Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Najemnik in mačka

Najemnik in mačka

Bi dovolili, da ima najemnik mačko?

Odvisno kakšno mačko.

Lahko je zelo pridna, lahko pa cel hudič. Smo imeli mačko ki je bila živ hudicek. Plezala po zavesa in seveda tudi potrgala. Na kavču si je brusilnik kremplje, cerav je imela deblo za brušenje krempljev. Spraskana vrata…

Soseda pa ima tako pridnega, da ga ne opaziš…izgleda kot okrasni maček iz gline…

Čist odvisno…

Jaz ne, sem imela 1x in nikoli vec.. Potrgane gumice na oknih, ko je bilo okno na kip odprto je vse pogrizla, so bile se najmanj.. Pa drugace fajn najemnica, ampak ni sanse, zivali nikoli vec. Se pes je boljsa opcija kot macek.

Prejšnji najemnik ali nekdo pred njim je imel mačko ali več njih.

Usnjen kavč ni preživel. Dobesedno ga je demolirala, vse preluknjano, z vseh strani.

Ja, bi dovolila. Če je kaj narobe pa gre varščina k meni.

Mački naredijo manj škode kot recimo otroci, da ne omenjam, da je najemnik slučajno kadilec.

Pa še, če imajo otroke, če ne plačujejo najemnine, se jih ne znebiš več.

Živali pa naj imajo, ampak v mejah normale: kač recimo ne.

Seveda bi. V pogodbi pa jasna klavzula, da podnajemnik krije vso škodo, ki jo bo povzročil (upoštevajoč normalno ob/rabo stanovanja, seveda).

Odgovor na objavo uporabnika
ja bi ja, 13.02.2022 ob 21:12

Ja, bi dovolila. Če je kaj narobe pa gre varščina k meni.

Mački naredijo manj škode kot recimo otroci, da ne omenjam, da je najemnik slučajno kadilec.

Pa še, če imajo otroke, če ne plačujejo najemnine, se jih ne znebiš več.

Živali pa naj imajo, ampak v mejah normale: kač recimo ne.

To je to.

Samo, če bi oddajala popolnoma neopremljeno stanovanje.

Gre namreč za to, da je lahko naslednji najemnik alergičen na mačjo dlako, ki se povsod zatakne in je niti z generalnim čiščenjem ne spraviš iz kavčev in postelj.

Brez problema bi. Parkrat višja varščina in seveda v pogodbi navedeno, da je najemnik dolžan vrniti v enakem stanju, kot je prejel – torej brezhibno pohištvo in oprema in sveže prebeljeno.

Če kaj uniči ima za nabaviti novo, če ne nabavi, nabavim sam iz varščine + zaračunam svoje delo. In takoj nova varščina ali odpoved.

Če so te stvari jasne, ne vidim problema.

Dokler lahko izbiram, bo moj najemnik brez domačih živali ; se posebej mačke;  nekadilec,  Slovenec , urejen in miren s solidno službo.

Ne vidim problema, če ima mačke. Zaradi mene več njih, če le ok skrbi zanje. Če bo kaj uničeno je pa itak varščina.

Bolje živali kot otroci. Otroci naredijo dosti več škode kot kak maček.

glas za mačka mijav.

Če ni kak velik pes, naj ima živali. Velik pes pa ne, ker pač velik pes rabi kaj več prostora kot pa malo stanovanje v bloku.

Ja pa kake eksotične živali tudi odpadejo.

Kadilci, pijanci, podivjani otroci… to pa ne hvala.

Nikoli več mačke! Smrdijo in se vonja ne znebiš niti z beljenjem!!

Oddajamo brezhibno novo stanovanje.  Mačke ali psa niti v sanjah ne bi spustila v stanovanje.  Smradu se nikoli več ne znebiš.

Itak, da ja. Mačke so bolj čiste kot marsikater človek.

Mene bi zanimalo le, če ustrezno skrbi zanjo. Veterinar, cepljenja, prehrana pa to.

Mačke manj škode naredijo kot ljudje. Da ne omenjamo, če imaš notri kako familijo z otroci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close