlažje je razpolagat s tujim premoženjem…

Kako si pa kaj rešil težavo z dvakarijo, če ni skrivnost… Ali oddajaš na črno?

Aja, jaz oddajam v Jaršah v bloku enosobno, stara oprema, opremljeno za 300 EUR.

ne vem, kaj ima kdor koli proti fužinam. jaz se za noben denar ne bi preselila iz njih.

alfi spet jest……….

TEŽKO…….. TEŽKO………………

tup , tup……
to vajo sva že zadnč mela…….

Drgač pa ni tko hudo kot ti pišeš……..

Se strinajm najemnina je cenovno realna.

To kar ti pišeš nima čisto nobene zveze ne z demokracijo ne s kapitalizmom. Srednji sloj je motor kapitalizma – ker je tisti, ki največ ustvari ter tudi največ potroši. Srednji sloj pri nas izginja iz čisto drugih razlogov.

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Cena bi lahko znašala: 85.000,00 sit maksium…..

za 71m2 plačujem 90.000 blizu centra

Uroš! Moja kolegica isce stanovanje, zazeljen BTC, dala bi 60 tisoc + stroski. ze imas koga?

Taja žau sem stanovanje že oddal za leto dni, mesečna najemnina znaša: 75.000,00 sit….

Lp, Uroš

hm dobr ste poučeni jst tud iščem stanovanje in sm kr vidla velik “lukenj” ki jih oddajajo tko da jst ti predlagam da tam največ 60.000 mesečno

Sva v novi garsonjeri, 27 m2, opremljena, imava svoj pralni stroj, brez balkona, spodnja siska, 15 min od centra pes. Placujeva 280 EUR, stroskov samo cca. 8.000. Zaenkrat sva zadovoljna, ceprav isceva nekaj cenejsega.

Cena 75.000 je realna, ker cene trenutno take so. Kolegica mi je povedala primer oddaje garsonjere za 50.000, bilo je ogromno povprasevalcev, lastnik je rekel, zmenite se kdo da vec in so prisli do 90.000. Kriminal!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close